Før serierunden: 4. serierunde

I den 4. serierunden får vi en kamp mellom nummer en og to på tabellen. Les om hele runden her.
Fem kamper har avspark på lørdag, mens Lyngdal og MK åpner runden i morgen. Sandnes Ulf 2 møter Frøyland på mandag.

Kamp 1:

Kamp:  Lyngdal  Mandalskameratene
Dato:  03.05.2013
Klokkeslett:  18.30
Sted:  Lyngdal Stadion Kunstgress
Betsafe:  H: 1.98  U: 5.05                  B: 2.40
Nordicbet:  H: Ingen odds  U: Ingen odds  B: Ingen odds
Informasjon: Serierunden blir sparket i gang på Lyngdal Stadion hvor Mandalskameratene er gjester. Hjemmelaget Lyngdal fikk en dårlig start på sesongen og tapte 5-1 hjemme mot Jerv i serieåpningen, og 2-0 borte mot Klepp i runden etter. Likevel fikk laget en gedigen opptur når de gjestet Hellemyr kunstgress forrige serierunde. Allerede etter to minutter sendte Tor Oscar Ljosland Lyngdal i ledelsen mot Vigør som er forventet å kjempe i toppen. 20 minutter senere var nevnte Ljosland på farten igjen og ordnet 2-0 til Lyngdal. Like før pause skulle det effektive bortelaget igjen få hull på byllen når Erik Aas ordnet 3-0. Vigør scoret fem minutter ut i andreomgangen, men det ble med det ene målet, og Lyngdal tok en meget sterk borteseier i Kristiansand. Seieren blir enda sterkere med tanke på at forrige års toppscorer og spillende trener Espen Hægeland var ute med karantene. Noe han også er i kampen mot MK.
Laget fra Mandal har nok ikke helt fått den åpningen som de håpet på med tre uavgjorte kamper på tre forsøk og har kun scoret det ene målet mot Herkules i serieåpningen. Forrige kamp var hjemme mot Klepp og endte 0-0. Dette var en kamp hvor MK hadde mye ball og kom til enkelte muligheter, men heller ikke bortelaget Klepp var ufarlige og kunne fort ha puttet på en av sine gode kontringer. Morgendagens kamp er meget åpen og lokaloppgjøret kan vippe begge veier. Før forrige serierunde offentliggjorde MK sin nye signering Behar Cimili(23) fra Finland. Men på grunn av noe kontraktkluss så var han ikke klar på daværende tidspunkt. Mandalslaget håper at Cimili blir klar til kampen mot Lyngdal, og det blir uttalt at han blir en god forsterkning for laget. Cimili har tidligere spilt for 2.divisjonsklubben Åbo i Finland.
Lyngdal sine siste tre:
Vigør – Lyngdal 1-3 – Seriekamp
Klepp – Lyngdal 2-0 – Seriekamp
Lyngdal – Fløy 0-5 – NM 
MK sine siste tre:
MK – Klepp 0-0 – Seriekamp
Jerv – MK 0-0 – Seriekamp
MK – Herkules 1-1 – Seriekamp

Kamp 2:

Kamp:  Herkules  Start 2
Dato:  02.05.2013
Klokkeslett:  14.00
Sted:  Herkules KG
Betsafe:  H: Ingen odds  U: Ingen odds  B: Ingen odds
Nordicbet:  H: Ingen odds  U: Ingen odds  B: Ingen odds
Informasjon: På lørdag går oppgjøret mellom Herkules og Start 2. Hjemmelaget fra Skien har hatt en varierende sesongstart og står med ett poeng. Poenget kom i første serierunde borte mot MK, og i ettertid har laget tapt mot Donn(2-4) og nå sist Staal Jørpeland(0-8). Herkules manglet flere spillere til oppgjøret mot Herkules og det var et ungt lag som gav seg ut på bussturen til Jørpeland. Allerede etter 15 minutter var kampen i realiteten over og et effektivt Staal-lag ledet 3-0. Det er ingen tvil om at de gule og grønne er et lag som ønsker å spille fotball, og det er flere unge og gode ballspillere i laget. Nå må også laget begynne å hente poeng, og da spesielt på hjemmebane. Hvis Herkules ønsker å beholde plassen i divisjonen så må flere av hjemmekampene ende i tre poeng. Neste test er nå mot Start 2 som har plukket seks poeng på de tre første kampene. 
Forrige kampen for rekruttene til Start gikk mot Flekkefjord, og det stod 0-0 til pause. Andreomgangen handlet for det meste om Start 2 og de vant til slutt 4-1 mot Flekkefjord. I en tøff kampuke for Start med fem kamper fordelt på to seniorlag så blir det spennende å se hvilket lag som møter Herkules. Riktignok har stallen vært jevn og unge de første tre kampene, og det blir nok også et ungt lag som møter Herkules. Likevel er det nok av kvaliteter i laget til at de kan lage trøbbel for Herkules. En åpen kamp hvor Start 2 er små favoritter.
Herkules sine siste tre:
Staal – Herkules 8-0 – Seriekamp
Herkules – Donn 2-4 – Seriekamp
MK – Herkules 1-1 – Seriekamp
Start 2 sine siste tre:
Start 2 – Flekkefjord 4-1 – Seriekamp
Frøyland – Start 2 3-2 – Seriekamp
Start 2 – Eiger 1-0 – Seriekamp

Kamp 3:

Kamp:  Vigør  Eiger
Dato:  04.05.2013
Klokkeslett:  15.00
Sted:  Hellemyr kunstgress
Betsafe:  H: 1.32  U: 6.30                   B: 5.15
Nordicbet:  H: Ingen odds  U: Ingen odds  B: Ingen odds
Informasjon: Vigør fikk seg en smell når de tapte 3-1 hjemme mot Lyngdal i forrige serierunde. Laget som er spådd å kjempe helt i toppen har hatt to tap på de siste seriekampene og står med tre poeng på tre kamper. De tre poengene kom i serieåpningen mot Klepp på hjemmebane. Laget var riktignok meget uheldige med Sandnes Ulf 2-laget som de møtte i andre serierunde og slik er det desverre med toerlag. Kampen mot Lyngdal var preget av at det var Vigør som hadde ballen, men Lyngdal som scoret målene. Det stod 3-0 til bortelaget til pause, og det ble kun med den ene reduseringen til Vigør og dermed 1-3 i sekken. Eiger tok sin første seier i tredje serierunde i bortekampen mot et meget ungt Sandnes Ulf 2-lag. Spissen Eimantas Marozas puttet begge målene til Eiger som selv mente at de gikk spillemessig tilbake fra de to første kampene. Første målet kom etter 17 minutter, mens det andre kom etter 90 spilte minutter. Sandnes Ulf 2 fikk sitt mål på overtid i andreomgang og poengene ble med hjem til Egersund. Dermed står Eiger med fire poeng på de tre første kampene hvor de kun har møtt rekrutteringslag.  
I denne kampen tror jeg at Vigør kommer sterkt tilbake og vil revansjere de to siste tapene. Det vil overraske meg stort om Eiger får med seg poeng fra Hellemyr.
Vigør sine siste tre:
Vigør – Lyngdal 1-3 – Seriekamp
Sandnes Ulf 2 – Vigør 3-0 – Seriekamp
Vigør – Start 0-2 NM
Eiger sine siste tre:
Sandnes Ulf 2 – Eiger 1-2 – Seriekamp
Eiger – Bryne 2 1-1 – Seriekamp
Start 2 – Eiger 1-0 – Seriekamp

Kamp 4:

Kamp:  Flekkefjord  Bryne 2
Dato:  04.05.2013
Klokkeslett:  15.00
Sted:  Uenes kunstgress
Betsafe:  H: Ingen odds  U: Ingen odds  B: Ingen odds
Nordicbet:  H: Ingen odds  U: Ingen odds  B: Ingen odds
Informasjon: Flekkefjord er det eneste laget som står uten poeng etter tre kamper i årets 3.divisjon avdeling 6. Laget var riktignok nære ved å ta ett eller tre poeng hjemme mot Staal i andre serierunde, men måtte til slutt gi tapt med sifferene 1-2. Forrige kamp ble spilt på Sør Arena mot Start 2, og selv om det stod 0-0 til pause, så ble det til slutt 4-1 til Start. Tre av målene til Start 2 kom på dødball og dette må det skjerpes inn på hvis det skal bli håp om poeng fremover. Det har faktisk stått 0-0 til pause i alle kampene til FFK denne sesongen, men samtlige har som nevnt tidligere endt med tap. Laget kunne fort ha puttet flere mot Start 2 og var blant annet giftige på egne dødballer, noe som det har vært jobbet mye med den siste tiden. Dødballer har også gitt laget de to siste målene som begge er signert av Stian Ingebrethsen.  
Bryne 2 står med fire poeng etter de tre første kampene og fikk det tøft i forrige kamp hjemme mot Frøyland. A-laget til Bryne har hatt en tøff kampuke og det gjenspeilte nok også troppen til kampen mot Frøyland. Et ungt lag ble nok litt for lette i lokaloppgjøret og tapte til slutt 3-0. Det stod 1-0 til pause, og Bryne 2 kunne fort ha puttet på en av sine muligheter den første omgangen. Andreomgangen handlet mest om bortelaget som puttet to mål til og etter hvert fikk god kontroll over kampen. Det er verdt å merke seg at Bryne sitt A-lag har bortekamp Stabæk på lørdag og det påvirker selvsagt troppen til B-laget som nok kommer til å være veldig ungt. Likevel skal laget gi Flekkefjord god kamp om poengene!Flekkefjord sine siste tre:
Start 2 – Flekkefjord 4-1 – Seriekamp
Flekkefjord – Staal Jørpeland 1-2 – Seriekamp
Donn – Flekkefjord 3-0 – Seriekamp
Bryne 2 sine siste tre:
Bryne 2 – Frøyland 0-3 – Seriekamp
Eiger – Bryne 2 1-1 – Seriekamp
Bryne 2 – Sandnes Ulf 2 4-3 – Seriekamp

Kamp 5:

Kamp:  Klepp  Donn
Dato:  04.05.2013
Klokkeslett:  15.00
Sted:  Klepp Stadion
Betsafe:  H: 2.07  U: 4.80            B: 2.37
Nordicbet:  H: Ingen odds  U: Ingen odds  B: Ingen odds
Informasjon: Tredjeplasslaget Donn tar turen til Rogaland og borteoppgjøret mot Klepp på lørdag. Hjemmelaget Klepp står med fire poeng på sine tre første kamper og i forrige kamp ble det et poeng borte mot MK. Ingen av lagene maktet å score, og dermed endte det 0-0. I denne kampen lå Klepp lavt og lot MK ha mye ballen. Denne kampplanen kunne fort fungert ettersom de fikk flere gode kontringer, men Amund Wichne i MK-buret holdt nullen. I forrige hjemmekamp møtte Klepp Lyngdal og tok tre poeng etter at de til slutt vant 2-0. I fjorårets oppgjør på Klepp Stadion så endte det 2-2, mens det ble 6-5 til Donn i Kristiansand.
Donn har startet sesongen bra og ligger som nevnt på tredjeplass. De vant sine to første kamper mot Flekkefjord(3-0) og mot Herkules(4-2), men måtte gi tapt 2-1 hjemme mot Jerv i forrige serierunde. Det stod 0-0 til pause, men hjemmelaget Donn gikk opp til 1-0 ved Benjamin Nessjø Nyheim. Jerv begynte etter dette å presse på og etter 71 minutter utlignet de ved Wilhelm Pepa. 10 minutter senere fikk også Tobias Olsvik satt ballen i mål bak Donn sin keeper og dermed ble alle poengene med til Grimstad.
Det ligger an til en åpen og spennende kamp hvor Donn er knappe favoritter.
Klepp sine siste tre:
MK – Klepp 0-0 – Seriekamp
Klepp – Lyngdal 2-0 – Seriekamp
Vigør – Klepp 2-1 – Seriekamp
Donn sine siste tre:
Donn – Jerv 1-2 – Seriekamp
Herkules – Donn 2-4 – Seriekamp
Vindbjart – Donn 5-4 NM(etter straffespark)

Kamp 6:

Kamp:  Jerv  Staal Jørpeland
Dato:  04.05.2013
Klokkeslett:  16.00
Sted:  Levermyr Stadion
Betsafe:  H: 1.93  U: 4.55          B: 2.65
Nordicbet:  H: Ingen odds  U:Ingen odds  B: Ingen odds
Informasjon: Staal Jørpeland står foran den største utfordringen til nå i år når vi skal møte Jerv borte på Levermyr Stadion på lørdag. Opprykksfavoritten Jerv står med syv poeng på sine tre første kamper og har kun avgitt poeng hjemme mot MK(0-0). Det så lenge ut som om det også kunne bli problemer i forrige kamp mot Donn, men to mål i slutten av andreomgangen gjorde sitt til at alle poengene ble med hjem til Grimstad. Siste målet ble satt inn av Tobias Olsvik som har vært ute i lengre tid på grunn av skade. Nå er han tilbake og vil garantert bidra godt for laget fremover. De syv poengene på de tre første kampene er den beste starten trener Peer Danefeld har hatt som trener for Jerv og laget blir virkelig en hard nøtt å knekke i årets sesong.
Staal Jørpeland har full pott på årets tre første kamper og i forrige kamp ble det 8-0 hjemme mot et ungt Herkules. Det var uten tvil godt å få noen scoringer og selv med fraværet til trener Hallgeir Hinna så ble det seier. Lørdagens kamp blir helt annerledes og vi må virkelig opp mot vårt beste for å kunne ta poeng nede i Grimstad.
Dermed er Jerv favoritter i denne kampen, og det blir spenennde å se om vi kan klare å dra med oss poeng fra Grimstad.
Jerv sine siste tre:
Donn – Jerv 1-2 – Seriekamp
Jerv – MK 0-0 – Seriekamp
Lyngdal – Jerv 1-5 – Seriekamp
Staal sine siste tre:
Staal – Herkules 8-0 – Seriekamp
Flekkefjord – Staal 1-2 – Seriekamp
Vidar – Staal 4-3 – NM

Kamp 7:

Kamp:  Frøyland  Sandnes Ulf 2
Dato:  06.05.2013
Klokkeslett:  18.30
Sted:  Frøyland Stadion
Betsafe:  H: Ingen odds  U: Ingen odds  B: Ingen odds
Nordicbet:  H: Ingen odds  U: Ingen odds  B: Ingen odds
Informasjon: Serierundens siste kamp er oppgjøret mellom Frøyland og Sandnes Ulf 2. Hjemmelaget Frøyland ser virkelig ut til å ha funnet formen og står med to strake seire. I andre serierunde vant laget 3-2 hjemme mot Start 2, mens det ble 3-0 borte mot Bryne 2 i forrige kamp. Det unge Brynelaget holdt bra følge i førsteomgangen, men i andreomgangen handlet det meste om Frøyland. Det første målet til Frøyland kom etter 34 minutter da en Bryne 2 spiller var uheldig å satte ballen i feil mål. Det stod 1-0 til pause, og i andreomgang scoret både Rein Auestad og Hans Kristian Håland hver sitt mål. Dermed står Frøyland med seks poeng på sine tre første kamper, etter at det ble tap i serieåpningen mot Staal Jørpeland. Det er ingen tvil om at det er kvaliteter i dette Frøyland-laget og mange kan komme til å få problemer når de møter de røde og hvite fra Jæren.
Sandnes Ulf 2 står med tre poeng på sine tre kamper og de tre poengene kom i hjemmekampen mot Vigør i andre seriekamp. Laget har de to første kampene vært preget av flere A-lagsspillere, men det var ikke tilfellet i forrige kamp mot Eiger. Det viste også igjen på resultatet, og laget fra Egersund tok med seg alle poengene hjem. Sandnes sitt førstelag har hjemmekamp førstkommende lørdag, og dermed kan de stille et nokså bra lag i mandagens kamp. Det blir spennende å se hvilket lag som bli mønstret, og det er derfor vanskelig å tippe noen vinner her.
Frøyland sine siste tre:
Bryne 2 – Frøyland 0-3 – Seriekamp
Frøyland – Start 2 3-2 – Seriekamp
Staal – Frøyland 3-0 – Seriekamp
Sandnes Ulf 2 sine siste tre:
Sandnes Ulf 2 – Eiger 1-2 – Seriekamp
Sandnes Ulf 2 – Vigør 3-0 – Seriekamp
Bryne 2 – Sandnes Ulf 2 4-3 – Seriekamp

For spørsmål, kommentarer eller andre ting: følg @mihlestrand på Twitter! Et tips for lokalfotball er også gruppen «Lokalfotballen Rogaland» på Facebook.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *