Før kampen: Fyllingen

De fleste strandbuer som hører om Fyllingen og fotball tenker på storlaget Fyllingen hadde på slutten av 80-tallet og starten på 90-tallet. Laget med brødrene Ludvigsen i spissen gikk fra å spille i 5 divisjon i 1981 til å komme på 7. plass i øverste divisjon samt å spille cupfinale i 1991. Det betød å gå fra grusbaner i Hordaland til å spille mot Atletico Madrid i Uefacupen på 10 år! Laget rykket direkte opp igjen i1992 men rykkte fra tippeligaen på direkten i 1993. Etter storhetstiden har Fyllingen stort sett spilt på nivå tre med ett par besøk på andre nivå. Frem til 2009 var faktisk Fyllingen den klubben i Norge som hadde tatt flest poeng i 2 div. siden omleggingen av seriesystemet. Fjoråret var lagets første i 3. div. siden laget rykket opp i 1982 og laget endte på andre plass fire poeng bak Voss som tapte for Austevoll i playoffkampene.

Fyllingen trenes av Kjetil Knutsen som tok over høsten 2009 men som ikke klarte å unngå nedrykk med laget. Laget hadde klare ambisjoner om direkte opprykk ifjor men Voss ble for sterke. Opprykk er helt klart også målet i år og laget fra Fyllingsdalen har startet sterkt med 12 poeng av 15 mulige. Tapet kom på bortebane mot Kopervik og «Rogalandsbortespøkelset» slo til igjen. Fyllingen rykket ned fra 2 div. mer eller mindre kun pga at laget slet veldig med å ta poeng mot Rogalandslagene. Laget gikk faktisk 13 kamper på rad uten seier før sist helg 6-0 seier borte mot Djerv 1919. Kjetil Knutsen var i flere år ansatt som toppspillerutvikler i Brann og flere av de spillerene han har i årets tropp har gått sine gutte- og juniorår i Brann.

Den mest lovende av disse unge spillerene var nok Nikolai Misje som debuterte for Brann i 2005. Misjesom har en rekke juniorlandskamper har imidlertid vært veldig uheldig med skader og etter utlån til Bryne og Alta gikk han foran 2010 sesongen til Løv Ham. Skademarerittet har dessverre fortsatt og Misje spiller nå i Fyllingen på utlån fra Løv Ham. Fyllingen har som Staal noen spillere som er veldig målfarlige og Magne Nilsen (6mål), Tim Nilsen (4 mål) og Kristoffer Nesse Stephensen ( 4mål) blir alle store utfordringer for Staalforsvaret. Fyllingen har flere spillere som har gått gradene i Fyllingen men Knutsen har også vært ivrig på «transfermarkedet» og hentet inn mange spillere fra primært Bergensområdet men også andre deler av Norge.

Fyllingensom ligger på andreplass på tabellen hadde 8-1-2 på hjemmebane ifjor og denne sesongen har laget vunnet sine to hjemmekamper klart og har 10-1 i målscore. Mot det kan Staal slå i bordet med to år på bortebane uten tap. Laget har ikke tapt noen av sine 25 siste bortekamper og i seriesammenheng har laget nå ikke tapt på de 29 siste kampene. Likevel er det få lag av Fyllingen sitt kaliber Staal har spilt mot så dette blir en veldig tøff test.

Fra Jørpeland meldes det at Per Krister Bjørlo er syk og tvilsom til kampen. De resterende spillerene minus Frank Eilertsen er alle klar og gleder seg å ta turen til Varden Amfi. Ta turen til Fyllingsdalen og Varden Amfi håper vi også at mange strandbuer gjør. Foruten de som setter seg i bilen å kjører opp er det også flere strandbuer som studerer i Bergen og som forhåpentligvis kommer å viser Staal sin støtte. Kampstart er kl. 1600 på lørdag og kan du som undertegnede ikke ta turen så vil kampen kunne bli følt live her på Staalsiden.

Sannsynlig Staallag:

Thomas Mæle

Vidar Harestad

Stian Nag

Sindre Fjelde

Sigve K. Christensen

Øyvind Alsvik

Erlend Danielsen

Martin Knudsen

Kristoffer Ramsland

Eirik Jøssang

Arne Dalehaug

Lykke til gutter!!!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *