Før kampen: Øystese IL

Sommerferien er over og en veldig spennende høstsesong starter med hjemmekamplørdag kl. 1500 mot Øystese IL. Staal vant vårkampen 1-0 i noe som vår utsendte reporter Bjørn Ove Hersdal mente var ett ran. Keeper Thomas Mæle var helt i det umulige hjørnet og reddet flere 100% sjanser samt en straffe fra hjemmelaget før Martin Knudsen ble matchvinner med ett langskudd.

Øystese har hatt en fin vårsesong og ligger på 4. plass halvspilt. Det er nesten det samme som å lede tabellen sier Østevold som mener de tre lagene foran på tabellen (Brann2, Fyllingen og Staal) er i egen klasse og ville hevdet seg bra i 2. div. Å holde både Stord, Os og Kopervik som alle kom fra 2. div. sist sesong bak seg er sterkt sier Østevold.

Øystese sin «stjerne» tidligere Brannspiller Cato Guntveit tar ikke den lange turen til Jørpeland og det gjør heller ikke rutinerte Kristian Pettersson. I tillegg har laget endel skader men er ikke dårligere stilt at de tidligere denne uken spilte kamp mot Fana hvor de tapte 6-4. Fana er lederlaget i 3. div avd. 8 og selv om det fra Bergenshold rapporteres om klasseforskjell på avdelingene så  var avslutningen av kampen sterk. Øystese har vært best på hjemmebane og står med 2-2-3 på bortebane. Seierene er kommet mot Djerv 1919 og Åkra.

Staal har hatt to gode treningsuker etter ferien og selv om laget ikke har spilt noen treningskamper så er hjemmelaget veldig kampklare igjen. Staal fikk best mulig start på ferien med 3-1 seieren i Bergen over Brann 2 noe som gir ekstra energi for hele laget.

Staaltroppen har gjennomgått noen forandringer i løpet av ferien og Daniel Hawkins, Frank Eilertsen og Ole Vegard Tveita har alle sagt takk for seg i Staal for denne gang og vi takker for innsatsen og ønsker dem lykke til videre. Det er ellers klart at Vidar Harestad og Asgeir Austigard skal reise bort for skolegang og vil snart også bli borte store deler av høstsesongen. Arne Dalehaug har også fått beskjed av legen om å holde seg i ro den nærmeste måneden og vil trolig ikke bli å se på banen i august. Samtlige spillere vil bli erstattet av spillere som blir tatt opp fra juniortroppen. Trener Jostein Fundingsland har gjort en kjempejobb med juniorlaget og spillerene tar nivået på trening raskt. Daniel Tungland har også skrevet under for Staal etter ett år i MIL og vil kunne bli en joker i høst.

Skal Staal ha håp om å kjempe om opprykk i høst så må den gode hjemmestatistikken på Jørpeland Stadion fortsette. Det er nå 27 kamper siden sist hjemmetap i seriesammenheng og hjemmepublikummet bør kjenne sin besøkelsestid i høst. Selv om Staal trekker mer publikum enn noen andre i samme divisjonen så viste cupkampene at potensialet er stort.

Antatt Staallag:

Thomas Mæle

Vidar Harestad

Sindre Fjelde

Stian Nag

Sigve K. Christensen

Øyvind Alsvik

Erlend Danielsen

Martin Knudsen

Per K. Bjørlo

Asgeir Austigard

Eirik Jøssang

Øvrige kamper denne runden:

Stord- Åkra

Kopervik- Djerv 1919

Askøy- Fyllingen

Valestrand Hjellvik- Brann 2

Skjold- FKH2

Sotra- Os

1 hendelser på “Før kampen: Øystese IL”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *