Før kampen: Viking 2

logo_viking

Mandag kl. 1800 spiller Staal vårsesongens siste kamp når en møter Viking til kamp på treningsbanen til Viking. Det er alltid vanskelig å si hvilke spillere fra a-troppen som er til disposisjon på 2-laget men om en ser på Vikings kamp mot Bodø Glimt søndag så hadde de Arild Østbø, Vidar Nisja, Magne Hoseth, Makhtar Thioune, Jón Dadi Bödvarsson, Steinthor Thorsteinsson og Zymer Bytyqi på benken så bredden i Vikingtroppen er bedre enn på lenge. Viking skal riktignok spille cupkamp borte mot Kristiansund allerede onsdag så det er tvilsomt samtlige av disse er disponible til bruk mandag.  Det som likevel kan forventes er gjensyn med de to tidligere Staalspillerene Mathias Bringaker og Markus Attila. Begge spillerene startet på benken mot Randaberg sist men begge har spilt hyppig denne våren. Mathias har sågar scoret seks mål og har kun Martin Hummervoll foran seg som toppscorer i Vikinglaget. Viking ligger på 2 plass på tabellen med 23 poeng, 5 poeng bak ledende Stord. På hjemmebane har en ikke prestert like bra som borte og en har 2-1-2 på de fem kampene som er spilt.

Staal har vunnet de tre siste kampene sine uten å slippe inn mål og er nå oppe på en 7. plass. Det er fremdeles tett på tabellen og med seier vil en komme ajour på poeng med tre andre lag. Det meldes om god stemning i troppen og godt trøkk på treningene. Til mandagens kamp savner en toppscorer Eirik Jøssang men Even Østensen og Andri Juliusson har begge vist målteft og bør kunne true Vikingforsvaret. Kampen mot Åkra var veldig bra og tett opp mot årsbeste for Staal. Spesielt gledelig var aggressiviteten en visste og en ga Åkra aldri tid på ballen. Erlend Danielsen har vært Staals klart beste spiller denne våren og forspillet til 1-0 målet mot Åkra var det veldig høy klasse over. Vikings treningsbane er ikke en bane Staal har så mange gode minner fra men det er på høy tid men en seier der nå!

Avslutningsvis vil jeg på vegne av Staal sitt trofaste publikum få lov å takke Christian Knapp for sin innsats som trofast supporter på hjemme og spesielt bortekampene de siste sesongene. Hans twitring og oppdateringer fra bortekampene (og hjemme) kommer til å bli veldig savnet når han nå har flyttet til Fredrikstad for studier. Forhåpentligvis skal vi fortsatt klare å holde Staalfansen som ikke har anledning til å dra på kamp oppdatert men det blir nok ikke like hyppig. Masse lykke til Christian!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *