Asgeir Austigard matchvinner mot Randaberg!

I nydelig påskevær var det klart for seriestart for Staal Jørpeland når de tok imot Randaberg hjemme på Jørpeland kunstgress. En nesten skadefri Staaltropp gjorde at trenerteamet fikk en tøff oppgave med å ta ut en tropp til dagens kamp. Et luksusproblem, men likevel ikke en lett oppgave. Følgende 11 fikk tillit fra start: T. Mæle-V. Harestad, S. Nag, E. Haugland, G.A. Danielsen-Ø. Hompland, M. Bjørlo, P.K. Bjørlo-Ø. Alsvik, A. Austigard-L.E. Danielsen.

 

imageKampen startet med et høyt press fra bortelaget som virkelig gjorde sitt for å stresse Staalspillerne. Det klarte de også og fikk etter hvert etablert mye av spillet på vår banehalvdel. Likevel uteble de store mulighetene den første halvtimen. Staal kom seg litt etter hvert og fikk ballen ned på bakken og fikk også spilt Randaberg litt lavere i banen. Heller ikke vi klarte å skape de store mulighetene foran Tord Malde Pedersen i RIL-buret. Asgeir Austigard dro seg fint rundt på hjørnet av 16-meteren et par ganger, men begge forsøkene ble blokkert. 30 minutter ut i omgangen måtte Morten Bjørlo gi seg med en overtråkk og en spillesugen Erlend Danielsen entret banen. Erlend fikk også like før pause avslutte inne i Randaberg sin 16-meter, men ble forstyrret såpass at avslutningen gikk langt utenfor.

Verken spillere eller trenere var særlig fornøyd med åpningen av kampen og vi ble i pausen enige i at dette måtte vi rette på. Randaberg forsøkte å åpne på samme måte i 2.omgang, men vi hang mer med selv om bortelaget fort kunne tatt ledelsen når Vegard Eltervåg fikk avslutte på en corner. Heldigvis for Staal sin del så gikk ballen langt over. Et par minutter senere fikk vi en dødball som bortelaget ikke fikk klarert og Asgeir Austigard trengte bare den ene muligheten for å banke ballen opp i nettaket og 1-0 til hjemmelaget. Randaberg gav på ingen måte opp etter dette og noen minutter senere måtte Thomas Mæle ut i full strekk på et frispark fra 17.meter. Staal gjorde et nytt bytte etter 60 minutter og Sigve Kleppa Christensen gikk inn for Eirik Haugland. Dette var en periode hvor vi stresset litt og ikke fikk til vårt spill, men uten at Randaberg kom til noen store muligheter. Etter hvert fikk vi mer kontroll over kampen og fikk ha mye ball selv, men uten å skape noen store målsjanser. David Eie fikk de siste 15. minuttene når han erstattet Øyvind Alsvik. Kampen ebbet til slutt ut med en 1-0 seier til Staal og Georg André Danielsen ble fortjent kåret til banens beste fra sin venstrebackposisjon.

 

Kampen sett under et var nok ikke et fyrverkeri fra de som hadde møtte opp for å se, og spesielt den første halvtimen var svak fra vår side. Likevel er Randaberg et lag som kommer til å plukke mye poeng fremover og det viktigste i dag var helt klart de tre poengene. Randaberg kunne fort også ha puttet ballen i mål, men en blanding av uflaks og dårlige avslutninger gjorde sitt til at vi fikk en herlig smultring i målprotokollen. Det er herlig å være i gang og vi ser frem mot to bortekamper neste uke. Først mot Bryne 2 på mandag og så Kopervik på torsdag.

 

Vi er i gang! Heia Staal!

 

Oddbjørn Mihle Strand

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *