Lagpresentasjon 3.divisjon avdeling 6: Lyngdal IL

I desember vil jeg presentere de forskjellige lagene som spiller i 3.divisjon avdeling 6 i tilfeldig rekkefølge. Med tanke på at Rogalandspuljen ble splittet i to, så er det flere nye lag og vi har lag både fra Rogaland, Agder og Telemark. Presentasjonene vil legges ut på Staal Jørpeland sin hjemmeside, og jeg vil også legge ut link på twitter ( @mihlestrand ) og på Facebook under gruppen “Lokalfotballen Rogaland“.

Neste lag ut er Lyngdal!

Navn:Lyngdal IdrettslagLyngdal
Hjemmebane: Lyngdal Stadion
Stiftet: 1934
Kommune: Lyngdal
Hjemmeside: http://www.lyngdal-il.no/
Lokalavis:
Lyngdals Avis og Farsunds Avis

Opprykksodds 2013
Nordicbet: 30.00
Betsafe: 200.00

Trenerteam 2013:
Espen Andalsvik – Hovedtrener
Espen Hægeland – Assistenttrener
Svein Ola Braathen – Assistenttrener

I 3.divisjon avdeling 6 er det to lag som har rykket opp fra 4.divisjon i 2012. Det første har vi allerede vært innom, nemlig Eiger FK, mens det andre er Lyngdal IL som vi skal ta en nærmere kikk på nå.
Det så lenge ut til at det skulle bli et greit opprykk for Lyngdal IL etter at de vant 11 av sine 13 første kamper i 4.divisjon, men solid Randesund gav Lyngdølene kamp helt inn, men til slutt var de det grønnkledde fra Lyngdal som kunne juble. Laget vant serien med to poeng ned til nevnte Randesund og scoret hele 121 mål. Dermed er det ingen tvil om at laget fortjente dette opprykket.

Før sesongen startet så ble tidligere Startspiller og OL-landslagsspiller Frank Våge Skårdal ansatt som hovedtrener for A-laget til Lyngdal. Han hadde også trent laget fra 2005-2007, men de siste tre årene var det Jan Sanden og Roger Rasmussen som hadde trent laget. Rasmussen skulle gi seg etter 2011-sesongen, men Sanden ønsker å fortsette. Slik ble det likevel ikke, og Skårdal tok over laget og trente de til opprykk denne sesongen. På tross av suksessen som trener så valgte han allerede i august at det ble kun med den ene sesongen, dermed måtte Lyngdal igjen ut på trenerjakt.

Valget falt til slutt på Espen Andalsvik som har en fortid som trener i Farsund. Han har også tatt med seg Svein Ola Bråthen og Espen Hægeland som assistenttrenere. Espen Hægeland spilte for øvrig for Lyngdal i fjor, og ble toppscorer med over 40(!) mål og kommer også i år til å være en viktig spiller på banen. Hægeland har tidligere spilt i Bryne, MK og Sandnes Ulf. Han var også trener for Hana i en periode mens han var i Sandnes Ulf.

Det er likevel ikke bare Hægeland man skal se opp for hos Lyngdal. Bakerst står Sindre Flåto(23 år) i mål og blir av mange betegnet som Sørlandets beste keeper. Det har ført til at både Start og Molde er interessert, men på tross av prøvespill hos Start etter sesongen, så utelukker ikke keeperen at han spiller for Lyngdal neste sesong.
Morten Sanden som har erfaring fra høyere nivå kom sammen med Hægeland fra MK foran sesongen, og er også en viktig spiller for laget. Heller ikke etter årets sesong har laget holdt seg rolige på overgangsfronten og nylig ble forsvarspilleren Tore Kristensen hentet fra MK. Samtidig ønsker også laget å forsterke med flere spillere fra divisjonskollega Flekkefjord. Lyngdal blir ikke et lett lag å slå i 2013!

Foruten sesongen i 4.divisjon i 2012 så har Lyngdal holdt seg stabilt i 3.divisjon over lengre tid. På midten av 2000-tallet kjempet laget også flere ganger om opprykk, men det ble enten med andre- eller tredje-plasser. Nå ønsker laget å stabilisere seg i tredjedivisjon før en ny målsetning blir satt. Assistenttrener Svein Ola Braathen sier at i tillegg til å bli stabile i 3.divisjon så ønsker også laget at hver spiller skal få fremgang og at humøret skal være bra på trening og i kamp. Det håper de skal føre til god innsats og god fokusering på arbeidsoppgaver.

Braathen tror også at opprykket kommer til å stå mellom Staal Jørpeland, Jerv og Start 2 og heller ikke han nevner MK i det gode selskap.
Til slutt sier han at det de ser mest frem til neste sesong er de sportslige utfordringene som laget nå står ovenfor, og de gleder seg til å sette i gang med den nye sesongen som skal skape gode opplevelser!

Jeg takker Svein Ola for at han tok seg tid til å besvare spørsmålene, og ønsker laget lykke til i 2013!

1 hendelser på “Lagpresentasjon 3.divisjon avdeling 6: Lyngdal IL”

  1. Tilbakeping: Lagpresentasjon 3. divisjon avdeling 6 «

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *