Tabelltips 2015

Det nærmer seg veldig sesongstart og alt fra lokalfotballbloggere, andre lokale «eksperter», bookmakere og aviser har meninger om hvordan 2015 sesongen vil bli. Felles for de alle er troen på at Stord vil kunne feire opprykk i oktober. For Staal sin del så tippes laget alt fra topp 5 til Dagbladets 9 plass. sågar bak nyopprykkede Riska som vi slo 5-1 i en treningskamp for en mnd tid siden. Ingenting negativt om Riska som er forsterket før sesongen men logikken bak tipset virker fraværende. Få ser like mye lokalfotball som Lars Fisketjøn som skriver følgende i sin lokalfotballblogg om Staal:

5. Staal Trener: Eivind Danielsen.

Hjemmebane: Jørpeland stadion (gras).

Spillere inn: Ingen.

Spillere ut: Sigve Kleppa Christensen (Vidar), Lars Edvard Danielsen (Vidar) og Morten Bjørlo (Sola).

Profilen: Øyvind Hompland (29). Med mange av de beste spillerne fra i fjor ute av klubben hviler det et stort ansvar på Staals spillende assistenttrener. Midtbanegeneralen må styre lagkameratene, og selv levere varene.

Se opp for: Even Østensen (21). Har fått den vanskelige oppgaven å erstatte Lars Edvard Danielsen. Men Danielsen hadde for få sesonger siden den umulige oppgaven å erstatte Arne Dalehaug og Eirik Jøssang. Fortsetter pilen å peke oppover for Østensen er han kapabel til å score nesten like mye som forgjengeren, men da er han avhengig av at laget rundt ham skaper sjanser.

Jokeren: Eirik Jøssang (31). Var ikke med for fullt i fjor på grunn av skade, men er tilbake i full vigør i år. Det er ikke gitt at det skjer, men dersom han finner tilbake til scoringsformen fra glansdagene kan han skyte Staal langt opp på tabellen.

Treningskamper: Hinna 5-1, Riska 4-1, Frøyland 3-0 og Sola 3-5, samt seier 4-2 borte mot 4. divisjonslaget Austrått i første kvalifiseringsrunde i NM.

Min vurdering: Da Oddbjørn Fiskå noe overraskende trakk seg brukte Staal-ledelsen lang tid på å finne en levelig løsning for 2015. Det endte med Danielsen, som får med seg Eirik Jøssang og Øyvind Hompland som spillende assistenter. Selv om både treneren og de viktigste nøkkelspillerne har forlatt Jørpeland sitter Staal igjen med en meget god førsteellever. Nå handler det bare om å få det beste utav alle disse. Erlend Danielsen og Per Krister Bjørlo har vært klassespillere i 3. divisjon tidligere, men ikke fått ut hele potensialet sitt de siste årene. Her kan nøkkelen til suksess ligge. Nevnte Østensen, sammen med Georg Danielsen og Hompland utgjør også en god kvartett. Tar vi med at Arne Dalehaug, Sindre Fjelde og Øyvind Alsvik, som alle har trappet ned til rekruttlaget, kan gjøre helomvending og dukke opp i 3. divisjon når anledningen byr seg framstår Staal både sterkere og jevnere enn de andre lagene rundt midten av tabellen. Taktisk er Staal tilbake der vi kjenner dem fra Hallgeir Hinna-tiden. 4-4-2 med offensive backer. Den antatte førsteelleveren ser langt bedre ut offensivt enn defensivt, men dette kan justeres noe ved at Stian Nag holder seg skadefri. Mot Austrått var det også store svakheter å spore i de taktiske disponeringene defensivt, men dette lar seg raskt justere av et klokt fotballhode som det trener Danielsen har.» Om du ønsker å lese hele tabelltipset på 3 div. avd. 6 (og det bør du) finner du det her:http://blogg.nordsjomedia.no/lokalfotball/tabelltips-3-divisjon-avdeling-5-og-6-7-april/

Spillselskapene Betsson og Unibet har henholdsvis 15,5 og 16 og har Staal på en 7. plass av 14 lag med det.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *