Før kampen: Brodd IL

Staal møter tirsdag kl. 2000 Brodd i 2. kvalikkrunde i NM. Brodd er det eneste 3. div. laget fra Rogaland som har kvalifisert seg for første offisielle runde de to siste sesongene og de er veldig giret på å få spille mot god motstand på Midjord også denne sesongen.

Brodd ansatte før denne sesongen Endre Tangen som ny trener og en var uvanlig offensive i målsetningen til dem å være. Etterhvert som månedene gikk og nysigneringene ble færre og mindre høyprofilerte enn en sikkert håpet på og samtidig som flere rutinerte brikker i laget trappet ned har målsetningen  blitt noe nedtonet. Til breddefotballsiden 3divisjon.no sier en at målsetningen er å overleve i divisjonen etter generasjonsskifte. Alle som kjenner litt til lokalfotballen i Rogaland lar seg selvsagt ikke «lure» av dette da Brodd fremdeles har en troppfull av meget bra spillere. Spillere som Magnar Nordtun, Runar Andersen, Muhammed Akar og Nicklas Olsen Hovland holder alle minst god 2. div. klasse. Rogalands Avis har tippet Brodd på 5. plass i årets sesong, mens Stavanger Aftenblad har dem som nr. 7. Disse tipsene ble dårlig mottatt i garderoben på Midjord noe som også sier noe om ambisjonsnivået hos spillerene om enn SGD Jacobsen alltid foretrekker å være underdog.

Endre Tangen valgte å gi seg i klubben sist uke pga alle spillerene som har forsvunnet…6 spillere inn samt unge, treningsvillige talenter ispedd noen av divisjonens beste spillere var visst ikke spennende nok. Ole Fredrik Bergseth fungerer som midlertidig trener men en håper å få inn en permanent snarest. Brodd slo Vardeneset 3-1 i første kvalikkrunde før Frøyland ble slått 5-0 i seriepremieren og laget har dermed fått en imponerende start på sesongen.

Spissene Henrik Jelsa (ny fra Vaulen) og Olsen Hovland virker å ha funnet tonen sammen allerede og scoret to hver i Frøylandkampen.Nøkkelspillerene for Staal å stoppe blir nok likevel midtbaneduoen Akar/ Andersen. Utfra videoglimt av de to første kampene og via andre «kanaler» så er de i storform om dagen og blir en voksen oppgave å stoppe for Staal sine midtbanespillere.

Staal har en særdeles god statistikk mot Brodd med 6-0-0 og 24-3 i målscore i de siste kampene innbyrdes etter Brodd sin gjeninntreden i 3. div. På Jørpeland har oppgjørene endt 6-0, 5-0 og for to sesonger siden 2-0 i en jevn kamp. Brodd har hver kamp nærmet seg Staal så nå får hjemmelaget vise at de fremdeles har overtaket på laget fra Midjord. Kampen tirsdag spilles på kunstgress i motsetning til de tre første møtene på Jørpeland.

Staal vant fortjent 1-0 i Flekkefjord sist men er innstilt på at det blir like tøft å slå Brodd ut av cupen. Skadesituasjonen i troppen er den samme som før Flekkefjordkampen og det er ventet at en vil starte med samme lag. En får ikke den samme tribunestemningen med kamp på kunstgresset men Hammarverket er selvfølgelig på plass og vil gjøre sitt ytterste for å hjelpe Staal videre slik vi kan få gjenta cupfestene mot Bryne og Viking ifjor.

Norsk Tipping har odds på kampen og har Staal som storfavoritt med 1,35 på H, 4,70 U og 3,40 på B. Kampen er nok i realiteten mye jevnere en dette.

Som «forkamp» kl. 1830 spiller Staal sitt damelag sin første seriekamp for året mot Hana på gressbanen så kle på deg godt og ta hele kvelden på Jørpeland Stadion. Inngang er gratis og «buå» er åpen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *