Før kampen: Klepp IL

klepp

Da er det klart for vårsesongens siste kamp og det er hjemmekamp mot Klepp som står på programmet. Før fredagens kamp ligger Staal som nr. 3 på tabellen mens Klepp er nr. 11.

Klepp har vært i Staal sin avdeling de tre siste sesongene og de to siste hjemmekampene har endt i knepte hjemmeseiere 2-1 og 3-2 mens det i begge bortekampene har endt 1-1. På bortebane har Klepp 1-1-3 og 12-12 i målforskjell men det er verdt å nevne at halvparten av de scorede målene kom i 6-0 seieren på Sandnes. Klepp som ble nr. 7 ifjor i avdelingen ble før sesongen nevnt som en outsider og som ett lag som burde være med å kjempe i blant topp 5. Laget som trenes av Henry Damsgård startet sesongen relativt bra og sto med 8 poeng etter de 5 første kampene. Etter dette har de imidlertid slitt mye mer og står med kun en seier siste seks kamper. Damsgård sa etter tapet mot Bryne 2 0-1 mandag at en må bare innse at pr. nå er en ett bunnlag og å jobbe tøft for å komme seg ut av det. Laget har slitt med mange skader og lite folk på trening men avdelingen er veldig jevn og Klepplaget har så mange gode spillere at de på den rette dagen kan ta poeng fra alle i denne avdelingen.

Staal spilte sesongbeste i første omgang mot Hundvåg sist. En rullet opp angrep på angrep og Hundvåg ble rett og slett rundspilt. Kantene ble flittig brukt og en var flinke til å snu spillet. Hele laget viste stor agressivitet og ga aldri Hundvåg tid. Hele midtbanen var veldig kjappe opp i ballfører  men ett ekstra pluss til Morten Bjørlo som spilte en meget god kamp både offensivt og defensivt. Lars Edvard Danielsen er lokalfotballens heteste spiss om dagen og står med 12 scoringer på de fire siste kampene. I andre omgang hadde en veldig mange gode muligheter til å øke ledelsen men en var utrolig ineffektive og sløste stort. Flere ganger kunne og burde en nok slått en ekstra pasning fremfor å prøve seg selv. Staal har vært gode på hjemmebane og har 4-1-0 og 10-0 denne sesongen. Det har vært endel «ymse» forsvarsspill fra Staal på bortebane denne sesongen men på Jørpeland har en stort sett vært bunnsolide defensivt og det lille som har kommet i gjennom har Thomas Mæle tatt seg ypperlig av.

Oddbjørn Fiskå har hatt mye folk på trening den siste tiden og fått gjennomført gode treninger. Kun Per K. Bjørlo, Sindre Fjelde, Asgeir Austigard og Arild Eie er uaktuelle til fredagens kamp. Sola vant 5-2 tidligere i uken mot ett ungt Sandnes 2 lag mens Frøyland fikk ett sent mål  mot seg på Vardeneset og tok kun ett poeng med seg. Dette betyr at med Staalseier vil en ta seg opp på 2. plass til sommerpausen ett poeng bak Sola og to foran Frøyland. Staal har spilt seg i form og blitt bedre og bedre for hver kamp denne våren. En kan bare håpe dette fortsetter mot Klepp og at det er nok til å ta 3 poeng.  Kampstart er kl. 1900.

Stig M

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *