God jul og takk for det året som er gått

God jul alle Staal’ere 🙂

Nok et begivenhetsrikt år nærmer seg slutten. Og nok en gang viser vi for oss selv og andre at Staal er en klubb med høyt engasjement og gode sportslige prestasjoner. Fotballen gav oss mange gleder med gode prestasjoner både borte og på hjemmekamper. At det ikke gikk som alle håpet på mot slutten, fratar oss ikke de gleder og det engasjement som de gav oss gjennom sessongen. For meg viser det at fotballen er på et godt sportslig nivå og at fotballen er tross alt rund. Gjennom året har også ungdomsfotballen levert oss mye glede og gode resultater gjennom serie og cupspill. Og det er en sann fryd å se utover banene midt i en uke dag på alle de engasjerte som er ute på banene.

Og midt blant dem er klubbens grunnsteiner, de engasjerte foreldre som trenere, oppmenn og tilskuere! Uten dem – ingen trenere – ingen trenere ingen klubb. All heder og ære til dere som står på banene, friidrettsbanen og i hallen for at våre barn har et godt tilbud å delta i!

Friidrettsgruppa vokser stadig i antall aktive og prestasjonene vokser i takt. Jørpeland Rundt vokser også i deltakelse og er er flott arrangement. Med engasjerte foreldre, gode trenere og motiverte utøvere er alt mulig!

«motivasjon er det som får deg i gang, gode vaner er det som får deg til å fortsette» – Jim Ruan – amerikansk friidrettsutøver

Håndballen er midt i sessongen og i godt driv. Begge senior lag er nyopprykkede og målet er å holde seg der etter sessongslutt. I forkant av sessongen har ungdomsgruppa levert gode resultater i flere cup’per og det blir spennende å følge J97 (i lag med Hundvåg og Randaberg) i Bring serien (norgescup for 16 åringer). Der skal være en spillerunde i Strandahallen 18-19.1

Spesielt kjekt er det at vi har fått igang HC gruppe under kyndig ledese av Inger Marie Seldal, og  Staal Assist, som drives av senior spillere.

Et av klubbens mål er å få frem talenter, og der er vi på god veg. Alle gruppene har utøvere som hevder seg i sin årklasse og sin idrett. Flere har deltatt på landslag og vi har «levert» spillere til Viking og andre klubber.

Her er det naturlig å nok en gang hedre Hallgeir Hinna, og hans støttespillere,  for den innsats de har gjort for klubben. Ikke bare løftet A-lag til der de er i dag, men også for å heve hele treningskulturen i klubben. Den gir grunnlag for gode prestasjoner og talentutvikling. Spennende blir det også med klubbens trenerutviklings-satsning, JWS Akademiet, som ledes av Oddbjørn Fiskå. Gruppene har lagt ned et veldig bra arbeid med å lage en sportsplan for klubben framover. Oddbjørn ønskes også lykke til som ny A-lags trener for Herrer.

Handlekraft er en av verdiene i Staal. Og den har vi fått satt på prøve med de økonomiske utfordringene vi har hatt i høst. Utfallet kunne blitt dramatisk, men når klubbens medlemmer viser respekt for klubben gjennom engasjement og handlekraft, med støtte fra sponsorer, klarer vi å lande med beina på bakken. Vi er ikke i mål økonomisk, men de tiltak vi har gjort har virket og vi har fått oversikt og kontroll. Her er en oppfordring til alle som ikke allerede er med og bidrar som trenere, oppmenn og i grupper: vi trengere flere som kan være med å drive klubben! Staal er blitt så pass stor klubb at det trengs flere å dele oppgavene på. Det er veldig givende å få være med å påvirke og utvikle den største klubben i regionen!

Sett tilbake på det året som har gått har Staal gitt og vist idrettsglede og begeistring hver uke til over 800 aktive spillere, 150 trenere/oppmenn og flere hundre voksne medlemmer.

En riktig god jul ønskes til dere alle. Bruk juletiden godt til å ta vare på hverandre og vel møtt til treninger igjen i 2014

«Å komme sammen er begynnelsen. Å holde sammen er framgang. Å arbeide sammen er suksess» – Henry Ford

Julehilsen

Ole Kristian

Leder Staal Jørpeland