Før kampen Viking 2 (oppdatert)

Velkommen  Viking 2!

Lørdag kl. 1300 spilles årets siste hjemmekamp på  Jørpeland Stadion for Staal sitt alag. Viking 2 er gjester og avdelingens suverene lag kommer for å gjøre det de kan for å gå gjennom hele sesongen ubeseiret. Laget til tidligere Staalspiller Gary Goodchild står med 23-1-0 og 101-24 i målforskjell. Laget er hele 22 poeng foran Staal på 2 plass på tabellen og opprykket er i så måte veldig fortjent. Mye er blitt sagt om eliteserielagenes rekruttlag men Viking skal ha kreditt for å ha brukt stort sett det samme laget hele sesongen som også Brann 2 gjor sist sesong. De aller fleste kampene er det unge lovende talenter som har spilt. Talenter som riktignok er så gode at de mer eller mindre alle er i landslagsdiskusjonen. Det er litt gøy å se spillere som Veton Berisha som går fra å score hattrick i vårkampen mot Staal til å være den spilleren som har scoret mest mål i tippeligaen i høstsesongen.  (Viking har endel spillere ute på landslagsoppdrag i disse dager og siden Viking heller ikke spiller denne helga så blir det spennende å se hva Viking kommer med men mot Flekkefjord sist spilte spillere som Bjørn Andersson, Martin Ørnskov, Vidar Nisja, Erik Nevland, Jon Helge Tveita, Henri Anier og Patrick Ingelsten så dette kan bli gøy!) Vikingtroppen er tatt ut og de stiller kun med Tveita og Schultze fra alaget.

For Staal så ble det en ny sesong uten opprykk. I 2010 var det Viking 2, i 2011 Brann 2 og i år igjen Viking 2. Staal har vært Rogalands beste 3 divisjonslag i 3 sesonger nå uten å få sjanse til å prøve seg i 2 divisjon noe som helt klart tar på motivasjonen til spillerene og som også viser på interessen til publikum. At det er samarbeidsklubben Viking som stikker kjepper i hjulene for opprykk er det også delte meninger om på Jørpeland. Likevel så hadde en sjansen å fremme forslag på fotballtinget i vår om å fjerne 2-lagene fra divisjonene eller i det minste å innføre samme reglene som i 2 divisjon (Kun 3 spillere over 22 år på banen samtidig) men så lenge ingen lag gjorde det er det heller ingen grunn til å klage. Det er allerede klart at Hallgeir Hinna fortsetter som trener for Staal og planene for neste sesong er godt igang allerede.  Flere unggutter har fått sjansen i år og vist at det gror godt med talenter i Ryfylke. Mot Brodd sist fikk 16årige Markus Attila sin debut og var veldig frisk og uredd den tiden han spilte.

Staal har veldig lyst å bli det første laget som slår Viking 2 denne sesongen så møt opp og støtt hjemmelaget i årets siste seriekamp på Jørpeland Stadion!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *