Før kampen: Stord

Stord IL logo

I kveld kl. 1900 møter Staal Stord til hjemmekamp på Jørpeland Stadion i «hengekamp» i 3. div. avd. 6. Kampen skulle opprinnelig blitt spilt i vår, men pga. av bryllup sa Stord seg villig til å flytte kampen.

 

Stord trenes av Tommy Knarvik som har en «nomade»-karriere bak seg i tippeligaen, for han har spilt for en rekke lag: Brann, Sandefjord, Viking, Sogndal, Tromsø og Bodø Glimt. Knarvik tok over Stord som rykket ned fra 2. divisjon før årets sesong. Målet før sesongen var helt klart en snarlig retur til Oddsenligaen, og med 11 kamper igjen å spille virker det som om Stord har stø kurs mot opprykk. Med seier mot Staal i kveld vil laget ligge sju poeng foran nærmeste utfordrer, Vardeneset, men vi satser selvsagt på at alle poengene blir igjen på Jørpeland.

 

Staal har i løpet av de 15 siste åra kun spilt en sesong mot Stord. Det var i 2011 da det ble 1-1 på Jørpeland, i en kamp som huskes best pga. der Stord-spillernes «gauling og pinlige bannskap-språk», mens Stord vant 3-2 på Stord Stadion. Etter en «rolig» start på sesongen har storscoreren Morten Hillestad nå for alvorlig funnet målformen, og står med 16 mål på 13 kamper. Sammen med Roger B. Ekeland utgjør han en fryktet duo på topp som Staalforsvaret må være observante på. I mål for Stord står en «kjenning» fra sist sesong på Jørpeland Stadion. Som meget dyktig Kopervik-keeper ble han i fjor utvist på Jørpeland stadion etter store protester på en kontroversiell Staal-scoring. Solhaug var overbevist om at ballen ikke var over streken! Solhaug er selvsagt en kjendis i fotballmiljøet – han har nemlig vært innom åtte forskjellige klubber og har pådratt seg til sammen sju røde kort og 45 gule. Med andre ord – en spiller med innsats og temperament!

 

Staal tok en viktig og fortjent seier mot Kopervik lørdag. Os fortsetter å vinne i bunn og er nå på sikker plass, mens Randaberg har ramlet under streken. Imidlertid er de kun fire poeng bak Staal så det er meget jevn i bunnen. Med seier vil Staal passere Madla og være på øvre halvdel av tabellen for første gang i år. En ny unggutt presenterte seg for hjemmepublikummet lørdag. 16 år gamle Bendik Nag scoret sitt første mål i sin mer eller mindre første kamp med spilletid. Nag er et stortalent Staal vil kunne få mye nytte av i årene som kommer. Også Marco Scheffler fikk sin debut mot Kopervik, og det viser at det gror godt bak de etablerte. Det må være mange år siden så mange unggutter har debutert på seniornivå i Staal, og det skal vi være stolte av. Det jobbes godt i de aldersbestemte klassene både på gutte- og jentesiden og aldri har nok treningene vært bedre.

 

Staal står med fire strake seiere på hjemmebane så møt opp og støtt guttene til kamp! I følge værmeldingen så skal det ikke være noen grunn å holde seg hjemme heller. Velkommen!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *