Nesten for Staal G15

Oppdraget før dagens kamp var klar: Topplaget Viking måtte slås for at Staal G-15 skulle kvalifisere seg til eliteserie til høsten.

Staal hadde Viking i kne med 2-1 ledelse, men Stavangerlaget reiste til slutt hjem med 2-3 seier.

Staal var uheldige ved det første målet da ballen spratt på en tue og rullet i mål. Men guttene kom sterkt tilbake. Det var fortjent da Morten Bjørlo utlignet til 1-1 på straffe etter at Georg Danielsen rundet keeper. Han ble hindret av en forsvarer, som var heldig som slapp rødt kort. Staal tok ledelsen 2-1 etter et vakkert langskudd i krysset fra John Sevrin Mitchell.

I 2. omgang mente nok hjemmepublikum at Staal skulle hatt frispark på midtbanen før Viking utlignet, men spillet fortsatte og bortelaget fikk komme til avslutning med et pent langskudd i høyre krysset. 2-2. Det siste målet var et innlegg fra venstre som ble headet i mål fra kort hold. Offside – mente hjemmepublikum, men dommeren var ikke enig.

Staal var to ganger alene med keeper i 2. omgang, men klarte dessverre ikke utnytte mulighetene. Viking hadde banespillet, men skapte nesten ingenting. Vi hadde fortjent å ta poeng etter spill og sjanser.

Til tross for 3 unødvendige mål var det mye positivt. Gutter-1995 spilte bedre enn de noen gang har gjort mot et Viking-lag som tidligere år har vært overlegne. Vi har sluppet inn kun 11 mål i vårsesongen. Det er mindre enn puljevinner Viking – og før kamprapporten fra Hana-Randaberg foreligger, like lite som Randaberg (som vi slo 6-1 på Jørpeland). Med tanke på de to foregående sesongene da målene rant inn baklengs er dette meget gledelig. Det skorter på effektiviteten foran mål, men det kommer nok! På minussiden noteres dessverre et rødt kort i sluttfasen av kampen – etter to gule (munnbruk og hykkas).

Med seier ville Staal spilte i eliteserien til høsten. På grunn av tapet mot Viking rykket Madla og SIF forbi oss på tabellen. Derfor er det litt ergerlig å tenke på det unødvendige 3-2 bortetapet mot Austrått.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *