Viking ble for sterke

Skjermdump fra Vikings hjemmesider.

Som seg hør og bør slo Viking FK tredjedivisjonslaget Staal Jørpeland. Kampen endte 0-3 etter scoringer av Bengt Sæternes, Valon Berisha og Erik Nevland. 2500 frammøtte skapte en fantastisk ramme rundt cupeventyret.

Staal hang likevel godt med i store deler av kampen. Viking viste seg veldig effektive, og scoret to mål på to sjanser. Da var nok i praksis kampen kjørt. Likevel gjorde hjemmelaget et forsøk på å komme ajour ved å sende opp mye folk. Derfor var det ikke veldig overraskende at Viking fikk enda et mål helt på tampen av kampen, i en periode med fire spisser hos hjemmelaget. Staal skapte noen farligheter for landslagskeeper Rune Almenning Jarstein, men det var ikke nok til å lure den solide sisteskansen.

Så mye mer er det vel egentlig ikke å si om kampen. Det er veldig hyggelig å se den oppslutningen Staal har på strandalandet, og at så mange møter opp. En herlig dugnadsinnsats står bak, som ikke må glemmes.

Nå venter den fotballen som egentlig betyr noe denne sesongen, nemlig serien. Allerede på søndag venter Skjold hjemme på Jørpeland.

Staals lag:
Thomas Mæle
Vidar Harestad – Sindre Fjelde (k) – Stian Nag – Sigve Kleppa Christensen
Øyvind Alsvik – Erlend Danielsen – Martin Knudsen – Per Krister Bjørlo
Eirik Jøssang – Arne Dalehaug
Innbyttere: Helge Bjørheim, Jarle Karlsen, Frank Eilertsen, Kristoffer Ramsland, John Petter Nordbø, Lars Edvard Danielsen.

Et utall mediefolk var til stede på Jørpeland i dag. Her er noe av det som er skrevet og sagt om kampen:

«Staal spilte til tider jevnt med Viking, men måtte gi tapt for et lag som var effektive da sjansene bød seg.» – Aftenbladet.no

«Det var en fantastisk ramme rundt cupkampen på Jørpeland, og Staal som av mange regnes som Norges beste 3. divisjonslag, ga Viking sterk kamp spesielt før pause.» – Rogalands Avis.

«All ære til de grønne og sorte for en ekte fotballfest på Jørpeland i cupens 2. runde.» – Viking FKs hjemmesider

«Staal presset «storebror» bakpå i starten av annen omgang, og det var spilt en knapp time før Viking kunne trygge ledelsen. Denne gangen byttet Sæternes og Berisha roller, og unggutten dunket inn 2-0 via stolpen.» VG Nett

«Vel blåst fra Jørpeland! Kjenner at Staal-sangen ikke forsvinner fra hjernen med det første ;)» NRK-journalist Eirin Larsen på Twitter. Her ser du mer folk har skrevet om kampen og Staal på Twitter.

«Viking slo Staal Jørpeland med 3-0 i den andre runden av cupen og ga trener Åge Hareide etter etterlenget pusterom.» Her ser du også høydepunktene fra kampen på nett-tv.  – NRK.no

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *