Før kampen: Brodd

Staal tar fredag kl. 1900 imot Brodd till toppkamp på Jørpeland Stadion. Staal ligger på 2 plass. 3 poeng bak Viking 2 mens Brodd ligger 5 poeng bak Staal igjen på 3. plass. Slår Staal Brodd så skal det mye til om laget fra Storhaug klarer å plassere Staal selv om serien ennå ikke er halvspilt.

Brodd startet sesongen veldig bra og vant sine fem første kamper. Etter å ha spilt 2-2 på bortebane mot Start gikk laget inn i en tung periode med tre strake tap mot Vardeneset, Viking 2 og Vigør. I sist kamp knuste Brodd Flekkefjord 6-1 og Ali Kilinc som topper Aftenbladets børs var igjen den dominerende spilleren. Kantspiller Kilinc (19) som denne uken har trent med Sandnes og som senere i sommer skal trene med Strømsgodset har vært stor denne våren og blir en spiller Staal må være veldig oppmerksomme på på fredag. Veldig viktige for Brodd er også deres sentrale midtbane med Runar Andersen og Muhammed Akar. Kampen mellom disse to hos Brodd og Per Krister Bjørlo/ Øyvind Hompland blir en kamp i kampen. Brodd har (som vanlig) endel spillere ute (Jensen, Jelsa og Ovesen) men laget har en god bred tropp.

Brodd er ett lag Staal har hatt veldig god statistikk mot og en har vunnet alle seks innbyrdes seriekamper mellom lagene siden 2008. I cupen i år endte det som de fleste husker med straffeseier til Staal etter 1-1 etter ordinær tid. Brodd har hvert år etter opprykket fra 4. div blitt bedre og bedre og nærmet seg Staal så det er på tide å sette laget litt på plass igjen nå 🙂

Staal slo tilbake etter tapet mot Donn og vant 3-1 mot Start 2 lørdag. Nå bli det Rogalandsfotball helt til siste seriekamp som er borte mot Vigør. Staal hadde i starten av uken Ståle Solbakkens assistent fra København og Køln Bård Wiggen på besøk. Wiggen sitt besøk var til stor inspirasjon og lære for Staal sine trenere og spillere og var en veldig positiv happening. Positiv ser også Staal sin skadesituasjon og både Øyvind Alsvik og Per Krister Bjørlo er klar fra start mot Brodd. På benken sitter blant annet Arne Dalehaug og Erlend Danielsen så rutinen og bredden i troppen begynner å komme seg før storkampene mot Brodd og Viking 2 neste torsdag.

Staals Sigve Kleppa Christensen har hatt en kjempesesong og vært Staals beste både mot Sandnes og Haugesund. Dette har ført han inn i søkelyset til Viking og Sandnes noe som ikke er noen overraskelse for Staal sine faste supportere.  Fredag kommer han mye mulig opp mot Brodds Kilinc så da får vi se om noen av dem «blomstrer». Også Brodd sin unge back Emil Jesman Sunde har denne uken vist seg frem for Viking så dette er en kamp mellom to klubber som jobber veldig godt og talentene blomstrer i.

Staal sine oppgjør mot Brodd har vært det nærmeste en har kommet «lokaloppgjør» de siste årene. Brodd var tidligere kjent som en klubb som hadde mange spillere som spilte mer kamper enn hadde treninger og som hadde to måneder sommerferie. Slik er det ikke lenger og denne sesongen har klubben til og med hatt søndagstreninger på morgenen noe som hadde vært uhørt for få sesonger siden. Mange av spillerene kjenner hverandre godt utenfor banen og det er gjensidig respekt overfor det gode arbeidet som legges ned i klubbene. Brodds SportsGeneralDirektør Øyvind Jacobsen skal ha mye ære for å ha vært med å rette fokus på lokalfotballen spesielt i en tid der interessen for tippeligaen og Viking har vært dalende.

Staal er gjort til soleklare favoritter hos Norsk Tipping og gir kun 1,35 for hjemmeseier. Brodd er en av de klubbene som på landsbasis drar inn mest på grasrotandelen så det spørs nok om ikke noen av deres bidragsgivere legger turen innom Blåsenborg 🙂

Det er meldt fint vær fredag så det er ingen grunn til å ikke legge turen til Jørpeland Stadion. Begge lagene «må» vinne for å ikke bli hektet av før ferien og med alle duellene i kampen så kommer det garantert til å smelle i duellene både på banen og på sidelinjen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *