Staal & Swansea

Ole Næss er kasserer i Staal og svoren Swansea-tilhenger. Støttespiller for G11 hvor sønnen Sondre spiller, dekker Staal-kampene direkte, har ansvaret for å sette ut og hente inn kamp-skiltene som står langs riksveien for å reklamere for A-lagskamper. Er medlem av markedsgruppa og legger til rette det praktiske rundt Staal-sokkene, Staal-blomsten og delaktig i å legge tilrette til møtecupen for næringslivet.

Hvor mye tid bruker du på Staal hver uke i gjennomsnitt?

Vanskelig å si, men dette er min dugnad til Staal for at ungene mine får et fantastisk fritidstilbud. Trener kan jeg ikke være, så då få man trø til på andre arenaer. Alle timene trenerene på de forskjellige lagene bruker overgår nok meg, så tidsforbruket betyr ikke så mye.

Hvorfor legger du ned så mye arbeid for idrettslaget? Hva er drivkraften?

Det at ungene får et kvalitetsprodukt med seg gjennom ungdommen betyr mye, da må vi voksne legge tilrette og gjøre en jobb. Det å få gi litt tilbake og få være med på det som skjer i Staal nå, gir mye energi tilbake. Jobbe med flinke folk som brenner for at Staal skal engasjere og ta nye steg, gjør oppgaven lett.

Tar du gjenvalg?

Hvis vi får et styre som er villig til å ta nye steg mot Adeccoligaen, utvikle Staal på treningskultur og som ikke bare er fornøyd med det vi er idag, er jeg med.

Hvordan skal vi klare å nå målet om å være en breddeklubb for Jørpeland og en toppklubb fra Ryfylke?

Mange brikker er lagt og er i ferd med å bli lagt. Med Ryfylkehallen og ny kunstgressbane er mye på anleggsiden på plass for å drive bra treningsarbeid. Nå er det viktig å gi trenerne i Staal og naboklubbene en arena for å utvikle seg til å bli enda bedre trenere. I den forbindelse er arbeidet ved idrettslinja på Strand vgs og Staalskolen veldig viktig. Hvis trenerne får en kursballast før de begynner på trenergjerningen vil nok trenerne og ikke minst talentene i Ryfylkeidretten ha bedre mulighet for å lykkes. Da blir sjansen for å få til de virkelig gode talentene betraktelig større. Det er også viktig at vi får flere foreldre eller andre interessert til å gjøre en jobb. Å drive en klubb som Staal betinger mange frivillige og jeg tror vi må få betraktelig flere på banen for å lykkes

Til slutt ønsker vi svar på det som må være et mysterium for de fleste: Hvorfor iallverden er du svoren tilhenger av Swansea, et lag som roter rundt i League Championship?

I 1980 oppdaget jeg en gjeng med old boys Liverpoolspillere som gjorde stor suksess i gamle 2. divisjon i England. Som første lag gikk Swansea fra 4 divisjon til 1 divisjon på 5 sesonger og jeg ble utrolig fasinert av denne bragden. I første sesong i eliten ledet faktisk Swansea ligaen til det gjensto 5 uker. Nå skal det sies at 4 opprykk på 5 sesonger var lite mot nedturen som gav 4 nedrykk på 4 sesonger og nesten konkurs. Da ble det litt galskap å stå ved laget og nå er det nok blitt til en lidenskap. Men nå er oppturen begynt igjen og iløpet av et par sesonger nå er vi nok tilbake i Premier Leauge 😉

1 hendelser på “Staal & Swansea”

  1. Jeg trodde Derby hadde mange negative rekorder, men 4 nedrykk på 4 år var jo ganske imponerende greier!!!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *