Ny storseier på hjemmebane

Foran over 400 tilskuere og med 7-1 seier over ett ungt FKH2 tok Staal tilbake tabelltoppen som Sola overtok på fredag. Mandagens kamp ble aldri lenge spennende ettersom Staal gikk ut i ett veldig høyt tempo og avgjorde kampen med tre scoringer første kvarteret. 1-0 kom ved Øyvind Alsvik på skudd fra 17 meter etter at han dro seg fint inn i banen fra sin kantposisjon. Arne Dalehaug satte inn 2 -0 og 3-0 etter svakt spilt av ett gavmildt FKH forsvar.

Scoringskameratene Dalehaug og Jøssang

Etter dette kom FKH 2 mer med i kampen og viste gode tendenser. Etter halvtimen kom kampens dommer i fokus da Eirik Jøssang ble meid ned av keeper i 16 meteren men dommeren valgte å overse situasjonen da han fant det plutselig mye viktigere å se til en skadet FKH spiller som trødde over 15 sekund før…. Om dommer Røysland sier vi som aftenbladets utsendte «dårlig i lettdømt kamp»…

I pausen ble den nye Staalsangen spilt over høytaleranlegget både 1,2 og 3 ganger. Bra sang for all del men vi håper noen kan brenne en cd til speaker Oanes slik han slipper å ha sangen på repeat gjennom hele pausen resten av sesongen 🙂

Andre omgang startet som første med ett tidlig Staalmål på en fin overgang etter erobring av ballen i midtbaneleddet. Eirik Jøssang fikk æren av å avslutte angrepet. Etter det tidlige målet tok FKH over og spilte seg frem til flere farligheter foran Thomas Mæle i Staalmålet. Etter 64 min. kom årets første baklengsmål på Jørpeland da Simen Grov fra 20 meter dro til og scoret. Staalforsvaret sov ved ett innkast og målet burde absolutt lett vært avverget men avslutningen til Grov var flott.

Kampen fortsatte uten at noen av lagene kom til særlig store sjanser og det så ut til å ende med 4-1 seier. Staalguttene ville det imidlertid anderledes og scoret tre raske mål like før slutt slik at kampen endte med litt flatterende 7-1 til hjemmelaget. Arne satte inn 5-1 og sitt tredje for dagen like etter å ha blitt utropt til dagens bestemann. Kaptein Sindre Fjelde scoret sitt 6 mål på 7 kamper med en fantastisk heading etter corner til 6-1 mens Daniel Hawkins var både heldig og god og avsluttet med 7-1 på kampens siste spark.

Alt i alt en bra gjennomført kamp selv om det fortsatt er litt rusk i maskineriet. Staal var «heldige» at FKH2 valgte å stille ett rent juniorlag til kampen og hjemmelaget kunne med fordel spilt litt enklere i mange situasjoner. Baklengsmålet burde også vært avverget selv om det nok var hjemmelaget sitt kast egentlig men alt dette blir pirk for 7-1  er overlegent og Staal er igjen på tabeltopp.

Nå venter to gode treningsdager foran fredagens bortekamp mot Nord.

Her er Haugesunds oppsummering av kampen: http://www.fkh.no/index.php?option=com_content&task=view&id=1040&Itemid=221

Her kan du se gårsdagen mål fra lokalsport.no: http://www.lokalsport.no/p/f?p=2002:22:674894013670615::::P22_PK_MATCH_ID:799