Lagpresentasjon 3.divisjon avdeling 6: FK Jerv

I desember vil jeg presentere de forskjellige lagene som spiller i 3.divisjon avdeling 6 i tilfeldig rekkefølge. Med tanke på at Rogalandspuljen ble splittet i to, så er det flere nye lag og vi har lag både fra Rogaland, Agder og Telemark. Presentasjonene vil legges ut på Staal Jørpeland sin hjemmeside, og jeg vil også legge ut link på twitter ( @mihlestrand ) og på Facebook under gruppen “Lokalfotballen Rogaland“.

Her kan du ta en nærmere kikk på FK Jerv.Jervv_logo_2

Navn:
Fotballklubben Jerv
Hjemmebane: J.J. Ugland stadion – Levermyr
Stiftet: 1921
Kommune: Grimstad
Hjemmeside: http://www.fkjerv.no/
Lokalavis:
Agderposten
Opprykksodds 2013
Nordicbet: 3.50
Betsafe: 2.45

Trenerteam 2013:
Peer Danefeld – Hovedtrener
Kai Ove Ommundsen – Assistenttrener
Tommy Runar – Keepertrener

FK Jerv blir for mange sett på som favoritter foran neste års sesong. Sammen med Mandalskameratene så rykket de ned fra 2.divisjon i årets sesong. Laget hadde en målsetning om å holde seg i divisjonen før sesongen, og nedrykket ble ikke klart før i siste runde. Selv om laget fra Grimstad slo Randaberg i siste kamp, så var laget avhengige av hjelp fra andre lag. Noe som de ikke fikk. Resultatmessig var det likevel langt fra så dårlig som tabellplasseringen skulle tilsi. Laget som rykket opp til 2.divisjon i 2011 var kun et poeng fra sikker plass, og fikk hele 32 poeng. Det var klart best av 12. plassene, men det holdt likevel ikke. I tillegg slo Jerv både 1., 2. og 3.plasslaget i løpet av sesongen.

Hvis vi ser litt tilbake i tid, så hadde nok Jerv sin beste periode til nå på midten av 80-tallet. I 1984 ledet faktisk laget 2.divisjon(nåværende 1.divisjon) til sommeren. Da med treneren Bo ”Bosse” Johansson som senere trente klubber i Hellas og på Island. Han var også landslagstrener for Danmark fra 1996-2000.
De siste 12 årene har laget vekslet på å spille enten i 2.divisjon eller i 3.divisjon. To ganger har laget tapt kvalifiseringen, og to ganger har laget rykket opp. Den uttalte visjonen til klubben er å være en bærekraftig Adeccoliga-klubb innen 2015, så laget ønsker nok å rykke opp på første forsøk.

Hovedtreneren som skal få dette til er Peer Danefeld som har vært i klubben i to år. Han har god merittliste og kom direkte fra et suverent opprykk fra 3.divisjon til 2.divisjon hos MK i 2010. I tillegg har han erfaring fra Adeccoligaen med Follo, Superligaerfaring med Århus Fremad og han har vunnet seks seriegull og to cuptitler innen kvinnefotball.
Med seg får han foran 2013-sesongen Kai Ove Ommundsen som assistenttrener. Kai Ove kjenner godt til Jerv og har nesten syv sesonger bak seg som A-lagstrener for laget. Den tidligere Startkeeperen Tommy Runar vil være spillende keepertrener.
Undertegnede vet lite om spillerstallen til neste år, men årets spillerstall inneholdt flere spillere med erfaring fra høyere nivå. Tommy Runar er allerede nevnt, og laget har også hatt god nytte fra Jan Jenssen(Start), Espen Knudsen(Start) og Trond Haugstad(Strømmen). I tillegg har klubben – som de fleste andre klubber på Sørlandet, vært i kontakt med Fredrik Strømstad som ikke fikk ny kontrakt i Start. Strømstad har fremdeles ikke fått seg noen ny klubb enda, så muligheten ligger der.
Til nå har klubben hentet inn Kjetil Esperaas(22) fra Birkenes IL som spiller i 4.divisjon. I tillegg har de også signert ny kontrakt med toppscoreren fra dette året, Wilhelm Pepa. Pepa kom til Jerv før 2011-sesongen og har vært klubbens toppscorer begge disse årene.

Daglig leder i Jerv, Cosmo Collett forteller at målsetningen for 2013 er å utvikle laget til å bli stabile på et høyt nivå. Målet er å bli et bedre lag enn vi var i 2012, og det vil kreve fullt fokus på kvalitet og innsats gjennom hele sesongen.
Den største utfordreren til opprykket ser han i Staal Jørpeland og 2’erlagene til Sandnes Ulf og Start.

Han avslutter med at han ser frem til god matching og jevne kamper, og ser på avdelingen som knallhard og utfordrende.

Jeg takker Cosmo for svarene, og ønsker Jerv lykke til i 2013!

1 hendelser på “Lagpresentasjon 3.divisjon avdeling 6: FK Jerv”

  1. Tilbakeping: Lagpresentasjon 3. divisjon avdeling 6 «

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *