Strålende 60 minutt ga Staalseier

MidtstopperduoenHarestad/ Kleppa Christensen spilte en meget god kamp
MidtstopperduoenHarestad/ Kleppa Christensen spilte en meget god kamp

Staal slo Klepp 2-1 på Jørpeland torsdag kveld foran over 300 tilskuere.  Trener Hallgeir Hinna hadde før kamper stresset hvor viktig det var å være 100% påskrudd fra start og ikke gi Klepp noe gratis. Staalguttene svarte med å spille en veldig god første omgang hvor de var helt overlegne i banespillet. Klepp lå veldig lavt og slo kun langt mot Rolf Magne Olsen som var veldig alene på topp og hadde en vanskelig jobb mot Staal sine gode forsvarsspillere. Fremover vant Staal ballen i gunstige posisjoner og spilte seg til flere store sjanser men Klepp sin bestemann keeper Magnus Hebnes Haaland sto en meget bra kamp. Staalspillerene rullet opp angrep på angrep men kunne nok med fordel avsluttet litt oftere fra sentrale posisjoner like utenfor 16meteren.

Etter 15 minutter kom dommer Stople i fokus da han dømte straffe til Staal etter at han trodde Klepp sin keeper felte Staals Øyvind Alsvik. Etter nærmere konferanse med linjedommer Torland ble begge lagenes kapteiner tilkalt og det ble besluttet å droppe ballen istedet for straffe. Fra vår posisjon så det ut som om det var riktig handling og Staal sine spillere godtok «feilen» uten protest noe de skal ha stor respekt for. Hjemmelagets publikum applauderte sågar avgjørelsen noe som vel må være blant sjeldenhetene når en blir «fratatt» en straffe.

Staal tok ledelsen midtveis i 1. omgang etter ett fint slått frispark ble stusset videre i mål av banens gigant Sigve Kleppa Christensen. En begynner å slippe opp for superlativer for Kleppa Christensen men at han ikke spiller på mye høyere nivå er helt utrolig.

Etter å ha tatt ledelsen fortsatte Staal å dominere kampen og kunne i denne perioden avgjort kampen men enten reddet Klepp sin keeper eller så var avslutningene for svake. Det så ut til å ebbe ut i 1-o ledelse til pause men rett før dommer Stople skulle til å blåse til pause scoret Øyvind Hompland på skudd fra 16 meter via ett Kleppben.

God kamp av Morten Bjørlo
God kamp av Morten Bjørlo

Første 15 minutt av andre omgang fortsatte som første sluttet og Klepp fikk ikke tak i ballen. Når de gjor det var aggresive Staalspillere på dem med en gang og vant ballen tilbake.  Staal hadde i denne perioden flere sjanser til å drepe kampen men avslutningene ble for svake. Det virket som om Staal begynte å ble litt for trygge på seier og trillet litt for mye ball på tvers.  Staal fikk en liten advarsel midtveis i omgangen da Rolf Magne Olsen bler spilt igjennom men Thomas Mæle gjorde en fin redning på skuddet.  Klepp fikk blod på tann etter dette og kom mye mer med i kampen. Klepp er alltid farlig på dødball og etter ett langt innkast som ble stusset videre scoret Lars Johan Austli forbi en sjanseløs Mæle. Etter dette var det mye tut og kjør fra begge lag og Klepp hadde nok den største sjansen siste ti minuttene da ett innlegg dabbet oppå tverrliggeren selv om det så ut som keeper Mæle hadde noenlunde kontroll.

Etter tre minutt tillegg kunne kampens gode dommer blåse for full tid og ett nervøst hjemmepublikum juble for en ny hjemmeseier og en tar helg på tabelltopp med fire poeng ledelse ned til Start 2 og fem til Jerv. Disse to lagene møtes innbyrdes i Kristiansand på mandag. Alt i alt en meget god kamp fra hjemmelaget men det viser at om en slipper seg litt ned så kan en fort rote bort sikre poeng.

Kampen ble som vanlig filmet av Staal TV og høydepunktene kan du se her: http://www.youtube.com/watch?v=2s-J2XMcc1w&feature=youtu.be

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *