Før kampen: Åkra


Så er det endelig duket for revansj mot laget som i vårsesongen ødela Staal sine sjanser til å ha tabelltopp ved sommerferien. Bengt Førlands Åkra sto for en kjempeskrell og slo Staal 3-2 i vårkampen. Åkra har vært gode på hjemmebane i flere år og ifjor var det vel bare Staal som slo dem men foran kampen i vår hadde Åkra store forfall og laget besto nesten kun av gutte- og juniorspillere. Siden 2003 har Staal spilt 5 kamper mot Åkra og det står 3-0-2 i Staal sin favør. Fjorårets hjemmekamp endte hele 9-0 til Staal og 1-7 på bortebane noe som kanskje var med å fikk guttene til å undervurdere Åkra i vårkampen. Åkra har avdelingens toppscorer Geir Tharaldsen i sine rekker og Tharaldsen sier hver høst at det skal bli hans siste for så å finne frem goalgetterskoene når det nærmer seg sesongstart.

Staal spilte som kjent 1-1 mot Sotra sist i en kamp som ble beskrevet som den svakeste Staal har prestert på år og dag. Guttene er veldig innstilt på å avslutte sesongen på best mulig måte de fire siste kampene og er nok veldig giret på å revansjere seg fra både sist kamp og vårkampen mot Åkra. Ser en på de to siste sesongers hjemmestatistikk så sier den 21-2-0 og 105-10 i målscore så det er ingen tvil om at Staal har levert på hjemmebane de siste to sesonger. Dessverre så ble Brann 2 for sterke denne sesongen og vi må bare ta av oss hatten for den prestasjonen Brann sine unggutter har gjort. Utenom de to tapene mot Staal så har laget vunnet samtlige kamper før mandagens lokaloppgjør mot Fyllingen. Etter sammenslåingen tidligere i uken av Løv Ham og Fyllingen så har vel ikke gultrøyene så mye mer å spille om heller.

Problematikken omkring tippeligalagenes rekruttlag er det ikke bare Staal som er opptatt av. Flekkefjords trener Leif Tsolis har på deres hjemmeside skrevet deres oppfatning av 2-lagene og vi kjenner oss igjen i mye av det. At lagene skal kun få bruke 3 spillere over 21 år i 2. div. mens det i 3. div. er fritt å bruke hvor mange en ønsker er helt urimelig og er noe 3. div. lagene bør klage på overfor NFF. Det var slik det ble innført i 2. divisjon gjennom press fra divisjonsforeningen og reglene bør være like uavhengig av hvilken divisjon tippeligarekruttene spiller i.

http://idrett.speaker.no/organisation.asp?WCI=wiKlubbKassaNews&WCU=1194078&CatId=16077

Antatt Staallag:

T. Mæle

J.P. Nordbø

S. Nag

S. Fjelde

S. Kleppa Christensen

Ø. Alsvik

E. Danielsen

M. Knudsen

P. K. Bjørlo

A. Dalehaug

L. E. Danielsen

Kampstart på Jørpeland Stadion er 16:00 så møt opp å støtt guttene til ny seier!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *