Gutter 96 vant nervepirrende kamp mot Egersund

Lørdag gjestet Egersund Strandahallen. Staal har hatt noen sure tap de siste to kampene og var klare for å revansjere seg mot Egersund som er en av topp tre i puljen og som vant klart mot Staal i desember. Kampen startet veldig nervøst, slapt og lite energi i forsvar og svakt trøkk i angrepet. Lagene fulgte hverandre likevel til 4-4 før Egersund kjørte i fra og ledet 9-5, da var det ti minutter til pause.

Staal tok timeout og fikk puste ut og nullstille, noe skjedde i hvert fall med laget og forsvaret sto fram og spesielt keeper Kristoffer Erland vartet opp med noen kjempe redninger som igjen førte til noen flotte kontringsmål.

For ett trøkk det ble både på banen og på tribunen, det var heiing og jubel når Staal scoret og til pause var det hele snudd til ledelse 13-10 til Staal. Stemningen i garderoben var magisk og guttene kunne knapt vente på å komme i gang med 2. omgang.

Siste omgang ble en triller, Egersund knappet inn på ledelsen og lagene byttet på å være i ledelsen. Nevnte keeper Erland forsatte å redde og bidro sterkt i denne kampen.

Ett minutt igjen, siste timeout for Staal, stillingen var da uavgjort 24-24. Det var en utrolig sliten gjeng som nesten ikke klarte å stå i ro dette timeout minuttet. Da kampen kom i gang igjen var det litt klabb og babb i angrepet til Staal før Anders passet ballen til kampens storscorer Vegard Kjellevold, han satte ballen klin i vinkelen og Staal var i ledelsen, førti sekund igjen av kampen. Egersund feilet i sitt siste angrep og seieren var i boks. En fantastisk lag innsats.

Grunnet sykdom og skader til noen av 96 modellene ble det mye spilletid på 97 modellene og for en innsats de leverte, nevnte Erland stengte målet i perioder til tross for skudd som traff ansiktet, Vegard Kjellevold fikk sitt gjennombrudd i denne årsklassen og scoret hele 10 spillemål. Tobias Bowitz hadde en viktig rolle som midtspiller i både angrep og forsvar og løste den oppgaven perfekt. Kristoffer Klausen ble satt på en uvant ving plass men tok utfordringen og leverte veldig bra. Av 96 modellene spilte Anders Barka, han har trent med herrelaget den siste tiden og spesielt forsvarsarbeidet var av høy klasse i denne kampen.

Sindre Sunde ble dessverre skadet da han tråkket over i første omgang, virkelig synd da Sindre har hatt en flott utvikling den siste tiden. Ola Skjæveland startet i mål men byttet ut keeperdrakten og bidro virkelig i angrep og forsvar med sin fysikk. Bjørnar Bergaland har sin første sesong med laget, har utviklet seg bra og scoret blant annet på en flott kontring. Kristoffer Kilen, vår eneste venstrehånds skytter har trent godt hele sesongen og er en av de spillerne som har utviklet seg mest både i forsvar og angrep. Ole Kristian Høllesli kjempet og slett på linja i angrep, ryddet god vei for skytterne og fikk også sin scoring som han feiret på en spektakulær måte!

Sesongens siste hjemmekamp kan vi leve lenge på og gir god energi fram mot siste kamp som er borte mot Undheim, torsdag.

Tom Barka

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *