Før kampen: Frøyland

Froyland IL

Staal møter fredag kl. 1900 Frøyland til toppoppgjør i 3 div. avd. 6. Bortelaget troner øverst på tabellen med 20 poeng etter 9 kamper, 1 poeng foran Sola og 4 foran Staal.

Frøyland ble før sesongen sett på en outsider i en jevn avdeling men Asgeir Kleppa sine gutter har kun tapt en av de 9 første kampene og må regnes som opprykksfavoritt sammen med Sola ( som de ikke har spilt mot enda). Laget består av en fin blanding av lokale lovende unggutter og noen rutinerte ringrever. Deres største profil er naturlig nok hjemvendte Ragnvald Soma som startet sin karriere i Frøyland. Etter mange år som proff har Soma nå «trappet» ned og vil bidra til å hjelpe de lokale Frøylandspillerene å ta ett skritt videre. En spiller som har satt sitt preg på lokalfotballen i mange år nå er Hans Kristian Håland. 38-åringen scorer ikke like ofte som tidligere men er en veldig viktig mann offensivt for Frøyland. Scoringene står Preben Løvdahl Hellvik og Ole Thomas Herrem for med henholdsvis 6 og 5 scoringer i serien. De to målscorerene har litt å slekte på med Nils Ove Hellvik og Geir Herrem som fedre og ble sett på som kjempetalenter. De er fremdeles unge og flere spillere har tatt steget fra Frøyland til Bryne de siste sesongene så om disse også gjør det er det ingen stor overraskelse.

Frøyland har de siste turene til Jørpeland valgt å legge seg lavt i banen og satse på hurtige kontringer. I de fire siste oppgjørene står det 3-0-1 i favør Staal som vant begge oppgjørene sist sesong (3-0 på Jørpeland og 0-2 på Frøyland). Bortelaget står med 2-1-1 og 6-6 i målscore på bortebane. Tapet kom mot ett sterkt Sandnes 2 i 3 serierunde.

For Staal så har det «løsnet» offensivt med 11 scoringer de to siste kampene og Lars Edvard Danielsen har gått fra null mål til å dele toppscorertittelen i avdelingen med syv scoringer. Defensivt har en vært solid på hjemmebane hele sesongen og har enda ikke sluppet inn baklengs på 4 kamper. Solid bakover var det dog absolutt ikke mot Sandnes 2 sist og det kreves skjerping mot ett lag av ett helt annet format som Frøyland. En må bli mye flinkere å kommunisere over hele banen og ikke være så ivrige etter å vinne ball uten sikring. Det er greit å være ivrige i gjenvinningen men ikke i og like rundt egen 16 meter. For Staal er Erik Haugland, Per Krister Bjørlo og Sindre Fjelde ute med skade mens Kristoffer Ramsland soner for 3 gule.

Det nærmer seg halvspilt sesong og Staal har presset på seg mot Frøyland. Med seier er en i en flott posisjon før vårsesongens siste kamper mens det med uavgjort eller tap vil se endel vanskeligere ut. Med den fine hjemmestatistikken og 11 scorede mål to siste kamper er det all grunn til å tro på en ny hjemmeseier. En kan bare oppfordre til at mange tilskuere tar turen å støtter Staalguttene.

Stig M.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *