Jenter 14 til topps i Sandnes Sparebank Cup

20130915_152636

Første kamp fredag kveld var mot Sola, et lag vi aldri har slått og heller ikke denne fredagen,

Sola ledet hele kampen og vant selv om det bare ble med ett mål. Amalie spilte godt og laget noen flotte mål.

Neste kamp var kort tid etter og det mot Ålgård, litt for halv maskin men vant med ett mål. Tonje satte inn en fin

scoring fra ving etter flott opprulling. MIL var i samme pulje og det ble et rent

lokal oppgjør i tredje kampen, Staal var klart best, vant og sikret seg to nye poeng. Siste kamp i innledende

var mot Sandnes, et lag som MIL vant mot, men kampen skulle spilles og etter litt høye skuldre i starten

ble det også en grei seier. Lisa var god i 5-1 forsvar og fikk snappet noen baller fra Sandnes.

Andre plassen i puljen ga kvartfinale mot fjorårets serievinnere og klart beste lag, Hinna.

Søndag var vi igjen på plass i hallen og tidlig formiddag var en meget tent jentegjeng klar for å kjempe mot Hinna.

For en forsvarkamp dette ble, Staaljentene satte virkelig stålmur med tøffingene Ida og Julie i midtforsvaret og Hinna jentene fortvilet av å ikke komme til avslutning, og kom de

igjennom sto Rikke som en vegg i målet. Framover prikket jentene inn scoringer etter hvert. Resultatet 5-3 til Staal med ett

minutt igjen sier sitt om forsvarspillet kontra angrepsspillet. Hinna reduserte en gang til og hadde sjansen på direkte skudd ved frikast etter kampen var over men skuddet gikk i tverrliggeren og Hinna var slått ut av cupen mot alle odds.

Staal fikk mye kreditt også fra andre lag i turneringen om at det endelig var noen som klarte å slå Hinna.

Spesielt Sola var glad for at en hard konkurrent var ute av spillet…

Semifinalen mot Hundvåg ble en maktdemonstrasjon, igjen med solid forsvarspill. Hundvåg jentene hang med

til 2-2, etter det takket Staal for følget og kruset i fra, seieren ble til slutt 10-3 og jublende jenter var klar for finale.

I finalen ventet Sola, ordkrigen mellom trenerteamene var kjapt i gang og meldinga Sola var veldig klare på at sølvet kom til å havne på Jørpeland.

Staal jentene fikk noen timers pause før finalen og den tiden ble brukt godt. Alle spillere fikk massasje og riktig mat for best mulig

oppladning til finalen.

Finalene gikk i en nyoppusset Åsenhall, sittetribuner på begge langsider, presentasjon av spillere, mye musikk og trøkk ved scoringer til lagene. Jentene var veldig spente før finalen og det var en revansjesugen, men nervøs gjeng som varmet opp i tunnelen under tribunen. Grunnet forsinkelse i de andre finalene var kampstart forskjøvet og ventetiden ble desto lengre.

Så endelig var tiden inne, lagene løp inn på banen fra hver sin side og tok oppstilling og ble presentert for publikum.

Staal start ikke uventet noe uryddig og lå under 2-0 etter kort tid men ristet vekk finalenervene og begynte å sette staalforsvaret igjen. Utlignet og gikk i ledelsen med 6-8 etter et flott skudd helt i vinkelen av Maren.  Andre omgang ble meget vill og underholdende.  I en periode var Staal fire utespillere på banen etter litt vel tøft forsvar syntes dommerne. Sola utlignet og gikk i ledelsen, jentene som var på banene kjempet heroisk og unngikk for mange baklengs mål. Da Staal omsider fikk fylt opp laget igjen var det å kjempe seg tilbake nok en gang. Thea skaffet straffe etter hard jobbing mot Sola forsvaret og Birgitte fikk kastet seg inn fra høyreving og scoret via gulvet.

Stillingen var uavgjort 14-14 da ett minutt gjensto, Sola hadde spillet og skulle sikre seieren, men Staal jentene fikk snappet til seg ballen og stormet i angrep med 20 sekund igjen av kampen. Staal prøvde å få til et siste angrep men spilleren ble revet ned og det ble dømt frikast, klokken stoppet, fem sekund igjen av finalen. For et liv der var i hallen fra begge lags supportere, Staal hadde hele jenter 15 på tribunen og for en god heiagjeng å ha på plass.

Frikast oppstilling var blitt brukt tidligere med varierende hell, det var likevel siste sjanse for unngå ekstra omganger. Staalspillerne satte formasjonen og ventet på at dommerne skulle blåse i gang de siste sekundene. Ballen ble kastet ut til Martha som kom i fart og fikk presset skuddet gjennom sola-muren via keeper og ned i hjørnet akkurat i det sluttsignalet gikk. Slitne og jublende Staal jenter kunne tilslutt hente pokalen som bevis på at de var det beste laget i Sandnes Sparebank Cup 2013. Fantastisk innsats av jentene.

Takk også til støtteapparatet: Sigrid Tvedt, massør og supporter, Vidar Larsen, forsyning og supporter, Nina Barka, reiseleder, Anne Torill, materialforvalter.

Hilsen Tom Barka, trener.

20130915_152141

Spillerne på bilde er fra venstre: Maren Sandvik, Martha Barka, Tonje Berge, Julie Tvedt, Amalie Larsen, Thea Hodneland, Rikke Reianes, Ida Helen Finnebråten, Birgitte Vasstveit. Lisa Hovland (ikke på bilde)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *