Før kampen: Bryne FK

Det er duket for fest på Jørpeland 1. mai da Bryne FK gjester Jørpeland for første gang på veldig lenge. Staal har kvalifisert seg for første runde i NM for første gang på 10 år og «premien» for dette ble altså Bryne på hjemmebane.

Bryne topper Adeccoligaen og har startet sesongen veldig bra og står med 2-2-0 og 12-4  i målscore.  Spesielt i 7-0 seieren over Randaberg imponerte Bryne stort og viste imponerende spill fremover på banen.  Med spillere som Marius Helle, Kai Risholt og Tommy Høiland lukter det mål av Bryne.  Laget trenes av Tommy Bergersen som har trent dem siden 2010 sesongen. Bergersen har spillererfaring fra eliteserien med Bodø Glimt, Lyn og Viking samt spill for Bryne og Gif Sundsvall i Sverige. Etter ett par sesonger i Ålgård tok han over Bryne og laget imponerte stort før VMpausen ifjor men var elendige etter ferien og slet lenge i nedrykksstriden. Laget havnet på en 9. plass og hadde som målsetting å kjempe på øvre halvdel denne sesongen. Med den gode starten på sesongen som laget har hatt og med det faktum at alle ser ut til å slå alle i 1. divisjon så bør målsettingen absolutt være innen rekkevidde. Foruten de offensive profilene er midtstopper Christer Fjeldstad og midtbanekriger Kai Ove Stokkeland nøkkelspillere for Bryne.  Stokkeland er forøvrig eneste spiller som er igjen i klubben fra den tid Staaltrener Hallgeir Hinna var i Bryne.

Bryne sliter med endel skader foran søndagens kamp men stiller sannsynligvis følgende lag:

Kristiansen
Landro – Fjellstad – Bjorheim – Midtsian
K.Petersen – Stokkeland – Romslo – Norbye
Risholt – Helle

Staal imponerte på ny på hjemmebane sist i 8-0 seieren over Valestrand Hjellvik og står nå med 21 strake seriekamper uten tap på gressbanen på Jørpeland. Målforskjellen er utrolige 108 scoret og kun 7 baklengsmål. Det blir veldig viktig at keeper Mæhle og resten av forsvaret er like på hugget som de har vært til nå i serie og cupkampene. Staal har fortsatt tilgode å slippe inn mål i årets fem første kamper. Gressbanen er fremdeles ujevn men likevel bedre enn den har vært noengang på denne tiden av året og de baneansvarlige har gjort en kjempejobb med å vanne banen.

Det som blir nøkkelen for Staal i denne kampen er å ligge kompakt med laget og ta vare på sjansene når de kommer. Samtlige spillere må prestere opp mot sitt beste for å kunne ha en sjanse for Bryne og Bergersen kjenner dessverre litt for godt til Staallagets kvaliteter at vi kan håpe at bortelaget undervurderer hjemmelaget. Mer eller mindre alle mål Bryne har sluppet inn denne sesongen har kommet på dødball så det blir viktig å være ekstra nøyaktige på alle faste situasjoner.

Staal har som Bryne hatt endel spillere som har «hanglet» litt den siste uken men samtlige ventes fit for fight igjen til storkampen. Sannsynlig Staallag:

Thomas Mæhle
Vidar Harestad – Sindre Fjelde (K) – Stian Nag – Sigve Kleppa Christensen
Øyvind Alsvik – Erlend Danielsen – Martin Knudsen – Frank Eilertsen (Per K. Bjørlo)
Eirik Jøssang – Arne Dalehaug

Det er meldt flott vær og det kommer garantert til å bli masse folk på Jørpeland Stadion.  Brodd klarte lørdag imponerende å holde Brynes divisjonskollega Sandnes til ekstraomganger før de måtte gi tapt men med publikum sin støtte og hjelp så kan cupbomben sprenges på Jørpeland. Vi minner om Staal sitt slagord. «Vi skal skape idrettglede og begeistring».  Dette skjer gjennom handlekraft, engasjement og ikke minst respekt.

Kampstart er kl. 1800 og vi ønsker herved spillere, dommere, media, supportere, B- Gjengen og alle andre hjertelig velkommen til Jørpeland Stadion.

PS: Staal sitt damelag spiller kamp på kunstgresset kl. 1500 så legg hele ettermiddagen til idrettsanlegget og støtt både guttene og jentene.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *