Før serierunden: 1.serierunde

Endelig er vi i gang igjen. Fire måneder med hard oppkjøring skal endelig gi resultater, og ingen lag har lyst til å gå tapende ut av første serierunde. Donn og Flekkefjord tjuvstarter årets 3.divisjon avdeling 6 med avspark klokken 18.45 på fredag, mens resten av kampene går fortløpende i løpet av helgen. Før hver serierunde så skal jeg forsøke å skrive litt om rundens kamper, og om hvordan lagene ligger an til nå. Mulig jeg har oversett noen av treningskampene, men det er ikke så viktig:)

God fornøyelse! Nå er vi snart i gang!

Kamp 1:

Kamp:  Donn  Flekkefjord
Dato:  12.04.2013
Klokkeslett:  18.45
Sted:  Kristiansand Stadion
Betsafe:  H: 1.57  U: 5.40                                  B: 3.45
Nordicbet:  H: 1.50  U: 5.50  B: 3.30
Informasjon: Første kampen denne serierunden går mellom Donn og Flekkefjord. Lagene spilte i samme avdeling i fjor og det var Donn som trakk det lengste strået, og vant begge kampene. Situasjonen er nok litt forskjellig fra fjoråret og hjemmelaget Donn som i fjor kom på 8.plass har uttalt at målet for sesongen er å fullføre på topp 4. De har beholdt storscoreren sin Alex Lind og i tillegg er det unge laget fått mer erfaring og kan bli en tøff motstander i årets 3.divisjon. Flekkefjord på sin side har opplevd spillerflukt siden i fjor, og har måttet bygge opp et helt nytt lag. Heldigvis har laget klart å beholde sin kanskje viktigste spiller som er Vladimir Deletic, men skal slite med å erstatte spissen Ørjan Grønsund. Donn må nok finne seg i å være favoritter foran denne kampen, men Flekkefjord kan også overraske.
Donn sine siste tre:
Donn – Skodje 8-2
Donn – Madla 6-1 (eeo) NM
Donn – Start 2 1-1
Flekkefjord sine siste tre:
Frøyland – Flekkefjord 4-1
Flekkefjord – Lyngdal 1-3 NM
Moi – Flekkefjord 1-1

Kamp 2:

Kamp:  Lyngdal  Jerv
Dato:  12.04.2013
Klokkeslett:  19.00
Sted:  Lyngdal Stadion Kunstgress
Betsafe:  H: 3.70  U: 5.45                                  B: 1.52
Nordicbet:  H: 3.30  U: 5.45  B: 1.55
Informasjon: Kamp nummer to går mellom et av opprykkslagene og et av nedrykkslagene i 2012-sesongen. Etter en lang sesong i 4.divisjon så rykket Lyngdal opp med to poengs margin ned til Randesund. Spillende trener Espen Hægeland sitter på et sterkt lag som har blitt forsterket med gode spillere det siste året. Siste nysignering er Raymond Hofstædter som tidligere har kamper for Start. De gir seg likevel ikke, og melder at det ytterligere kan komme to nye spillere før seriestart.
Jerv på sin side, rykket ned fra 2.divisjon i siste serierunde. Laget fikk dermed den ene sesongen i 2.divisjon og har uttalt at de vil gjøre oppholdet i 3.divisjon kortest mulig og er nok favoritten til opprykk denne sesongen. Skal det gå så er de avhengige av at spissen Wilhelm Pepa finner målformen. Spissen har de siste sesongen scoret mange mål for laget fra Grimstad og kan bli en viktig brikke i lagets opprykksplaner. Når det kommer til første serierunde så må nok Jerv finne seg i å være favoritter, men Lyngdal kan fort gi laget hard motstand om poengene. Spennende kamp!
Lyngdal sine siste tre:
Donn – Lyngdal 1-0
Flekkefjord – Lyngdal 1-3 NM
Lyngdal – Express 1-0 NM
Jerv sine siste tre:
Fløy – Jerv 0-4
Jerv – Vigør 1-2 NM
Pors Grenland – Jerv 1-1

Kamp 3:

Kamp:  Staal Jørpeland  Frøyland IL
Dato:  12.04.2013
Klokkeslett:  19.00
Sted:  Jørpeland Kunstgress
Betsafe:  H: 1.24  U: 6.55                                  B: 6.40
Nordicbet:  H: 1.25  U: 6.50  B: 5.60
Informasjon: På fredag er det også seriestart for våre egne gutter som lengter etter å komme igang. Oppkjøringen har variert fra meget bra til mindre bra, og det er ingen tvil om at vi må opp flere hakk fra NM-kampen mot Hundvåg. Oddsen tilsier kanskje at vi er store favoritter, men et kontringssterkt og hardtarbeidende Frøyland-lag kan ta poeng fra alle i årets serie. Vi har også fjorårets 3-2 tap på hjemmebane på minnet og ønsker selvsagt å revansjere dette.    
Frøyland endte i fjor på en 7.plass, men var kun fire poeng fra 3.plassen og ønsker nok å ta ny steg dette året. Laget har vist gode kamper i oppkjøringen og har slått både Vardeneset og Florø på de tre siste kampene. Frøyland har en god miks av unge og gamle spillere, og toppscoreren Preben Hellvik er en av mange spillere man må se opp for.
Staal Jørpeland sine siste tre:
Vidar – Staal 2-1
Staal – Notodden 3-0
Staal – Hundvåg 2-1 (eeo) NM
Frøyland sine siste tre:
Frøyland – Vardeneset 7-3
Hundvåg – Frøyland 2-1 NM
Frøyland – Florø 1-0

Kamp 4:

Kamp:  Vigør  Klepp IL
Dato:  13.04.2013
Klokkeslett:  15.00
Sted:  Hellemyr Kunstgress
Betsafe:  H: 1.52  U: 5.40                                  B: 3.70
Nordicbet:  H: 1.50  U: 5.50  B: 3.50
Informasjon: På lørdag er det serieåpning på Hellemyr kunstgress. Der møter hjemmelaget Vigør, Klepp til serieåpning. Vigør startet oppkjøringen dårlig resultatmessig, men har hentet seg inn på de siste kampene. Ikke minst var borteseieren mot Jerv i NM meget sterk og laget viser at de blir å regne med i årets sesong. Dette er den fjerde sesongen hvor spillende trener Leif Otto Paulsen har hovedansvaret og sammen med spissen André Isefjær er han nok blant Vigørs viktigste spillere. Laget har en ung og sulten tropp som kan bli meget vanskelige å ta poeng fra i årets sesong. Derfor vil det også være litt overraskende om Klepp tar med seg alle tre poengene fra lørdagens kamp. Klepp har mistet Daniel Tu Storhaug til Ålgård før sesongen, men har fått tilbake Ronny Egelandsdal som uheldigvis skadet seg i NM-tapet mot Sola. Forhåpentligvis vil de også få litt drahjelp av Rolv Magne Olsen, men det er usikkert hvor mye han blir med.
Vigør sine siste tre:
Fløy – Vigør 3-1
Vigør – Birkenes 5-1 NM
Jerv – Vigør 1-2 NM
Klepp sine siste tre:
Sola – Klepp 4-1 NM
Klepp – Grand Bodø 2-0
Klepp – Florø 3-0

Kamp 5:

Kamp:  Mandalskameratene  Herkules
Dato:  13.04.2013
Klokkeslett:  16.00
Sted:  Idrettsparken Stadion
Betsafe:  H: 1.52  U: 5.55                                  B: 3.60
Nordicbet:  H: 1.60  U: 5.30  B: 3.15
Informasjon: Den femte kampen denne runden er oppgjøret mellom MK og Herkules. MK rykket i fjor ned fra 2. divisjon og har siden den tid mistet en del spillere. Likevel har de fremdeles et bra lag, og trener Morten Halvorsen håper nok at laget kan kjempe helt i toppen. Hvis det skal være mulig, så bør spissen Martin Ramsland finne målformen. Den unge spilleren har denne oppkjøringen vært på prøvespill hos Start, men har per nå ikke fått kontrakt med laget. Dette er uansett en spiller å se opp for. Laget har variert i treningskampene, og gikk i forrige kamp på et stygt 6-1 tap mot Vindbjart. Selv om Vindbjart holder til å 2.divisjon så bør nok kvaliteten heves mot Herkules – hvis det skal bli poeng.
Det var lenge usikkert om motstanderlaget Herkules kom til å beholde laget i 3.divisjon etter at de ble tildelt avdeling 6. Det betyr mye reising, og stor belastning på en ung tropp. Likevel gikk laget på med friskt pågangsmot og er klare til kamp mot MK. Treningskampene har variert, men Herkules fikk en god seier i forrige kamp mot Skarphedin. Likevel er nok MK favoritter, men både jeg og mange andre er spent på kvalitetene til Skienslaget.
MK sine siste tre:
Hundvåg – MK 3-1
Express – MK 5-3 NM
Vindbjart – MK 6-1
Herkules sine siste tre:
Herkules – Brevik 1-2 NM
Herkules – Ørn Horten 4-4
Herkules – Skarphedin 6-1

Kamp 6:

Kamp:  Start 2  Eiger
Dato:  14.04.2013
Klokkeslett:  14.00
Sted:  Sør Arena
Betsafe:  H: Ingen odds  U: Ingen odds                            B: Ingen odds
Nordicbet:  H: Ingen odds  U: Ingen odds  B: Ingen odds
Informasjon: Eiger ser ut til å få en tøff start med en bortekamp mot et lag som av mange blir tippet å ligge helt i toppen. Mye avhenger nok av hvor sterkt lag de klarer å holde gjennom sesongen, men det er liten tvil om at nyopprykkede Eiger får en tøff oppgave. Laget har hatt 13 kamper i oppkjøringen, og startet relativt dårlig, men har kommet seg betraktelig de siste kampene. Mye av æren må nok tilskrives den nye spilleren Eimantas Marozas som kommer fra Litauen. Han har til nå i år stått bak 20 av Eiger sine mål til nå. Likevel tror jeg at laget skal få problemer med å slå Start 2 på søndag. Men man skal aldri si aldri. 
Eiger sine siste tre:
Eiger – Bryne 2 3-2
Eiger – FC Srbija 5-2
Eiger – Søgne 5-1

Kamp 7:

Kamp:  Bryne 2  Sandnes Ulf 2
Dato:  15.04.2013
Klokkeslett:  18.00
Sted:  Bryne Stadion
Betsafe:  H: Ingen odds  U: Ingen odds                              B: Ingen odds
Nordicbet:  H: Ingen odds  U: Ingen odds  B: Ingen odds
Informasjon: Foreløpig er det lite informasjon å spore om 2’erlagene, så det blir spennende å se hvilke to lag som blir mønstret på mandag.

For spørsmål, kommentarer eller andre ting: følg @mihlestrand på Twitter! Et tips for lokalfotball er også gruppen «Lokalfotballen Rogaland» på Facebook.

1 hendelser på “Før serierunden: 1.serierunde”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *