Før kampen: Kopervik


Da er vi kommet til vårsesongens siste kamp før en møter lagene for andre gang. Eneste lag som Staal ikke har spilt mot er Kopervik. Kopervik rykket ned ifjor etter to sesonger i 2. divisjon og ligger på 5 plass på tabellen med 20 poeng. På hjemmebane står laget med 3-1-2 og tapene er kommet mot Brann 2 og Sotra. Kopervik har variert veldig i prestasjonene i vårsesongen fra 4-1 seier over Fyllingen til uavgjort mot Valestrand Hjellvik og tap mot Sotra. Årets største seier kom imidlertid sist kamp da laget slo Askøy hele 5-0 borte

Laget trenes av Roger Rørvik som er ny av året. Bortsett fra Bala Garba og Idar Mathiassen beholdt en samme spillergruppe etter nedrykket og har en god og bred spillertropp. Kopervik har en av 3. div. aller beste keepere i Rune Solhaug. Kaptein Ingvar Karlsen er en meget god og målfarlig midtstopper mens Leif Johan Johannesen er en spiss Staalforsvaret må være veldig observante på.

Staal har ikke spilt mot Kopervik siden 2003 sesongen da Staal vant 3-1 på Jørpeland mens det ble 4-0 seier til Kopervik på Åsebøen. Staal spilte en meget god første omgang mot FKH 2 sist og selv om det var ett ungt lag så var det 4 stykk av det laget som satt på benken i tippeligaen dagen før samt 3 av 4 spillere i forsvaret spiller på aldersbestemte landslag.  Flere av Staalspillerene ser imidlertid ut til å begynne å finne storformen og både Erlend Danielsen og Arne Dalehaug så friskere ut enn på lenge. Vi får håpe formutviklingen fortsetter mot toppen i de to siste bortekampene før fotballferien. Ser en på tabellen så er det helt klart på bortebane Staal har «slitt» mest. Trener for FKH2 sa etter sist kamp til Haugesunds Avis at han ikke kunne forstå hvordan Staal kunne tape mot Åkra. På hjemmebane har en scoret 31 mål mens på bortebane kun har scoret 8. Det er vanskelig å si hvorfor dette skjer all den tid at en skulle tro at de fleste lag på hjemmebane ikke la seg bakpå slik som mange gjør på Jørpeland.  En har også vært det laget som har sluppet inn minst på bortebane så selv om en har sluppet inn noen litt unødvendige mål så er det ikke der «problemet» ligger.

Eirik Jøssang og Lars Edvard Danielsen er ikke tilgjengelige til fredagens kamp så det vil bli forandringer på laget igjen. Mest sannsynlig så tar Asgeir Austigard spissplassen og får i tilfelle sin første kamp fra start. Ett annet alternativ er å flytte Erlend Danielsen litt høyere i banen og spille med hengende spiss noe han gjorde utmerket i treningskampen mot Sandnes i vinter.

Mulig Staallag:

Thomas Mæle

Sigve K. Christensen

Sindre Fjelde

Stian Nag

Daniel Hawkins

Øyvind Alsvik

Erlend Danielsen

Martin Knudsen

Per K. Bjørlo

Asgeir Austigard

Arne Dalehaug

Det er veldig usikkert om det blir noen livedekning fra coveritlive på kampen så om ikke så kan kampen best følges hos norsk tipping sine nettsider eller på text tv. Kampstart på Åsebøen er kl. 1900

Norsk Tipping sine odds på kampen er forøvrig: 2,80- 4,40- 1,50

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *