Lagpresentasjon 3.divisjon avdeling 6: Frøyland IL

I desember vil jeg presentere de forskjellige lagene som spiller i 3.divisjon avdeling 6 i tilfeldig rekkefølge. Med tanke på at Rogalandspuljen ble splittet i to, så er det flere nye lag og vi har lag både fra Rogaland, Agder og Telemark. Presentasjonene vil legges ut på Staal Jørpeland sin hjemmeside, og jeg vil også legge ut link på twitter ( @mihlestrand ) og på Facebook under gruppen “Lokalfotballen Rogaland“.

Her kan du ta en nærmere kikk på Frøyland IL.

Navn:
 Frøyland ILFroyland IL
Hjemmebane: Frøyland Stadion
Stiftet: 1931
Kommune: Time
Hjemmeside: http://froylandil.no/
Lokalavis: Jærbladet
Opprykksodds 2013
Nordicbet: 18.00
Betsafe: 50.00

Trenerteam 2013:
Hans Kristian Håland – Spillende trener
Asgeir Kleppa – Trener
Svein Åge Skjæveland – Sportslig leder

I dag er det klart for en presentasjon av et lag som vi slet mot i årets sesong. Nemlig Frøyland IL.
Ved tusenårsskiftet så lå Frøyland IL i 5.divisjon, men etter to opprykk på tre sesongen, så klarte laget å stabilisere seg i 3.divisjon. Laget måtte riktignok ned en divisjon når 3.divisjon ble halvert, men den turen ble kortvarig, og 2011-sesongen endte til slutt med et fortjent opprykk.
Årets sesong endte midt på tabellen for laget fra Time Kommune og var med sine 39 poeng et godt stykke fra både nedrykkstrid og opprykkskamp. Likevel er det få lag som har gjort en slik innsats mot Staal Jørpeland de siste årene. For hvis vi regner med treningskampen i vår så vant faktisk Frøyland to kamper på Jørpeland, mens det ble 0-0 på Frøyland Stadion. I treningskampen vant et meget kontringssterkt lag 3-1, mens det ble 2-3 i seriekampen på Jørpeland.

Laget har vært stabilt og hele 13 spillere har mer enn 20 kamper i løpet av sesongen. Toppscoreren ble nyervervelsen Preben Løvdahl Hellvik som kom fra Bryne. Han stoppet til slutt på 16 seriemål. På delt andreplass med 11 scoringer, så finner vi evigunge Hans Kristian Håland og Robert Undheim som også kom i vinter. Han kom fra moderklubben Undheim.
Det har vært en ung og ivrig tropp som har dannet Frøyland A-lag denne sesongen, og flesteparten av spillerne er faktisk født etter 1990. Dermed har de nok mye å se frem til på Frøyland i tiden fremover.

Trenerduoen består av nevnte Hans Kristian Håland som er spillende trener og Asgeir Kleppa som tidligere har spilt i Bryne, Brann og Ålgård. Kleppa er faktisk fra Hjelmeland, noe også navnet også viser.

Jeg har også tatt en prat med  Asgeir Kleppa for å se hvordan laget ser frem mot 2013-sesongen.

Hva er målsettingen for 2013-sesongen?
Frøyland IL ønsker å befeste sin posisjon i divisjonen. Spill i 3.divisjon gjør klubben attraktiv som en aren for utvikling til større oppgaver. Dette gjelder både for lokale spille og selvsagt klubbens egne spillere. Vi ønsker også at spillere og ledere skal oppnå positiv utvikling sosialt og sportslig med sitt engasjement i klubben. Trivsel og humør er grunnlag for gode prestasjoner, og da må alle bidra. Så gjenstår det å se om dette er noe vi klarer!

Hvem ser du på som favoritter i 3.divisjon avdeling 6 2013?
Alle 2’erlagene fra Tippeligaen og Adeccoligaen skal i utgangspunktet kjempe i toppen. Spillerne fra disse lagene skal normalt ha mye bedre treningsgrunnlag enn de andre lagene i divisjonen. Lagene som kommer ned en divisjon skal selvsagt også normalt kjempe på øvre halvdel.
Jeg tror året blir tøft for Frøyland, men det er jo også det som trigger oss!

Hva ser dere mest frem til neste sesong?
Klarer vi å ta nye steg?
Er spillerne blitt mer modne?
Er spillerne sultne og vil kjempe både for laget og egen utvikling?
Hvilke spillere vil stå opp og virkelig løfte laget frem?
Har vi en/noen spillere som ikke står opp og vil sloss for klubb, lag og seg selv?
Klarer vi å stå opp på bortekampene eller lengre bussturer?
Her er masse spørsmål som kommende sesong vil gi svar på.

Alle gleder seg til de første treningskampene for å se hvordan vi ligger an. Videre gleder alle seg til treningsleir i Tyrkia i slutten av mars. Foruten bygging av sosiale relasjoner, får vi lov til å være proffer en uke, – med doble treningsøkter daglig, god forpleining og solsenger.

Vi takker Asgeir for flotte svar og ønsker Frøyland lykke til neste sesong! Forhåpentligvis tar de ikke like mange poeng mot oss, som de gjorde i 2012!

1 hendelser på “Lagpresentasjon 3.divisjon avdeling 6: Frøyland IL”

  1. Tilbakeping: Lagpresentasjon 3. divisjon avdeling 6 «

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *