Før kampen: Brodd

Lørdag kl. 1500 bør alle legge turen til Jørpeland Stadion og oppleve toppkampen i Mx-ligaen avd. 13. Staal møter Brodd som sto for en god prestasjon å kun tape 2-0 mot Viking torsdag kveld. Rett og slett veldig imponerende av laget å holde nullen i 75 min. mot Viking.

Brodd spilte sin første sesong i 3. div. på mange år i 2008 og havnet da på 11. plass, ifjor havnet de på 8. plass mens årets uttalte målsetning er å komme topp 6. Undertegnede kjenner imidlertid Brodds egen SportsGeneralDirektør Øyvind Jacobsen såpass at de ønsker nok å være med å kjempe helt i toppen. Klubben har ett uttalt ønske om å spille i 2. div. i 2013 men jeg tror ikke noen griner om det skjer før…Brodd har foran denne sesongen forsterket laget betraktelig med å hente de tre Havørnspillerene Kristian Kvendseth, Stian Olsen og Stian Kristensen, keeper Ole Fredrik Bergseth fra Vidar og ikke minst den gamle Broddspilleren Mohammed Akar fra Randaberg. Akar har vært veldig god for Brodd og blir en spiller Staals midtbane må prøve å nøytralisere. Brodd begynner å få en veldig bra tropp og det er få lag i divisjonen som kan ha spillere som Joakim Førland på benken i 3. div. Snittalderen til Brodd er nok betraktelig høyere enn Staal men også i Brodd begynner det å dukke opp unge talenter nå etter at godt arbeid i aldersbestemte klasser de siste årene.

Jacobsen (til venstre) en av primusmotorene for Lokalfotballgallaen

En kan ikke skrive noe om Brodd uten å skrive litt om SGD Øyvind Jacobsen. 34 åringen er hovedarkitekten bak Brodds mange fremganger de siste årene. Det er ikke få timer Jacobsen har stått å rekruttert folk til å gi sin grasrotandel til Storhaugklubben. Brodd er klart på topp på fylkeslistene i antall kroner fra grasrotandelen. Hele 247000 kr. samlet Brodd inn i første kvartal i år. Staal er også blant de lagene som har mest men forskjellen er likevel stor med Staal sine 81000 kr. Å klare å samle 2600 mennesker til cupkampen mot Viking viser at Jacobsen nok skulle ønske at døgnet hadde litt flere timer. Jacobsen jobber selv som journalist i Rogalands Avis og det er nok ikke tilfeldig at Brodd får sin dose og vel så det av medieoppmerksomhet. Enkelte mener sågar at det er overdose Brodd i media i forhold til prestasjoner på banen men med Jacobsen fra RA og spillerene Knut Skeie Solberg og Kristian Kvendseth i Stavanger Aftenblad så er båndene tette. Staals John Petter Nordbø har en oppgave her men Jærbladet er kanskje ikke like interesserte i Staal 🙂

Brodds kaptein Tormod Skavland i aksjon mot Trond Rossemyr

Etter tap mot et sterkt Sandnes 2 i serieåpningen har Brodd vunnet sine fire siste kamper og ligger på en 3. plass på tabellen. Laget har en veldig god sentrallinje og er godt organiserte av trener Arturo Cleveland som er den yngste treneren i lokalfotballen med sine 25 år. Cleveland ble ansatt i Brodd etter gode resultater med aldersbestemte lag i Brodd. Cleveland får god hjelp av fjorårstrener Skeie Solberg samt at SGDen alltid er klar med nye formasjoner han har hatt suksess med på Football Manager 😉 Foruten allerede nevnte spillere må også kaptein Tormod Skavland, tidligere Viking og Lynspiller Trond Kindervåg samt den målfarlige spissen Mads Bøgild som kom fra Sif midt i fjorårssesongen nevnes. Alt i alt ett meget solid lag på papiret.

Staal fortsetter å score mye mål og storseirene kommer på rekke og rad. 31-2 i målscore på 5 kamper er intet mindre enn meget imponerende. Om Staalspillerene er like fornøyde og imponerte over prestasjonen er jeg imidlertid usikker på. Fremdeles føler Hallgeir og spillerene at det er mye å gå på spesielt i samhandlingen når en går i angrep. Mot Sandnes ble igjen ballen slått opp litt for mye fra midtstopperene og den sentrale midtbanen kan med fordel ble tatt mer med i oppbyggingen. De fleste av Staals mål kom etter gode enkeltmannsprestasjoner og langskudd, men her snakkes vi «luksusproblem». Luksusproblemer får også Hallgeir med laguttaket all den tid de fleste er på vei tilbake fra skade nå. Knut Ivar Tjeltveit, Per Krister Bjørlo, Ronny Fjermestad, Trond Rossemyr og Kjell Harald Dalehaug er alle mer eller mindre i trening etter lange skadeopphold.

Arne med 10 mål foreløpig og venter fremdeles på godformen. Vi gleder oss!

Staal har ett veldig god tak på Brodd og har scoret minst 5 mål i de siste fem oppgjørende mot laget fra Storhaug. Brodd er ett lag Staalspillerene elsker å spille mot og det spørs om Broddspillerene synes det samme. Bortelaget er likevel så forsterket denne sesongen at tidligere resultater har lite og ingenting å si. Skal Staal vinne avdelingen er dette en kamp som absolutt bør vinnes for ingen blir overrasket om Brodd forsterket laget enda mer før høstsesongen så det er viktig å få så mange poeng på dem som mulig.

Publikum på Jørpeland bør virkelig kjenne sin besøkelsestid å legge turen til Jørpeland Stadion kl. 15:00 på lørdag og støtte hjemmelaget til seier og ett steg nærmere opprykket.

3 hendelser på “Før kampen: Brodd”

  1. Flott at dere er med på å øke engasjementet rundt lokalfotballen med skriverier som dette. God og kjekk før-kampen artikkel. Lykke til på Lørdag, og måtte det beste laget vinne.

    Egil

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *