Cup helg med idrettsglede og begeistring !

I helga var det avslutning på sessongen med Umbro og PW cup. Hele håndball avdelingen fra 10 til 16 har vært i aksjon – ca 150 spillere fordelt over 15 lag 🙂

For meg er «cup livet» og stemningen et supert bilde på hva idrett handler om, og hva Staal ønsker å være for våre medlemmer:

– samhold i lag og mellom laga i klubben

– knytte nye vennskap på tvers av klubber

– mestringsfølelse for seg selv og lag, samt anerkjennelse av at en er en del av et lag og klubb

– engasjement, glede og begeistring

Rett og slett våre verdier i praksis 🙂

En stor takk til engasjerte spillerer og foreldre som gjør Cup til en fest. Spesielt takk til Umbrogeneral Elisabeth Barka og trenere/oppmenn for PW jentene som bruker mye tid for å gjøre dette mulig.

Når vi ser på resultatene gjennom sessongen og cup’ene (2 seire med G-12, G13, 2 plass for J-13, 9.plass for J-12 og J15 i «Norges cupen» og 3 gruppevinnere i sesongen, opprykk av damer til 2.div og 4.div for Herrer B) er Staal en solid klubb i Rogaland – jeg gleder meg vanvittig til fortsettelsen for neste sessong.

MvH

Ole Kristian Risa

Nedenfor er innspill fra lag med bilder:

G2000:

13 spente og gira spillere (alle på laget) stilte opp i Umbro cup. Vi havnet i en gruppe på 5 lag der vi kjente Hundvåg fra før, i tillegg hadde vi Urædd, Vodskov og Figgjo/Ålgård. Alle laga ble slått relativt kontrollert etter strålende forsvar og gode angrep. Søndag startet med kvartfinale der alt gikk vår vei, glimrende samspill, finter og skudd av klasse, kompakt forsvar og gode redninger. Semifinale ble igjen mot Hundvåg der vi igjen kjempet seieren i land. Finalen stod Urædd og ventet – det laget som hadde gitt oss meste motstand i gruppespillet. En merker at guttane er mer nervøse enn de vil innrømme, det merkes på dogåing 🙂 Det er vanskelig å nullstille seg når en har vunnet alle kamper og skal spille mot en motstander en har vunnet mot tidligere. Laga følger hverandre hele tiden – Urædd har gjort sin hjemmelekse siden sist kamp og spiller godt forsvar. Men vi har også Staal i bein og armer og slipper dem ikke lett til. Gutta klarer å overta kampen i undertall etter 10 min og gir laget ny energi. Spillerne finner ekstra giret og skyter dem i senk fra alle posisjoer og vinner til slutt 10-5 🙂 Spillere, trenere, heiagjeng er i ekstase. Dette er idrettsglede og begeistring i praksis

Umbro g12

Jan Petter, Markus, Sander, Alrild, Samuel, Ruben, Konrad, Simon, Ole Kristan. Framme: Sebastian, Håvard, Andreas, Andreas, Preben og Emanuell

J-99:

10 jenter, årets håndballhøydepunkt for jentene er Umbro cup. Moderate forventninger. Innledet puljen med å vinne «nabo-oppgjøret» mot Hundvåg.
Tapte deretter en jevn og tøff kamp mot Kristiansand IF. Siste kamp lørdag ble det også tap mot gode Frøyland. Etter lørdagsdisko, luring på gutter og en god nattssøvn var det klart for 1/8 dels finale mot Start. Etter en knall hard og tøff oppvarming gikk jentene brutalt tilverks og vant lett 6-3 uten å være truet. 1/4 finale var mot Våg 2, ukjent lag for oss men absolutt overkommelig, jevn og spennende kamp ble avgjort noen minutter før slutt da vi satte inn 7-4 scoringen, denne kampen hadde jentene et fantastisk publikum i ryggen, Staal «rulet» både på bane og tribune, ren lykke for jentene med så mye liv i hallen. Semifinalen var sikret og jentene måtte på ny fokusere på neste motstander. AK28, arrangørklubben, regnet nok med å slå oss i semifinalen, men for en forsvarskamp jentene vartet opp med, om de hadde spilt tøft før ble det enda mer innsats nå. Selv mot høye og sterke motstandere holdt de stand og med tålmodige og gode angrep fikk vi et forsprang på 2 mål. Rikke reddet 2 straffer i starten og vartet opp med dobbelredning like før slutt. Jubelen var enorm da den første finale var sikret for jentene. Kun en time senere var avkast i finalen. Alle disse tøffe kampene begynte å sette sine spor, tøft å hardt å komme igang. Finalen startet på vanskeligst mulig måte, to skader på de første 2 minuttene og 0-3 på tavla. Kjempet seg tilbake til 2-3 men så ble det mest stang ut dessverre. Tapte tilslutt 5-7. Men for en opplevelse og erfaring for jentene og lederene rundt laget, viktig i fortsettelsen mot neste mål i kommende turneringer.
Umbro j99
Spillere som deltok på Jenter 13: Fra venstre: Birgitte Vasstveit, Amalie Larsen, Olaug Lekvam, Tonje Berge, Thea Hodneland, Martha Barka, Rikke Reianes, Ida Finnebråten, Maren Sandvik og Sanna Lyse Sørskår.Bilde er tatt av Sigbjørn Vasstveit
G-99
17 G-13 spillere, 2 lagledere og heiagjeng reiste til Kristiansand. Etter semifinale i fjorårets turnering og avdelingsvinner i årets serie, var det med en blanding av spenning, nervøsitet og forventning vi dro av gårde. Totalt spilte vi 9<x-apple-data-detectors://10> kamper på to dager med en kjempe innsatsvilje, rett og slett imponerende.
Den mest spennende kampen var nok semifinalen mot Urædd hvor vi 4<x-apple-data-detectors://11> minutt før slutt lå under 7-4. Et krafttak de siste minuttene gjorde at vi klarte  utligne til 7-7 etter ordinær tid. I spilleforlengelsen fikk vi det første målet (golden goal) og gikk dermed videre til finalen.
I finalen møtte vi Kristiansand, en klubb med lange tradisjoner og et G-13 lag som ble nr. 4 i årets<x-apple-data-detectors://14> sluttspill for sør-vestlandet.
En fantastisk håndballhelg for G13 ble avsluttet med turneringseier etter 2 thriller-kamper i semifinalen og finalen, som begge endte i 1-måls seier.
Fart, spenning, stå-på-vilje og laginnsats er stikkord som beskriver G13.
Det har vært en enorm laginnsats, og det er vanskelig å framheve enkeltspillere. Vi må likevel nevne keeper Harald Sjursen som ble kåret til finalens beste spiller. Vel fortjent!
umbro g-99
Spillerne er bak: Lars Oskar Nag, Gavinn Havrevold, Bengt Skjellevik, Tore Bjerga, Thomas Hansen Laugaland, Oskar Aase, Andreas Barka, Mathias Aase,  Harald Sjursen, Torbjørn Lauvsnes
Framme: Morten Bjørheim, Bendik Nag, Aron Pettersen, Mats Jansen, Tobias Bergeland, Vegard Helland, Ivar Lauvsnes, Joakim Hinna,  Tor Gunnar Lauvsnes

Peter Wessel Cup 2013 – Jenter 2000

Etter en bra sesong med 2. plass i seriespill, seier i Kåsen Romjulscup og 2. plass Sandnes Sparebank Cup, var tiden inne for å prøve seg mot de beste lagene i Norge i Peter Wessel Cup i Larvik.

Peter Wessel Cup er regnet som uoffisielt norgesmesterskap for aldersbestemte lag, og holder et høyt sportslig nivå. Totalt var 50 lag påmeldt i klassen J-12, og lagene som deltok var fra alle regionene i Norge.

Lørdag ble det spilt gruppespill. Her var motstanderne Runar (Vestfold), Tveter (Østfold) og Bjørndal (Akershus). Gruppespillet endte med seier 8-7 mot Runar, tap 10-11 mot Tveter, og seier mot Bjørndal 17-8. Laget endte på 2. plass i puljen.

Søndag var det sluttspill. Første motstander var Sandar (Vestfold) i 32. delsfinalen. Det endte med grei seier 11-4. Motstander i 16. delsfinalen var Fjellhammer (Oslo). Det endte med Staal seier 9-6. I 8. delsfinalen var Kjelsås (Oslo) motstander. Kjelsås var en av forhåndsfavorittene, og hadde vunnet sin gruppe greit. Kjelsås ble dessverre for sterke og vant 14-9. Totalt endte Staal på delt 9 plass i turneringen. Kjelsås, som Staal ble utslått av, ble vinner av turneringen.

Jentene har absolutt vist at de har nivået inne for å kjempe mot de beste lagene i Norge i sin årsklasse, og viste mye godt spill og god innsats gjennom hele turneringen. Dette gir god motivasjon for å bli enda bedre til neste sesong.

Også kjekt at de andre Rogalandslagene i denne årsklassen, Nærbø og Sola, har gjort det veldig bra. Nærbø tapte finalen mot Kjelsås. Det betyr at nivået blant de beste lagene i Rogaland er høyt, og vil gi god matching i seriespillet neste sesong.

PW j00

Fornøyde jenter etter Peter Wessel Cup i Larvik

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *