Lagpresentasjon 3.divisjon avdeling 6: Eiger FK

I desember vil jeg presentere de forskjellige lagene som spiller i 3.divisjon avdeling 6 i tilfeldig rekkefølge. Med tanke på at Rogalandspuljen ble splittet i to, så er det flere nye lag og vi har lag både fra Rogaland, Agder og Telemark. Presentasjonene vil legges ut på Staal Jørpeland sin hjemmeside, og jeg vil også legge ut link på twitter ( @mihlestrand ) og på Facebook under gruppen «Lokalfotballen Rogaland«.

Første lag ut er Eiger Fotballklubb.

Navn: Eiger FotballklubbEiger
Hjemmebane: Sparebank 1-Banen
Stiftet: 19. mars 1961
Kommune: Eigersund
Hjemmeside: http://eigerfk.no
Lokalavis: Dalane Tidende

Opprykksodds 2013
Nordicbet: 40.00
Betsafe: 60.00

Trenerteam 2013:
Øyvind Skadberg – Hovedtrener
Jarle Gløpstad – Assistenttrener
Tor Arne Nergård – Keepertrener
Bjørn-Arne Slettebøe – Oppmann

Etter en solid sesong i 2012 så er Eiger igjen klare for 3.divisjon. Laget spilte også i 3.divisjon i 2010-sesongen, men på grunn av halveringen av 3.divisjon, så måtte laget ned en divisjon, selv om de endte opp på 10 plass.
Laget fikk etter dette en ny trener i Trond Brekken som sammen med klubben ønsket å gjøre en god jobb i jubileumsåret 2011. Disse ønskene ble nok ikke helt innfridd og laget endte til slutt på en 9. plass, men med god klaring ned til nedrykkstreken. 2012-sesongen førte som sagt til opprykk, og det var lenge klart at laget igjen skulle få delta i det gode selskap. Laget gikk gjennom sesongen uten tap og vant til slutt serien med 14 poeng ned til andreplasslaget Voll. Trener Brekken hadde nok stort fokus på det defensive, og laget slapp bare inn 7(!) mål hele sesongen. Dessverre holdt det ikke helt inn i KM, hvor Hundvåg ble for sterke.

Foran årets sesong så forsterket Eiger med fire spillere fra Litauen som har bidratt til den gode sesongen. To av spillerne er midtstoppere, mens de også fikk inn en midtbanespiller og en keeper. Samtlige spillere har spilt i den Litauiske toppserien, og to av spillerne har også erfaring fra Europa League. Keeperen Sarunas Kiljjonas var faktisk på vei til CSKA Moskva før sesongen, men fikk ikke oppholdstillatelsen i orden, og havnet dermed i Eiger. Han får også mye skryt for at laget kun slapp inn syv mål i årets serie.
Eiger har over lengre tid jobbet bra i aldersbestemte klasser og dette har også gjort sitt til at a-laget blomstrer. Det har også gitt sin hjelp til Bryne FK, som denne sesongen har hatt tre tidligere Eiger-spillere i stallen sin, nemlig Kim Robert Nyborg, Sverre Larshus Larsen og Henning Romslo. Dermed møter nok Staal Jørpeland en god blanding av yngre og etablerte spillere.

Øyvind Skadberg kommer til å trene laget neste sesong, etter at Trond Brekken gir seg etter to år som trener. Skadberg trente Eiger i 2005, 2006 og 2007 og har de seneste årene vært trener hos Tonstad IL. Du kan for øvrig lese en lengre artikkel om Skadberg på Eiger sin egen hjemmeside.

Avslutningsvis så har jeg tatt en prat med oppmann Bjørn-Arne Slettebøe om sesongen 2013.

Hvordan ser trenerteamet ut neste år?
– Trenerteamet er på plass – og ny Øyvind Skadberg er ansatt som hovedtrener neste sesong. Med seg har han Jarle Gløpstad som assistenttrener, Tor Arne Nergård som keepertrener og undertegnede som oppmann.

Sammen skulle et godt og solid trenerteam være på plass, som alle utfyller hverandre – med en meget dyktig, organisatorisk og sterk leder i hovedtreneren. – og som alle er klare for de utfordringer som kommer av både tid og krefter som går med til en sesong i 3 divisjon – og hva som kreves for å henge med – og være der vi ønsker å være. Vi ønsker å være ryddige, opptre profesjonelt på vårt nivå, gjøre “fort” Hålå til et “fryktet” sted å komme til med tanke på poengfangst – i tillegg til at vi skal overraske på bortebane. Vi er opptatt av holdninger og GOD treningskultur og jobber mye med dette. Vi skal være et underholdende lag spillemessig, men kan der det er nødvendig måtte spille litt kynisk.  Med dette trenerteamet er forutsetningene for å lykkes med disse tingene absolutt til stede


Hva er deres målsetning foran neste sesong?
Noe er gitt ovenfor – og på sikt ønsker vi å etablere oss godt i 3 divisjon. Vi ser for oss/har ambisjoner om at vi skal kunne være å kjempe helt i toppen etterhvert, men at i år er å regne for et “midt på tabellen” lag. MEN – vi kan nok også overraske, noe som avhenger i å få inn et par forsterkninger av offensive spillere. Vi har fire litauere som alle kommer fra profflivet og som har bidratt til opprykk i år. Disse er med videre og vil bidra sterkt til en god sesong i comebacket til 3 divisjon. Så skulle noe av målsettingen være gitt: – holde oss å etablere oss i 3 divisjon – overraske!?– midt på treet bør være en realitet som det minste.

 

Hvem ser dere på som favoritter i 3. divisjon avdeling 6?
Her kan jeg sitere vår nye hovedtrener: “Videre så sa Drillo at han ikke likte å prate om tabell plasseringer fordi man ikke kunne gjøre noe med motstanderen og deres forberedelser. Han siktet da til at du plutselig kan få noen lag som får en enorm endring i rammebetingelsene (Chelsea/Manchester City i Premier League og Randaberg/SIF i lokalfotballen – er vel gode eksempler på lag som plutselig fikk mye penger veldig fort). Når sånt skjer så må det føles veldig «urettferdig» for andre lag som har satset veldig med ressurser det samme året og som befinner seg i samme divisjon.”

Men ut ifra ambisjoner – historikk osv så ligger jo de to nedrykkete lagene på tungen min: Jerv og MK. I tillegg er Staal Jørpeland et sterkt lag med ambisjoner om opprykk. Alltid vanskelig å komme til Jørpeland å spille! Jeg har personlig en outsider i Start 2 nå som Start er kommet opp i tippeligaen igjen!

Hva ser dere mest frem til i 2013-sesongen?
– Hele pakken med å komme seg opp en divisjon – med solid motstand i hver eneste kamp, bedre dommere, større og bedre rammer rundt kampene, og at vi nå får motstandere som er nye og spennende for oss. Vi er vant med å reise nordover til Jæren/Sandnes/Stavanger – så nå når vi skal 8 turer sørover så er dette en forandring vi ser på som positivt – “noe nytt”. Vi har spilt en hel 2012 sesong der motstandere har lagt seg bakpå og det har vært vanskelig å få til sitt eget spill. Nå vet vi at vi får helt annen motstand – som blir spennende og utfordrende – og som jeg faktisk tror passer oss meget godt!

Jeg takker Bjørn-Arne for gode svar og ønsker Eiger lykke til i 2013! Ta for øvrig en kikk på deres flotte hjemmeside.

1 hendelser på “Lagpresentasjon 3.divisjon avdeling 6: Eiger FK”

  1. Tilbakeping: Lagpresentasjon 3. divisjon avdeling 6 «

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *