2-2 mot Madla

Staal spilte torsdag kveld 2-2 i en treningskamp mot Madla. Staal spilte en ok førsteomgang der spesielt siste 15 min var bra. En hadde litt problemer med å bli komfortable med det korte kunstgresset på Madla og altfor ofte ble pasninger slått for hardt slik at ballen gikk ut til innkast/ dødball. Presisjonen i den nestsiste og siste pasningen var rett og slett ikke god nok kampen igjennom fra Staalguttene. På tross av dette kontrollerte Staal totalt og hadde ballen stort sett hele tiden mot ett Madlalag som forsvarte seg godt men som stort sett ble løpende i mellom. Mot slutten av første omgang kom Staal igang med å snu spillet sitt litt kjappere og begge backene var i hele omgangen villig med fremover. Ballinnehavet var stort men som oftest på egen banehalvdel (som Swansea?) og en fikk ikke skapt mange farligheter foran Madla sin keeper. Kristoffer Ramsland scoret etter 35 min. på det som typisk nok var ett «mislykket» innlegg som Ørjan Olsen feilberegnet og gikk imål på bakerste stolpe.

Staal startet best i 2. omg. også men så «døde» kampen helt hen og det ble en kjedelig forestilling en var vitne til. Ballen gikk altfor tregt og Madla var hele tiden 10 mann bak ballen og var flinke å nekte Staal rom bak på banen. Litt for ofte ble den trygge støttepasningen valgt når en med fordel kunne tatt med ballen selv fremover eller prøvd å slå i bakrom de få gangene Madla var i ubalanse. Madla utliknet etter ett unødvendig balltap midt på egen banehalvdel som hjemmelaget utnyttet da Staal var i ubalanse bak. Scoringen kom helt ut av intet og var Madla sin første sjanse i kampen. Madla kom etter scoringen mer med i kampen og flyttet laget høyere i banen og hadde ett par halvsjanser doran Thomas Mæle. Etter en dødball hvor Madla hadde flyttet mange mann opp kontret Staal inn perfekt inn 2-1 ved Eirik Jøssang assistert av Arne Dalehaug. Det meste tydet på at kampen ville ebbe ut med 2-1 seier til Staal helt til dommeren like før slutt til stor frustrasjon nok en gang ville ha fokus og ga Madla en straffe bare han kunne se. Straffen ble kontakt satt imål og kampen sluttet 2-2 ett resultat hjemmelaget må si seg særdeles fornøyde med og Staal tilsvarende misfornøyde.

Nyopprykkede Madla er ett lag Staal skal slå 10 av 10 kamper  og det hjelper ikke å spille godt mot 2. div.lag når en ikke slår nyopprykkede 3. div.lag som Frøyland og Madla. Lag som setter opp en forsvarssmur med 10 mann bak ballen vil en møte ofte i årets sesong både på hjemme og bortebane og utfordringen blir å løse dette. Men det er heller ingen vits i å svartmale situasjonen helt etter en dårlig treningskamp. Nå rettes fokuset over til årets første viktige kamp på tirsdag mot Voll i nmkvalikken og etter en dårlig generalprøve så vet vi hvordan det pleier å gå 🙂

Staal: T. Mæle- T. Rossemyr, J. Karlsen, S. Nag, S. K. Christensen- Ø. Alsvik, P.K. Bjørlo, M. Bjørlo, K. Ramsland- E. Østensen (E. Jøssang), A. Dalehaug

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *