Før serierunden: 8. serierunde

Det er klart for 8. serierunde og her får du en liten preview på runden som starter i morgen.

Tabellen for 3.divisjon avdeling 6 finner du her.

Kamp 1:

Kamp:  Lyngdal  Bryne 2
Dato:  31.05.2013
Klokkeslett:  18.00
Sted:  Lyngdal Stadion
Betsafe:  H: Ingen odds  U: Ingen odds  B: Ingen odds
Nordicbet:  H: Ingen odds  U: Ingen odds  B: Ingen odds
Informasjon: Den første kampen denne serierunden går i morgen og er oppgjøret mellom Lyngdal og Bryne 2. Begge disse to lagene kommer fra tap i den 7. serierunden og har dermed litt å revansjere.
Lyngdal ligger foran den 8. serierunden på 8.plass med ni poeng. Laget har tapt sine to siste kamper mot Staal Jørpeland(1-2) og nå sist mot Start 2(0-1).
Oppgjøret mot Start 2 ble en sjansefattig affære. Det var en tett og jevn kamp på Sør Arena. Lyngdal hadde før kampen blitt tvunget til å gjøre fire bytter, og det ble heller ikke lettere når både Espen Hægeland og Matias Rasmussen måtte ut med skade i løpet av den første omgangen.  Før dette hadde Hægeland hatt Lyngdals største mulighet denne kampen, men headingen gikk utenfor målet til Start 2. Avgjørelsen falt ved tidligere Lyngdal-spiller Robert Våge Skårdal etter 82 minutter. Han fikk kjempetreff fra 30 meter, og smalt ballen i krysset. Dermed ble alle poengene igjen i Kristiansand.
Bryne 2 har også tapt sine siste to kamper. I forrige runde ble det hjemmetap i lokaloppgjøret mot Klepp på Bryne Stadion. Dette var nok det sterkeste laget Bryne 2 har mønstret så langt denne sesongen, men flere av de ni spillerne leverte ikke de prestasjonene som kan forventes.
Klepp la seg lavt og kompakt og tillot hjemmelaget å ha mye ball. Likevel ble det ikke skapt noen store muligheter foran Klepp sin keeper. Klepp tok ledelsen etter 34 minutter og 0-1 stod seg til pause. Andreomgangen var noenlunde lik første, men det var heller ikke ufortjent at Klepp økte til 2-0 10 minutter før slutt. Dermed endte det 0-2 på Bryne Stadion.
Bryne tar ikke ferie slik som Tippeligalagene, så det kan godt være at den skadefrie stallen tilsier et tøft Bryne 2-lag i morgen. Lyngdal hadde før Staal Jørpeland-kampen flere solide kamper, og må nok opp på dette nivået hvis Bryne 2 stiller like sterkt som mot Klepp.
Lyngdal sine siste tre:
Start 2 – Lyngdal 1-0 – Seriekamp
Lyngdal – Staal 1-2 – Seriekamp
Donn – Lyngdal 2-5 – Seriekamp
Bryne 2 sine siste tre:
Bryne 2 – Klepp 0-2 – Seriekamp
Jerv – Bryne 2 5-3 – Seriekamp
Bryne 2 – Herkules 5-0 – Kamp trukket

Kamp 2:

Kamp:  Donn  Staal Jørpeland
Dato:  01.06.2013
Klokkeslett:  15.00
Sted:  Kristiansand Stadion
Betsafe:  H: 3.15  U: 5.55  B: 1.62
Nordicbet:  H: 3.10  U: 5.35  B: 1.60
Informasjon: Staal Jørpeland har to turer til Kristiansand foran seg de to neste kampene og starter med oppgjøret mot Donn på Kristiansand Stadion. Donn har hatt en tøff sesong, og står med tre poeng på seks kamper. Disse tre poengene kom i serieåpningen mot Flekkefjord som endte 3-0. Forrige kamp var lokaloppgjøret mot Vigør. Kampen startet friskt og bare preg av at det var to lag som ville angripe. Etter åtte minutters spill så tok bortelaget Donn ledelsen ved Alexander Lind. Hjemmelaget tok etter hvert litt over og det var ikke ufortjent at de utlignet etter 25 minutter. Likevel tok det ikke lengre enn et minutt før Donn igjen gikk opp i ledelsen på et flott langskudd av Markus Naglestad. Hjemmelaget skulle likevel komme tilbake igjen 10 minutter senere, og det stod 2-2 til pause. Andreomgangen startet litt roligere enn førsteomgangen, og lagene var ikke like angrepsvillige nå. Etter hvert begynte Vigør å kjøre litt mer på, og etter 75 minutter gikk hjemmelaget opp i ledelsen for første gang i løpet av kampen. Nå tok Donn litt mer over og skapte gode muligheter til å utligne, men det ble med sjansene. For på overtid fastsatte en Vigørspiller sluttresultatet til 4-2.
Etter tapet mot Vigør gjorde Donn noen endringer i trenerteamet og har fått hjelp av tidligere Start-spiller Kjetil Ruthford Pedersen som skal være med på trenersiden frem til sommeren. Det ligger ikke noe dramatikk i ansettelsen og hovedtrener Rolf Martin Skonhoft skal ha de samme oppgavene, og sier han er fornøyd med å få hjelp fra Ruthford Pedersen.
Staal Jørpeland ble påført sitt første tap for sesongen når MK ble for sterke på Jørpeland Kunstgress. Staal slet med å skape gode muligheter mot et kompakt og solid MK-forsvar som stod unna i samtlige 90 minutter. Førsteomgangen var nok den svakeste fra hjemmelaget sin side, og det kom seg litt etter hvilen. Likevel var det Martin Ramsland som fikk æren av å score kampens eneste mål 10 minutter før slutt. Øyvind Alsvik var nære ved å utligne kun minutter etterpå, men skuddet traff stangen og trillet langs streken og ut. Heldigvis for Staal sin del så tapte også Jerv, og dermed er det kun et poeng som skiller lagene før den 8. serierunden. Men avstanden til lagene bak er kortet ned og nå ligger Sandnes Ulf 2, Frøyland og Vigør kun poenget bak.
Selv om Donn har hatt en vanskelig start på årets sesong så blir det på ingen måte en lett oppgave for Staal sin del. Laget fra Jørpeland tapte 3-1 for det samme laget borte i fjor, og her får vi ingenting gratis.
Donn sine siste tre:
Vigør – Donn 4-2 – Seriekamp
Mandalskameratene – Donn 1-0 – Seriekamp
Donn – Lyngdal 2-5 – Seriekamp
Staal sine siste tre:
Staal – MK 0-1 – Seriekamp
Lyngdal – Staal 1-2 – Seriekamp
Staal – Klepp 2-1 – Seriekamp

Kamp 3:

Kamp:  Jerv  Eiger
Dato:  01.06.2013
Klokkeslett:  16.00
Sted:  Holvika kunstgress
Betsafe:  H: 1.14  U: 8.10  B: 8.90
Nordicbet:  H: 1.15  U: 8.00  B: 7.25
Informasjon: Serierundens tredje kamp er oppgjøret mellom serieleder Jerv og 9.plasslaget Eiger. Opprykksfavoritt Jerv fikk seg en smell i forrige runde og gikk på sitt første tap for sesongen. Det sterke rekrutteringslaget til Sandnes Ulf ble for sterke og vant til slutt 1-0. Sandnes Ulf 2 startet kampen bra og etter 10 minutter gikk hjemmelaget opp i 1-0. Jerv presset på etter dette, men ubesluttsomhet foran mål og en god Aslak Falch i mål for Sandnes Ulf 2 førte til at det stod 1-0 til pause. Andreomgangen fortsatte som førsteomgangen med et Jerv-overtak. Sandnes Ulf 2 var likevel farlige på kontringer og fikk sine muligheter foran Jerv sin keeper. Jerv sine muligheter ble bare større og større jo lengre kampen nærmet seg slutt, og det ble med den ene scoringen til Sandnes Ulf 2. Jerv hadde fortjent en utligning i denne kampen, og Jervtrener Peer Danefeld uttaler at dette var årsbeste av laget hans. Laget hadde muligheten til å dra fra Staal Jørpeland som også tapte denne serierunden, men blir stående ett poeng foran Jørpelandslaget.
Motstander Eiger står bokført med åtte poeng på seks kamper og har ikke hatt kamp siden 0-0 oppgjøret mot Flekkefjord den 16.mai. Dette var en kamp hvor Eiger utvilsomt hadde fortjent minst en scoring, men sløseri foran Stein Morten Hansen i FFK-buret hindret det.
Eiger har satt opp buss til lørdagens kamp mot Jerv, og håper at folk blir med å se laget i jakten på nye poeng. Det vil komme som en stor overraskelse hvis Eiger tar poeng i denne kampen, og Jerv må nok ta til takke med et soleklart favorittstempel her.
Jerv sine siste tre:
Sandnes Ulf 2 – Jerv 1-0 – Seriekamp
Jerv – Bryne 2 5-3 – Seriekamp
Start 2 – Jerv 0-6 – Seriekamp
Eiger sine siste tre:
Flekkefjord – Eiger 0-0 – Seriekamp
Eiger – Frøyland 2-1 – Seriekamp
Vigør – Eiger 3-1 – Seriekamp

Kamp 4:

Kamp:  Klepp  Sandnes Ulf 2
Dato:  03.06.2013
Klokkeslett:  18.00
Sted:  Klepp Stadion
Betsafe:  H: Ingen odds  U: Ingen odds  B: Ingen odds
Nordicbet:  H: Ingen odds  U: Ingen odds  B: Ingen odds
Informasjon: På mandag går oppgjøret mellom Klepp og Sandnes Ulf 2. Begge lagene kommer fra imponerende seiere, og er nok begge sultne på mer. Hjemmelaget Klepp spilte borte mot Bryne 2 på Bryne Stadion i forrige runde. Et Brynelag som bestod av hele ni A-lagsspillere skulle bli en vanskelig målestokk, men Klepp tok utfordringen på strak arm. De la seg ned i banen og lot hjemmelaget ha mye ball. Det hjalp lite at de hadde mye ball for når de nærmet seg 20-25 meter fra Klepp sitt mål, så sa det stopp. Klepp kom på små visitter av og hadde sine muligheter til å score mål. Etter 34 minutter skulle også en av disse mulighetene ende i mål. Lars Johan Austli spilte seg fint fri på kanten og fant Leif Vesterheim Malmin inne foran kassen. Han gjorde ingen feil og sendte bortelaget opp i 1-0. Dette holdt seg til pause, og andreomgangen startet likt første, med at Bryne 2 hadde mye ball. I starten av andreomgangen klarte de også å skape noen muligheter på Klepp, men en dyktig Magnus Håland holdt nullen. Klepp hadde også sine muligheter, og det var heller ikke utortjent at Malmin ble tomålsscorer 10 minutter før slutt. Dermed endte det med en sterk 2-0 seier til Klepp borte mot Bryne 2. Sandnes Ulf 2 gjorde som Bryne 2, og stilte sitt sterkeste mannskap til nå i år. Dette skulle kjapt gi resultater hjemme mot Jerv og etter 10 minutter satte Kenneth Sola inn 1-0 på en innøvd cornervariant. Jerv presset på for utligning i både første og andreomgang, men en god og opplagt Aslak Falch hindret scoring. Dermed klatret Sandnes Ulf 2 opp på tredjeplass på tabellen, kun to poeng bak Jerv. Det blir spennende å se hvilket lag Sandnes mønstrer, men hvis Klepp kommer opp på det nivået som mot Bryne 2, så kan de fort ta poeng i denne kampen her også. Sandnes har jo også ferie, og det vil nok påvirke laguttaket. En åpen kamp.
Klepp sine siste tre:
Bryne 2 – Klepp 0-2 – Seriekamp
Klepp – Start 2 0-0 – Seriekamp
Staal Jørpeland – Klepp 2-1 – Seriekamp
Sandnes Ulf 2 sine siste tre:
Sandnes Ulf 2 – Jerv 1-0 – Seriekamp
Sandnes Ulf 2 – Flekkefjord 5-0 – Seriekamp
Frøyland – Sandnes Ulf 2 1-4 – Seriekamp

Kamp 5:

Kamp:  Mandalskameratene  Start 2
Dato:  03.06.2013
Klokkeslett:  18.00
Sted:  Idrettsparken Stadion
Betsafe:  H: Ingen odds  U: Ingen odds  B: Ingen odds
Nordicbet:  H: Ingen odds  U: Ingen odds  B: Ingen odds
Informasjon: Mandalskameratene ser ut til å ha funnet formen og tar i mot Start 2 på mandag. Laget står med to seiere på tre kamper og har slått både Donn og Staal Jørpeland 1-0. Sist kamp var borte på Jørpeland. Der la MK seg lavt i banen, noe de var meget gode til. De var aggressive og viste at her skulle ikke Staal få noe gratis. Jørpelandslaget slet med å komme til klare målsjanser og MK kunne fort ha utnyttet en av kontringene sine bedre. Dermed stod det 0-0 til pause. Andreomgangen startet med et visst Staalovertak, men MK fortsatte i den gode stimen fra førsteomgangen og slapp ikke Staal til noen klare målsjanser. Derfor var det heller ikke ufortjent når gode Martin Ramsland satte inn 1-0 10 minutter før slutt. Staal hadde noen muligheter til å utligne, men det endte 1-0 til MK som dermed tok sin første borteseier for sesongen.
Start 2 spilte på mandag hjemme mot Lyngdal på Sør Arena. Det var lenge en tett og jevn kamp som hadde få muligheter. Det stod 0-0 til pause og avgjørelsen falt åtte minutter før slutt når tidligere Lyngdalspiller Robert Våge Skårdal satte inn et langskudd og fastsatte sluttresultatet til 1-0. Dermed en ny trepoenger til det unge Startlaget.
Start 2 stiller nok ungt også denne kampen og hvis MK fortsetter fremgangen sin, så er det favoritter. Men det er en åpen kamp.
MK sine siste tre:
Staal – MK 0-1 – Seriekamp
Vigør – MK 3-1 – Seriekamp
MK – Donn 1-0 – Seriekamp
Start 2 sine siste tre:
Start 2 – Lyngdal 1-0 – Seriekamp
Klepp – Start 2 0-0 – Seriekamp
Start 2 – Jerv 0-6 – Seriekamp

Kamp 6:

Kamp:  Flekkefjord  Vigør
Dato:  04.06.2013
Klokkeslett:  19.00
Sted:  Uenes gress
Betsafe:  H: 3.25  U: 5.40  B: 1.60
Nordicbet:  H: 3.50  U: 5.50  B: 1.50
Informasjon: Flekkefjord ligger sist på tabellen og trenger sårt en seier for å i det heletatt ha mulighet for å holde seg. Det er nå seks poeng opp til sikker plass for laget som står med et poeng. I forrige kamp fikk laget en tøff kamp borte mot Frøyland. De hang riktignok bra med på Jæren der de lå lavt og satset på kontringer. På 0-0 kunne de også gått opp i ledelsen, men trippelsjansen endte til slutt utenfor Frøylandmålet. Fem minutter før pause så fikk Frøyland corner og på den påfølgende corneren så ordnet Øystein Rugland 1-0. Det stod 1-0 til pause. Flekkefjord fikk en verst tenkelig start på andreomgangen når Preben Hellvik satte inn 2-0 tidlig. Etter dette så fulgte en periode med mye lange baller og lite spill langs bakken før etterhvert Frøyland igjen fikk taket på kampen. 12 minutter før slutt satte Preben Hellvik sitt andre for dagen, og da hjalp det lite at Dan Christer Virak pyntet på resultatet to minutter før slutt. Dermed endte det 3-1 til Frøyland og et nytt tap for Flekkefjord var et faktum. Vigør kommer fra lokaloppgjøret mot Donn. I en kamp preget av to angrepsvillige lag så var det Donn som tok ledelsen etter åtte minutter. Vigør svarte ved André Isefjær etter 26 minutter, men kun minuttet senere så hadde Donn igjen gått opp i ledelsen. Hjemmelaget begynte å presse på for en ny utligning og fikk som fortjent etter 43 minutter etter at Leif Otto Paulsen satte ballen i mål bak Donn sin keeper. Dermed stod det 2-2 til pause. Andreomgangen startet roligere, men etter 60 minutter begynte Vigør å presse Donn bakover i banen. Flere muligheter endte kun i hjørnespark, men etter 75 minutter sendte Lars-Jørgen Salvesen Vigør i ledelsen for første gang i kampen. Hjemmelaget slapp seg nok litt ned etter scoringer og Donn kom seg til noen greie muligheter. De fikk ikke ballen i mål og på overtid satte Salvesen sitt andre for dagen og fastsatte sluttresultatet til 4-2. Vigør ser virkelig ut til å ha funnet formen og blir sett på som store favoritter i denne kampen. Flekkefjord kan riktignok ta poeng, men da må de sette sjansene de får og være kompakte bakover.
Flekkefjord sine siste tre:
Frøyland – Flekkefjord 3-1 – Seriekamp
Flekkefjord – Eiger 0-0 – Seriekamp
Sandnes Ulf 2 – Flekkefjord 5-0 – Seriekamp
Vigør sine siste tre:
Vigør – Donn 4-2 – Seriekamp
Vigør – MK 3-1 – Seriekamp
Frøyland – Vigør 2-0 – Seriekamp

For spørsmål, kommentarer eller andre ting: følg @mihlestrand på Twitter! Et tips for lokalfotball er også gruppen «Lokalfotballen Rogaland» på Facebook.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *