Før kampen: Kopervik

kopervik

Lørdag kl. 1500 får Staal sjansen til å vise at laget ikke har tenkt å havne i nedrykksstriden i høst. Da kommer nemlig Kopervik på besøk. Laget ligger på desidert siste plass og Staal bør ta tre viktige poeng.

Kopervik IL, lokalt på Karmøy oftest kalt for KIL, var i fjor på samme nivå med Staal og avsluttet 2014-sesongen med en fin 3. plass like bak Staal som ble nr.2. Med den rutinerte treneren Tore Emberland (ni år som hovedtrener KIL) og med omtrent samme mannskap regnet nok KIL med å kjempe i toppen i år også , men hittil har det meste gått overraskende dårlig. Det har blitt flere stygge tap, bl.a. 0-9 mot Os, men vanskeligst å svelge var nok 0-6 mot Åkra, nabo- og «fienderivalen» på Karmøy.

Laget har prestert langt under forventet nivå. At fjorårets kaptein og inspirerende «hissigpropp» (keeper med 7 røde kort de siste åra!) Rune Solhaug, i vår meldte overgang til Stord, har trolig vært mer avgjørende enn noen hadde regnet med. I sommer har også stopperveteran, Roger Jacobsen, lagt opp, men ellers har KIL stort sett samme laget som i fjor. KIL`s styreleder Tommy Bygnes melder at «målsetting for høsten er kort sagt å ta mest mulig poeng, og å unngå nedrykk, selv om veien opp begynner å bli noe lenger enn vi skulle ønske».

Kampen lørdag kan likevel bli jevn og spennende, for Staal har som kjent heller ikke prestert som i fjor. Med så stor avgang av gode, rutinerte spillere og dermed mange nye juniorer i spillertroppen, innså nok de fleste at det kunne bli mer ujevne resultater i år. Rett nok har laget vist flott spill i enkelte kamper, f.eks. i hjemmekampene mot Åkra og Madla, og bevist at laget holder god 3. divisjonsnivå. Med kun to Staal-seirer på bortebane, mot bunnlagene Vaulen og Kopervik, er det likevel hittil ikke blitt nok poeng til en plassering på tabellens øverste halvdel. Det gjenstår enda 12 kamper og dermed 36 poeng å kjempe om utover høsten, og med topp innsats i treninger og kamper fremover vil det bli mange poeng til laget vårt.

Vi håper at publikum som vanlig støtter trener Eivind og guttene hans og møter tallrikt fram i morgen! Da blir det tre nye Staal-poeng. Velkommen!

Kjell Hansen.

Vi kan legge til at Staal stiller fulltallig foruten Andri Juliusson som soner karantene for gule kort mens Even Østensen er tilbake etter å ha gjort det samme i bortekampen mot Riska sist.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *