Før kampen: Riska

riska

Fredag er det duket for årets første hjemmekamp for Staal i 2015 sesongen. Sesongen startet skuffende med 4-2 tapet mot Madla men en har alle muligheter til å starte poenghøstingen mot Riska.

Riska er nyopprykket og har startet sesongen på best mulig vis ved å ta seg til 1 runde i NM (slått Nærbø og Vardeneset) mens det ble seier 1-0 mot Randaberg i serieåpningen på Hommersåk. Riska trenes av Simen Egeland som med sine 24 år er lokalfotballens yngste hovedtrener. Med seg har han de to spillende assistentene Torger Motland og Vetle Myhre. Begge returnerte til moderklubben sin etter flere sesonger i 1 og 2. div. for ulike klubber. De to nykommerene er sammen med midtbaneeleganten Runar Fløysvik og keeper Andreas Smalås lagets viktigste spillerene og nøkkelspillere i om Riska klarer å beholde plassen i divisjonen som er lagets mål for sesongen. Som nevnt har laget startet sesongen på overbevisende sett og i de to seierene mot Vardeneset og Riska har laget imponert alle spesielt defensivt.

Riska er ett lag det er lenge siden Staal har spilt mot i seriesammenheng og vi må helt tilbake til 2004 sist lagene spilte mot hverandre. Den gang endte hjemmekampen med 3-0 seier til Staal, mens på Hommersåk vant hjemmelaget 4-1. Staal møtte Riska til treningskamp for halvannen måned siden og vant da 4-1 etter at det sto 1-1 til pause. I den kampen var Staal det klart beste laget kampen gjennom og spesielt andre omgang var solid. På hjemmebane har Staal som regel vært meget solide de siste sesongene og hadde 10-2-1 på Jørpeland i 2014 sesongen og forhåpentligvis tar en denne formen med seg i 2015.

Staal tapte som kjent mot Madla i første kampen og trenger 3 poeng for å kickstarte sesongen. En har en veldig tynn tropp fra før og det hjelper ikke akkuratt på at Georg Danielsen måtte ut med strekk sist, samt at Per Krister Bjørlo var ute med ryggproblemer men meldes klar igjen. Arild Eie er langtiddskadd mens undertegnede er usikker på om Øyvind Hompland er klar igjen etter å ha sonet suspensjon. Skal ikke krisemaksimere men tror de aller fleste 3. div. lag ville merket om spillere som de overnevnte samt Morten Bjørlo, Lars Edvard Danielsen, Sigve K. Christensen, Sindre Fjelde og Øyvind Alsvik ikke var disponible fra de som var med i 2014. Noen burde kanskje sende en brevdue til Tau og be om å få snakke med Jesper Holta som er en mann som kan fylle mange posisjoner defensivt? Lite å hente på oldboysen også om dagen med stjerner ute med skader 🙂

Det som imidlertid er 100% sikkert er at de 11 som Eivind Danielsen velger til å starte morgendagens kamp er veldig giret på å vise seg frem fra en helt annen side enn i seriepremieren. Forhåpentligvis kjenner publikum sin besøkelsestid og støtter Staalguttene til 3 poeng. Det meldes om flott vær så ingen grunn til å holde seg hjemme. Kampstart er kl. 1800! og kampen spilles på kunstgresset.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *