Før serierunden: 2. serierunde

Det er klart for andre serierunde i 3.divisjon avdeling 6.
Første serierunde er unnagjort og de fleste forhåndsfavorittene gikk av med seier. På fredag er det klart for nye kamper, og nye muligheter for poeng. Jeg har tatt en kikk på neste serierunde.

Kamp 1:

Kamp:  Klepp IL  Lyngdal
Dato:  19.04.2013
Klokkeslett:  18.00
Sted:  Klepp kunstgras
Betsafe:  H: 2.33  U: 5.00                                  B: 2.07
Nordicbet:  H: 2.05  U: 4.80  B: 2.30
Informasjon: Første kamp denne serierunden har avspark i morgen og er oppgjøret mellom Klepp og Lyngdal. Ingen av disse lagene tok poeng i første serierunde og hjemmelaget Lyngdal tapte 2-1 borte mot Vigør. Et tidlig selvmål ødela nok mye av kampplanen til Klepp og Vigør dobblet ledelsen etter 82 minutt. Da hjalp det lite at Erik Hatteland reduserte fire minutter senere. Poengene ble igjen på sørlandet. Så det blir nok et revansjesugent Klepplag som tar i mot Lyngdal fredag og det hersker liten tvil om at dette er en viktig kamp for begge lag.
Lyngdal gikk som nevnt også på et tap i serieåpningen. På hjemmebane ble det 5-1 tap mot opprykksfavoritt Jerv og hvor Wilhelm Pepa fikk frie tøyler og satte inn tre mål. Likevel meldes det om at 5-1 nok var i det meste laget, og at bortelaget Jerv var effektive. Laget gikk også på et stygt 5-0 tap hjemme i cupen mot Fløy fra 2.divisjon. Lyngdal selv mener at de har «kalkulert» med tap mot Jerv og Fløy, men at de nå skal til Klepp for å angripe og for å få tre poeng. Selv om Lyngdal er et nyopprykket så stilles det forventninger til laget som har forsterket seg veldig i vinter. Flere spillere har kommet til og det er en god tropp som skal prøve å ta poeng fra Klepp. Det blir utvilsomt en spennende kamp som ingen av lagene ønsker å tape.
Klepp sine siste tre:
Vigør – Klepp 2-1 – Seriekamp
Klepp – Grand Bodø 2-0
Klepp – Florø 3-0
Lyngdal sine siste tre:
Lyngdal – Fløy
Lyngdal – Jerv 1-5 – Seriekamp
Flekkefjord – Lyngdal 1-3 NM

Kamp 2:

Kamp:  Herkules  Donn
Dato:  20.04.2013
Klokkeslett:  15.00
Sted:  Herkules KG
Betsafe:  H: 2.28  U: 4.95                                  B: 2.13
Nordicbet:  H: 2.15  U: 4.80  B: 2.20
Informasjon: Serierundens andre kamp er oppgjøret mellom Skienslaget Herkules og Kristiansandslaget Donn. Herkules åpnet sesongen med å ta den lange turen til Mandal hvor de møtte MK. Turen var langt fra bortkastet og selv om laget fikk en i trynet allerede før minuttet var spilt, så fikk de kjempet seg inn i kampen igjen. Etter 80 minutter fikk de endelig hull på byllen når Eirik Hansen satte ballen i mål og fastsatte sluttresultatet til 1-1. Et resultat som Herkules sa seg godt fornøyde med. Selv om laget fra Skien må reise langt til bortekampene, så må også motstanderlagene gjøre det når de skal spille borte. Derfor kan laget bli en hard nøtt å knekke på hjemmebane i årets sesong.
Donn er det første laget som skal prøve å ta med seg poeng herfra og får to tøffe kamper på tre dager. I kveld skal laget ut i 1.runde NM borte mot Vindbjart, før de setter seg på bussen til Skien på lørdag. Donn har et mål om å karre seg til en topp 4 plassering og har nok et lag som på sitt beste, også er godt nok for dette. Serieåpningen mot Flekkefjord endte med 3-0 seier etter blant annet to scoringer av laget toppscorer i fjor, Alexander Lind. Han er virkelig mannen å stoppe hvis du spiller mot Donn.
Donn er normalt sett favoritter i denne kampen, men med cupkamp kun to dager før seriekampen og en to timers busstur så jevner det seg fort ut.
Herkules sine siste tre:
MK – Herkules 1-1 – Seriekamp
Herkules – Brevik 1-2 NM
Herkules – Ørn Horten 4-4
Donn sine siste tre:
Vindbjart – Donn NM – spilles torsdag kveld.
Donn – Flekkefjord 3-0 – Seriekamp
Donn – Skodje 8-2

Kamp 3:

Kamp:  Flekkefjord  Staal Jørpeland
Dato:  20.04.2013
Klokkeslett:  15.00
Sted:  Uenes kunstgress
Betsafe:  H: 4.30  U: 5.70                                  B: 1.42
Nordicbet:  H: 5.85  U: 6.25  B: 1.25
Informasjon: På lørdag er det duket for seriekamp nummet to for Flekkefjord og Staal Jørpeland. Lagene som møtes er tippet i hver sin ende av tabellen. Flekkefjord serieåpnet borte mot Donn og fikk det som forventet tøft og tapte 3-0, selv om det var 0-0 til pause. Flekkefjord har som jeg har vært inne på tidligere mistet mange spillere og har derfor vært tvunget til å satse veldig ungt. Likevel har det et par etablerte og virkelig solide spillere som må stå frem hvis laget skal ta nok poeng til å holde seg denne sesongen. I så måte blir både kaptein og keeper Stein Morten Hansen og Vladimir Deletic viktige. Det er nok mange i Flekkefjrod som gleder seg over at det endelig skal spiller seriefotball på Uenes. Og vi i Staal gleder oss hvertfall til å ta turen nedover.
Serieåpningen ble for Staal Jørpeland en opptur. Vi tapte to ganger mot Frøyland på hjemmebane i fjor og var meget fornøyde med å slå laget 3-0. I tillegg gjør vi en meget god prestasjon spillemessig og slipper ikke til Frøyland. Onsdag møtte vi også Vidar i NM, men måtte til slutt gi tapt 4-3 etter to sene mål av hjemmelaget. Likevel leverer vi en meget god kamp i banespillet, men har mye å hente på dødballer i mot. Nå er fokuset rettet mot serien, og først og fremst Flekkefjord på lørdag!
Flekkefjord sine siste tre:
Donn – Flekkefjord 3-0 – Seriekamp
Frøyland – Flekkefjord 4-1
Flekkefjord – Lyngdal 1-3 NM
Staal Jørpeland sine siste tre:
Vidar – Staal 4-3 – NM
Staal – Frøyland 3-0 – Seriekamp
Staal – Hundvåg 2-1(eeo) NM

Kamp 4:

Kamp:  Jerv  Mandalskameratene
Dato:  20.04.2013
Klokkeslett:  16.00
Sted:  Levermyr Stadion
Betsafe:  H: 1.24  U: 6.20                                  B: 6.80
Nordicbet:  H: 1.20  U: 7.00  B: 6.50
Informasjon: Det er duket for et oppgjør mellom de to nedrykkslagene fra 2.divisjon i fjorårets sesong. Det skilte lagene riktignok åtte poeng med sesongslutt og MK var klare for nedrykk en god stund før Jerv. Oppgjørene i fjor endte 2-1 til MK i Mandal, mens det ble 3-3 på Levermyr Stadion.
Mye har likevel skjedd siden i fjor, og spesielt bortelaget MK har mistet mange spillere. Grunnstammen i laget er ungt, og det har vært knyttet stor spenning til hvordan laget vil prestere denne sesongen. I første seriekamp tok laget tidlig ledelsen hjemme mot Herkules, men fikk en i sekken rett før slutt og kampen endte 1-1. Et skuffende resultat sett med MK-øyne, og prestasjonene må nok opp betraktelig hvis det skal bli poeng borte mot Jerv.
For Jerv er utvilsomt den store favoritten til å rykke opp til 2.divisjon denne sesongen. Favorittstempelet ble heller ikke mindre når de slo Lyngdal 5-1 borte i serieåpningen. Lyngdal som rykket opp fra 4.divisjon har forsterket bra og blir ikke noen kasteball denne sesongen. Jerv har flere gode spillere med erfaring fra høyere nivå, og spissen Wilhelm Pepa som har bøttet inn med mål i de siste årene, åpnet kontoen mot Lyngdal og satte inn tre mål.
Jerv må nok finne seg i å være storfavoritter i denne kampen og det overrasker meg ikke om laget tar tre nye poeng.
Jerv sine siste tre:
Lyngdal – Jerv 1-5 – Seriekamp
Pors Grenland – Jerv 1-1
Jerv – Vigør 1-2 NM
Mandalskameratene sine siste tre:
MK – Herkules 1-1 – Seriekamp
Vindbjart – MK 6-1
Express – MK 5-3 NM

Kamp 5:

Kamp:  Frøyland  Start 2
Dato:  22.04.2013
Klokkeslett:  18.00
Sted:  Frøyland Kunstgress
Betsafe:  H: Ingen odds  U: Ingen odds                                 B: Ingen odds
Nordicbet:  H: Ingen odds  U: Ingen odds  B: Ingen odds
Informasjon: Det er nok et revansjesugent Frøyland som på mandag tar i mot Start sine rekrutter. Verken resultatet eller prestasjonen er noe å være fornøyde med, for et lag som virkelig kan ta poeng mot de fleste denne sesongen. 3-0 kampen på Jørpeland var for de meste enveiskjøring av hjemmelaget, og Frøyland maktet ikke å skape en eneste mulighet. Likevel skal også hjemmelaget ha mye av æren for dette. Det er utvilsomt kvaliteter i dette Frøyland-laget og de har en god miks av unge og etablerte spillere. Sammen med god innsats og kjappe spillere så må Start 2 være observante på overganger i mot. Tilsvarende oppgjøre i fjor endte med 2-0 seier til Start på Frøyland Stadion.
Start 2 vant 1-0 hjemme mot Eiger i første kamp. Et ungt lag tok ledelsen etter 12 minutter i en ellers sjansefattig kamp, men også Eiger kunne ha fått med seg et poeng her. Det blir spennende å se hvilket lag Start 2 mønstrer til denne kampen.
Jeg tror at et revansjesugent Frøyland gir Start 2 god kamp om poengene. Kan fort bli jevnt her.
Frøyland sine siste tre:
Staal – Frøyland 3-0 – Seriekamp
Frøyland – Florø 1-0
Hundvåg – Frøyland 2-1 NM
Start 2 sin siste:
Start 2 – Eiger 1-0 – Seriekamp

Kamp 6:

Kamp:  Eiger  Bryne 2
Dato:  22.04.2013
Klokkeslett:  18.00
Sted:  Hålå kunstgras
Betsafe:  H: Ingen odds  U: Ingen odds                                  B: Ingen odds
Nordicbet:  H: Ingen odds  U: Ingen odds  B: Ingen odds
Informasjon: Samtidig med avsparket i kamp nummer 5 så sparkes også oppgjøret mellom Eiger og Bryne 2 i gang. «Hålå» har fått en oppgradering etter opprykket til 3.divisjon og endelig får de lov å spille første seriekamp på hjemmebane. Det er på forhånd spådd at Eiger må kjempe i bunn denne sesongen, men fikk seg nok en liten opptur mot Start 2, selv om det ble tap. Likevel så må nok laget gjøre en minst like bra prestasjon i mandagens kamp, hvis de vil sitte igjen med et poeng eller tre. For Bryne 2 blir langt fra noen kasteball denne sesongen. I serieåpningen vant laget fra jæren 4-3 hjemme mot et sterkt Sandnes Ulf 2 lag. Riktignok var også Bryne 2 et sterkt lag, og hadde blant annet med seg spillere som Eirik Jakobsen, Tommy Eide Møster og Henning Romslo. Så blir det spennende å se hvem som er med til kampen mot Eiger. Flere spillere som muligens blir med i troppen til Bryne 2 har også spilt barne- og ungdoms-fotballen sin i Eiger. Resultatet vil nok avhenge mye av hvilken tropp Bryne 2 kommer med, men Eiger må nok levere minst like bra som sist for å få noe ut av denne kampen.  
Eiger sine siste tre:
Start 2 – Eiger 1-0 – Seriekamp
Eiger – Søgne 5-1
Eiger – FC Srbija 5-2
Bryne 2 sin siste:
Bryne 2 – Sandnes Ulf 2 4-3 – Seriekamp

Kamp 7:

Kamp:  Sandnes Ulf 2  Vigør
Dato:  22.04.2013
Klokkeslett:  19.00
Sted:  Hovedbane 2 – kunstgress
Betsafe:  H: Ingen odds  U: Ingen odds                                  B: Ingen odds
Nordicbet:  H: Ingen odds  U: Ingen odds  B: Ingen odds
Informasjon: Den siste kampen denne serierunden er oppgjøret mellom Sandnes Ulf 2 og Vigør. Sandnes Ulf 2 gikk den første serierunden på et 4-3 tap borte mot Sandnes Ulf 2. Et relativt overraskende resultat med tanke på at de hadde med flere navn fra A-lagstroppen. Aslak Falch, Fredrik Torsteinsbø, Jakob Olsson, Kenneth Sola og nyervervelsen Nemanja Jovanovic var alle med. Likevel holdt det ikke. De møter et Vigør lag som slo Klepp 2-1 i serieåpningen på Brun Arena. I mellomtiden har laget også hatt en fotballfest i NM, hvor de tok i mot Start. Desverre ble det tap for bruntrøyene, men de kan være stolte av resultatet som ble 0-2. Jeg forventer at Vigør blir å finne i toppen av 3.divisjon avdeling 6 når vi skriver slutten av oktober, men jeg ser også for meg at de får en tøff kamp førstkommende mandag. Sandnes Ulf 2 vil nok fortsette å stille et tøft lag utover sesongen, og man må virkelig være på tåhev for å slå laget. Vigør er nok likevel et lag som kan få dette til.
Det blir utvilsomt en spennende å åpen kamp.
Sandnes Ulf 2 sin siste:
Bryne 2 – Sandnes Ulf 2 4-3 – Seriekamp
Vigør sine siste tre:
Vigør – Start 0-2 NM
Vigør – Klepp 2-1 – Seriekamp
Jerv – Vigør 1-2 NM

For spørsmål, kommentarer eller andre ting: følg @mihlestrand på Twitter! Et tips for lokalfotball er også gruppen «Lokalfotballen Rogaland» på Facebook.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *