Før kampen: Hundvåg

763353_150310

Fredag kl. 1900 er det Hundvåg på bortebane som står på programmet for Staal. Hjemmelaget ligger på 11. plass av 14 lag mens Staal ligger som nr. 3.

Tidligere var det «fast» med kamper mot Hundvåg i seriesammenheng for Staal men de siste 10 årene har lagene faktisk kun møtt hverandre 5 ganger. Sist gang var i NM- kvalikken på Jørpeland i 2013 hvor Staal tok seg heldig videre etter ekstraomganger. Hundvåg som trener av tidligere Broddtrener Ole Fredrik Bergseth startet sesongen veldig svakt men så ut til å ha funnet formen. I de to siste kampene mot Randaberg og Bryne 2 har det imidlertid blitt tap. Mandag tapte en hele 8-1 på bortebane mot Bryne 2 i det som var ett litt sterkere Brynelag enn hva Staal tapte for tidligere i sesongen. På hjemmebane står Hundvåg med 2-1-2 mens Staal har 2-0-3 på bortebane. Hundvåg sin største profil er  Trygve Åse Lunde som er tilbake i moderklubben etter mange år borte. Hundvåg har variert veldig i prestasjoner denne våren. Fra seiere mot Klepp og Vaulen til store tap mot rekruttlagene. Det er forøvrig vel verdt å legge merke til at foruten den første seriekampen mot Sola så har Hundvåg scoret mål i samtlige seriekamper. Haakon Mehus er toppscorer med tre scoringer foreløpig.

Staal spilte sin beste kamp for sesongen sist i 3-0 seieren over Frøyland. Ingen tvil om at det ble mye «lettere» å spille mot 10 mann etter Frøyland sin tidlige utvisning men det var veldig mye positivt spesielt offensivt i kampen. Defensivt har en vært solide spesielt på hjemmebane hele sesongen og en har enda til gode å slippe inn mål  noe som er en meget god prestasjon. På bortebane har en slitt mye mer men Frøylandkampen bør gi bud om bedre tider også på bortebane. Det offensive spillet satt mye bedre sist og en fikk brukt kantene mer enn tidligere. Fremdeles søker en inn i midten litt for tidlig men det var stor forbedring til tidligere kamper. Veldig positivt også at om en hadde spurt 5 stk om hvem som var best mot Frøyland så kunne det lett kommet opp 5 ulike navn. Flere spillere ser ut til å nærme seg toppform og la oss håpe dette fortsetter fredag. Lars Edvard Danielsen fortjener likevel å nevnes spesielt etter sine 9 scoringer på de 3 siste kampene. Meget imponerende selv om Strandbuen ikke blir så imponert over «halvslappe» brassespark 🙂  Likevel ett lite (stort) minus er at enkelte spillere fremdeles pådrar seg altfor mange gule kort. Litt fristende å skrive navn men de det gjelder vet det nok selv. Hadde de gule nå enda kommet etter taklinger men…

Sola spilte tirsdag sin kamp denne runden og vant klart på bortebane mot Austrått. Det betyr at laget før morgendagens kamp ligger fire poeng foran Staal som har presset på seg. Frøyland kan komme ajour med Sola på topp i morgen om de slår Åkra på hjemmebane. Vi håper mange Staalarar tar turen til Hundvåg fredag og støtter bortelaget til sin fjerde strake seier.

Stig M

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *