Før kampen: Åkra

Staal tar turen over Boknafjorden igjen fredag og møter Åkra til kamp kl. 1900. Åkra er ett av de få lagene Staal også spilte mot ifjor men det vil være i overkant å forvente reprise av fjorårets 7-1 seier på bortebane. Det tapet var faktisk Åkra sitt eneste tap på hjemmebane ifjor. Også denne sesongen startet en veldig bra hjemme med to seire men i de to siste kampene mot Øystese og Fyllingen har det blitt tap.

Åkra trenes i år som i fjor av Bengt Førland. Førland som også er daglig leder i Vard er en av de beste unge trenerene i Rogalandsfotballen. Ifjor overlevde en massenedrykket bare på grunn av den solide hjemmeformen. Årets målsetning var å komme rundt midten og fortsette å utvikle de mange unge lovende spillerene. Foran årets sesong hentet Åkra inn keeper Torstein Jelsa Larsen fra Kopervik samt Kenan Muminovic og Andre Hetland fra Vedavåg. Alle spillere med de beste årene på fotballbanen foran seg noe Åkra sin største profil Geir Tharaldsen ikke kan sies å ha. Tharaldsen har scoret over 150 mål i 3. div for Åkra, Kopervik, Avaldnes, FKH2, Nord og Torvastad. Legger en til 45 mål i 2. div. så forstår en at det er snakk om Rogalands mest målfarlige spiller de siste ti sesongene. Tharaldsen sa før sesongen at dette ble hans siste men med 7 mål  på årets 9 første kamper så spørs det om ikke trener Førland må finne fram noe for å overtale Tharaldsen å fortsette.

Staal hadde en veldig god uke med full pott på sine to kamper og er fremdeles kun to poeng bak tetduoen Brann 2 og Fyllingen. Nettopp disse to lagene møtes kommende mandag så det er veldig viktig Staal slår Åkra og inntar tabelltopp pinsehelgen gjennom. Brann spiller akamp mot Sogndal imorgen men har slitt veldig med skader på sine offensive spillere og en masse av Brann 2 sine unngutter vil sitte på benken i tippeligaen. Ungguttene har imponert veldig til nå men det spørs om det ikke er en liten fordel Fyllingen denne «skadekrisen» Brann gjennomgår om dagen.

Staal på sin side har alle mann friske og raske og kan stille sin beste 11er til Åkrakampen. Erlend Danielsen har slitt litt den seneste måndeden men er nå med for fullt igjen og er ventet å starte imorgen. Staal 2 har ikke hatt kamp denne uken så a-troppen har fått gjennomført en veldig god treningsuke under ledelse av Vegard Oftedal. Hallgeir Hinna har som så mange andre lekt krig i Ryfylkeheiene den siste uken. Staal lurer seg unna pinseutfarten og tar båt fra Fiskå til Karmøy. En konsekvens av dette er at det blir mindre Staalfans på plass så det er fremdeles usikkert om det blir livedekning av kampen. (Bjørn Ove Hersdal er igjen redningsmannen vår og er på plass noe som betyr at vi dekker kampen live som tidligere 🙂 Uansett er kampen på Norsk Tipping sitt program og vil bli oppdatert på tekst tv og via norsk tipping sine nettsider. Norsk Tipping sin odds på kamper er 3,40 på hjemmeseier, 4,70 på uavgjort mens Staalseier gir 1,35 ganger pengene tilbake.

Øvrige kamper denne runden:

Fredag kl. 1900 Stord- Kopervik

Lørdag kl. 1600 Valestrand- Djerv 1919

Lørdag kl. 1600 Sotra- Askøy

Mandag kl. 1500 Skjold- Øystese

Mandag kl. 1900 Haugesund 2- Os

Mandag kl. 1900 Brann 2- Fyllingen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *