Lagpresentasjon 3. divisjon avdeling 6: FK Donn

I desember vil jeg presentere de forskjellige lagene som spiller i 3.divisjon avdeling 6 i tilfeldig rekkefølge. Med tanke på at Rogalandspuljen ble splittet i to, så er det flere nye lag og vi har lag både fra Rogaland, Agder og Telemark. Presentasjonene vil legges ut på Staal Jørpeland sin hjemmeside, og jeg vil også legge ut link på twitter ( @mihlestrand ) og på Facebook under gruppen “Lokalfotballen Rogaland“.

Her kan du ta en nærmere kikk på FK Donn.

Navn:
 Fotballklubben Donndonn

Hjemmebane: Kristiansand Stadion
Stiftet: 24. juni 1909
Kommune: Kristiansand
Hjemmeside:  http://www.donn.no
Lokalavis: Fædrelandsvennen

Opprykksodds 2013
Nordicbet: 30.00
Betsafe: 30.00

Trenerteam 2013:
Rolf Martin Skonhoft – Hovedtrener
William Aligo – Assistenttrener
Rune Hægeland – Keepertrener/Oppmann

Jeg begynner å nå å nærme meg slutten på presentasjonene, men fremdels gjenstår Herkules, Klepp og Donn. Sistnevnte står nå for tur.
Fotballklubben Donn kommer fra Kristiansand og spiller sine hjemmekamper på Kristiansand Stadion. Vi var i samme avdeling som laget i fjor og de endte til slutt på en 8. plass med 37 poeng. 26 av poengene kom på hjemmebane, mens de resterende 11 kom på bortebane. Laget scoret 62 mål og slapp faktisk inn samme antall mål.
Mye av grunnen til at laget havnet på 8.plass er nok en svak høstsesong. Laget tapte totalt 11 kamper, men 8 av disse tapene kom på høstsesongen. Likevel må nok laget si seg fornøyd med å gjøre en så grei sesong, med tanke på at de var nyopprykket.

For Donn rykket ned til 4.divisjon i 2010 etter å stort sett ha vært i 3.divisjon på 2000-tallet. Etter opprykket fra 4.divisjon i 2001 så etablerte laget seg i toppen av 3.divisjon før de også rykket opp til 2.divisjon på imponerende vis i 2003. Dessverre ble det bare med den ene sesongen i 2.divisjon. Etter nedrykket til 3.divisjon igjen, så holdt laget seg i den divisjonen frem til det nevnte nedrykket i 2010. Skuffelsen ble kortvarig og det var liten tvil om hvor opprykket skulle ende i 2011. Til slutt ble det 15 poeng ned til Våg på andreplass. Målet foran årets sesong var å etablere seg i 3.divisjon, og det må vi si at trener Rolf Martin Skonhoft også har klart.

Skonhoft skal trene laget også neste sesong og får med seg William Aligo og Rune Hægeland i trenerteamet. Aligo er lagets assistenttrener og han har spillererfaring i eliteserien for Start. Keepertrener og oppmann er Rune Hægeland som også har deltatt på klubbens 2’erlag i 2012.
Hvis jeg skal nevne enkeltspillere så kommer jeg ikke unna årets toppscorer Alexander Lind. Lind scoret hele 21 mål på de 26 kampene i år, og han satte også hele fire mål i hjemmekampen mot Frøyland i vår. Lind har likevel ved flere anledninger vært i søkelyset til storebror Start på Sørlandet og det er ikke helt sikkert at han spiller i Donn neste år. Skal vi tro avisene, så ønsker Start å forsterke med en lokal angrepspiller og Lind nevnes som en mulig spiller her. Jeg nevner også spillerne Jan Thomas Sandvik og Benjamin Nessjø Nyheim som har scoret mange mål for Donn dette året. Laget har også hentet inn fire spillere fra lokale klubber til neste sesong.

Jeg har tatt en prat med sportslig leder Olav Hægeland foran neste sesong.

Hva er målsetningen for 2013-sesongen?
– Etter en fin vårsesong og en ikke så god høst, knytter vi skoane på nytt mot en sesong i 3 div avd 6.Ambisjonene våre er sånn sett høye, og er veldig fornøyde hvis vi skulle klare topp 5.

Hvem ser dere på som favoritter til å rykke opp neste sesong?
– Skal vi peke ut noen favoritter i denne avdelingen blir nok det Jerv, MK og Staal Jørpeland.

Hva ser dere mest frem til i 2013-sesongen?
– Det som står veldig høyt hos våre gutter er selvsagt treningsleiren til Tyrkia før sesongen starter. Et klart høydepunkt for gruppa 🙂

Jeg takker Olav Hægeland for svarene og ønsker laget lykke til med 2013-sesongen!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *