Tyrkia dag 3. Småslitne bein og sjøbading

Espen Helland og Erlend Danielsen utgjør skadebenken.

I dag kjører vi en todelt blogg igjen. Til glede eller forargelse for alle involverte.

John Petter:
Da var den tredje dagen unnagjort. Vi har nå vært gjennom seks treninger totalt. For noen av oss betyr det at beina og hodet er et stykke fra maks-formen. Enkelte ungkalver merker selvsagt ingenting til dette. Uansett er humøret på topp og tida går veldig fort her nede.

Vi har to bane-alternativer til treningene. På hotellet er det to relativt store og flotte baner som ligger to minutters gåavstand fra lobbyen. Vi har også et stort treningsanlegg med flere baner 20 minutter med buss fra hotellet. I dag valgte vi å legge begge øktene til banene ved hotellet. Banestandarden er ikke ulik, og for mange fristet det å slippe den humpete bussturen. Det er fascinerende å se hvor stor forskjell det er på rike turister og fattige innfødte her nede. I løpet av de 20 minuttene kjører vi forbi overdådige hotellpalasser som vi aldri har sett før.

Ett av disse skal visstnok eies av blant andre Chelsea-eier Roman Abramovitsj. På den samme turen kjører vi forbi en fattig barneskole der barna spiller fotball på en knusktørr sandbane med rustne stolper som mål.
Femti meter nede i gata sitter ei gammel kone med skaut på hodet og en skitten, fotsid kjole med gammelsdags blomstrete mønster. Hun sitter på den samme vaklevorne pinnestolen hver gang vi drar forbi. De lokale bedre-viterne sitter og diskuterer dagens nyheter under et blikktak på caféen, gjerne mens de spiller en runde terningsspill. Boligstandarden i dette området er særdeles laber. Det er ganske utrolig hvor stor forskjell det er på den relativt korte bussturen.

Keeperne har vært utrolig gode så langt i Tyrkia. Her er Ronny Fjermestad i aksjon.

Stian:
Hjelmelandsreven og Mæle uten H, har igjen som hvert eneste år, gått i bresjen for å døpe de unge lovende guttene vi har med oss. Idag var det Jesper Holta som fikk den store æren av å bli medlem av klubben. Han var selvsagt begeistret og syntes dette var stor stas. Av en eller annen merkelig grunn holder utendørsbassenget -4 grader, men det var det definitivt verdt ifølge Jesper Holta. I en kort kommentar til bloggen sier han følgende; «Jeg har ventet på dette i flere dager, og idag var dagen min kommet. Det er stort for meg å bli innlemmet i klubben».

Når vi trener så mye som vi gjør her nede, gjør det godt med litt massasje. Undertegnede, med en etterhvert SVÆRT gammel kropp bestemte seg for å prøve dette tilbudet som selvsagt var «very good prizzzze speicial for you my friend». Overaskelsen var stor da en dame med udefinert størrelse nærmest krøp over ryggen min. Har aldri følt meg mykere etter den behandlingen. Oppdaget underveis i massasjen at jeg kom til å bli for sen til treningen, men å gå? Det var ikke aktuelt. Det fikk jeg ikke lov til.

Etter trening gikk undertegnede, JP, Captain, og Hompibjørnen ned til sjøen for å teste temperaturen. Det var rett og slett veldig forfriskende, omtrent samme temperatur som en norsk varm sommerdag. Vi fikk bank av bølgene og x antall kubikk med grus en plass hvor solen ikke skinner. Men GØY var det.

Nå skal vi slappe av resten av kvelden, og vi samles i vår faste krok i lobbyen.

PS: Er særdeles imponert av Hallgeir Hinna som hver morning tar bakkeløp opp Ararat for å komma i gang med dagen. Dette er virkelig noe å se opp til for hver og en.

Snakkes!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *