Tap mot Sola

Det ble tap 3-1 mot Sola i seriefinalen.

Mange hadde avskrevet Staal for lenge siden. Men etter 4 strake seiere, fikk vi mulighet til en liten «cupfinale» mot Sola. Denne måtte vinnes for å skape spenning i avdelingen.

Staal guttene gikk ut høyt, og ville ta tak i kampen fra start. Vi forsøkte å presse Sola, og å vinne ball høyt i banen. Det lyktes vi delvis med. Det var allikevel Sola som kunne gå opp i 1-0 allerede etter 7 min. Et frispark slås inn på bakre stolpe, hvor Tom E Maldal enkelt kan heade inn 1-0 til Sola. Elendig forsvarsspill gjør at utgangspunktet blir enda vanskeligere. Nå kunne Sola ligge lavt og kompakt, og kontre med sine gode spisser.

Staal tar mer og mer utover i kampen, og har veldig mye ball. Dessverre skapes det for lite mot et godt og kompakt Sola lag. Det blir noen farligheter på skudd fra distanse. Både Hompland og Morten får prøvd seg, men Sola får ryddet unna. Dermed 1-0 til pause.

2 omgang starter med et bra Staal press. Staal har mye ball, og trykker på for utlikning. Men det viser seg vanskelig å bryte gjennom Sola forsvaret.

Mot spillets gang kan Sola øke til 2-0. Nok en gang dødball. Denne gang er det Lennox Kanu som får stå alene på en corner og pirke inn 2-0 etter en retur. Det er vanskelig å vinne kamper, når man forsvarer seg så slett på dødballer. Staal fortsetter å kjøre kampen, og hiver inn Andri og Eirik oppe i et desperat forsøk for å utligne. Istedenfor kan Morten Eriksen kontre inn 3-0 etter en flott enkeltmannsprestasjon. Eirik Jøssang pynter litt på resultatet med sin 3-1 scoring. Dermed vinner Sola 3-1, og har både en fot og en arm i 2 div.

Kampen er en leksjon i kynisme og effektivitet. Staal har mye ball, og kjører til tider Sola. Men det hjelper lite med mye banespill, når Sola har matchvinnere i begge ender. Noen ganger må man erkjenne at man taper mot et bedre lag. Sola er bedre enn oss i de avgjørende situasjonene, og vinner derfor fortjent. Vi gratulerer Sola med seieren.

For Staal sin del, er nok kampen om seieren avgjort. Vi er allikevel positive og optimistiske for fremtiden. Laget viser at spillemessig er vi fullt på høyde med, og bedre enn de fleste. Så må vi jobbe hardt med å bli bedre i boksene.

Staal spiller god fotball, og har mange unge spennende spillere som kommer opp. Det er gledelig å se. Laget er i fin utvikling, og vi skal bruke resten av sesongen på å bli bedre, og å utvikle oss videre.

Heia Staal

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *