Straffedrama!

Staal tok seg tirsdag kveld videre til første runde i NM etter 5-3 seier mot Brodd. Etter ordinær tid og ekstraomganger sto det 1-1 og det måtte straffer til å avgjøre kampen. Her var Staalspillerene sikre som banken mens Brodd misset på to av sine og dermed er Staal klar for første offisielle runde i NM for andre sesong på rad.

Kampen tirsdag innehold ALT og enda litt til av hva en god fotballkamp skal inneholde. To gode lag, mye fint spill, mål, tøffe dueller, engasjement på og rundt banen, gode dommeravgjørelser, hårreisende dommeravgjørelser, linjedommer med strekk, flomlys som gikk av, ekstraomganger, straffer og til sist Staal som det seirende laget!

Staal var det klart beste laget i første omgang og burde nok egentlig avgjort kampen allerede den første halvtimen på Jørpeland. Som i Flekkefjord så hadde en mange store sjanser som ikke ble benyttet. Dommeren kom etterhvert i fokus med to situasjoner der ryktene fra videoredigeringsrommet sier at han gjorde rett med å gi gult kort begge ganger. Brodd var nærmest ufarlige i første omgang bortsett fra ett par gode overganger. 5 min på overtid i 1 omg. fikk de en slik og vi gir fra oss en unødvendig straffe og 0-1 til Brodd.

Hallgeir Hinna hadde bestemt at han skulle hvile spissduoen Jøssang/ Dalehaug og selv om Brodds Øyvind Jacobsen var overbevist om at han aldri kom til å gjøre det på 0-1 så holdt Hallgeir på ordet sitt og satte innpå ungguttene Even Østensen og Morten Bjørlo. Det virket som om Brodd i pausen hadde fått beskjed om å hale ut tiden allerede fra start av i 2 omg. Laget lå veldig lavt og kompakt og satset på kontringer. Staal hadde ett par halvsjanser men selv med stort ballinnehav så skapte en ikke så mye og en slet litt med å få tempo i spillet mot ett trøtt Broddlag.

Med 20 minutt igjen av kampen presenterte Even Østensen seg for alvor på hjemmebane for Staalfansen. Ett fantastisk raid ble avsluttet med en perfekt 45 grader ball ut til innbytterkollega Morten Bjørlo som ikke gjorde noen feil og hamret inn 1-1 bak Magnar Nordtun. Staal presset nå på for vinnermålet mens Brodd fortsatte å satse på kontringer. Like før dommeren blåste for full tid hadde Staal en fantastisk sjanse etter ett godt frispark av Morten Bjørlo ble reddet av Nordtun og returen ble satt utenfor nærmest på åpent mål.

Også i ekstraomg. var Staal det førende laget men det var Brodds Ali Kilinc som hadde den største sjansen da han alene med Thomas Mæle lobbet over.

Straffer er som oftest bingo og 50-50 sier de fleste selv om statistikk på dette viser at lagene som starter straffekonken faktisk vinner 60% av disse. Brodd startet med kaptein Runar Andersen som satte sin straffe i tverrleggeren. Staal scoret på alle sine straffer med Jarle Karlsen, Morten Bjørlo, Øyvind Hompland før Ali Kilinc fikk sin straffe reddet av Thomas Mæle. Per Krister Bjørlo fikk sjansen til å avgjøre for Staal noe han gjorde til fulle før han la ut på tidenes jubelrunde.

Staal er dermed i 1 runde for andre sesongen på rad og det er lov å håpe på tippeligamotstand på Jørpeland igjen 1 mai. Rosseland tok seg som Staal videre på straffer igår og det er vel ikke utenkelig at laget med spillere som Alf Inge Haaland og Eivind Karlsbakk på laget får Bryne i 1 runde. Det er mest sannsynlig det blir hjemmebane i 1 runde men en kan også være uheldig som Kopervik ifjor å bli satt opp mot 2. div. motstand på bortebane så det er ingen automatikk at det blir Viking, Sandnes eller Haugesund til Jørpeland.

Strandbuen skriver om kampen: http://strandbuen.no/index.php?page=vis_nyhet&NyhetID=7985

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *