Før serierunden: 3.serierunde

I morgen sparkes 3. serierunde igang med oppgjøret Donn-Jerv. Jeg har tatt en ny kikk på hele runden.
Kamp 1:

Kamp:  Donn  Jerv
Dato:  26.04.2013
Klokkeslett:  18.00
Sted:  Kongsgårdsbanen
Betsafe:  H: Ingen odds  U: Ingen odds                                  B: Ingen odds
Nordicbet:  H: 2.80  U: 5.00  B: 1.75
Informasjon: Serierunde nummer tre sparkes i gang førstkommende fredag og er oppgjøret mellom Donn og Jerv. Hjemmelaget Donn har vunnet sine to første kamper og topper dermed tabellen, mens bortelaget Jerv har en seier og en uavgjort. Det gir laget en foreløpig tredjeplass. Donn hadde det i forrige uke travelt og måtte gjøre unna tre kamper på kort tid. I serieåpningen mot Flekkefjord vant laget komfertabelt 3-0, mens det ble såvidt tap mot 2.divisjonslaget Vindbjart på straffekonkurranse. Kun to dager senere møtte laget Herkules borte i Skien og tok der en overbevisende 4-2 seier. Laget møter nok likevel sin tøffeste utfordring i seriesammenheng når de tar i mot Jerv på fredag.
Laget fra Grimstad fikk seg nok en liten smell når de kun klarte 0-0 på hjemmebane mot MK i forrige seriekamp. Riktignok rykket begge lagene ned fra 2.divisjon i fjor, men der hvor Jerv har forsterket stallen, så har MK mistet mange spillere. Det skal likevel sies at MK blir langt fra noen kasteball denne sesongen, og kommer til å plukke en god del poeng. Jerv har slitt litt med skader i det siste og hadde før MK-kampen syv spillere ute med skade. Det er usikkert hvor mange laget får tilbake før kampen mot Donn.
Kampen på fredag blir en spennende og åpen kamp. Jerv er nok – på tross av tabellsituasjonen ørsmå favoritter, men må virkelig være på tåhev for å ta alle poengene mot Donn.
Donn sine siste tre:
Herkules – Donn 2-4 – Seriekamp
Vindbjart – Donn 5-4 NM(etter straffespark)
Donn – Flekkefjord 3-0 – Seriekamp
Jerv sine siste tre:
Jerv – MK 0-0 – Seriekamp
Lyngdal – Jerv 1-5 – Seriekamp
Pors Grenland – Jerv 1-1

Kamp 2:

Kamp:  Vigør  Lyngdal
Dato:  27.04.2013
Klokkeslett:  14.00
Sted:  Hellemyr kunstgress
Betsafe:  H: Ingen odds  U: Ingen odds                                     B: Ingen odds
Nordicbet:  H: 1.42  U: 5.65  B: 3.95
Informasjon: Serierundens andre kamp er oppgjøret mellom Vigør og Lyngdal. Hjemmelaget startet sesongen bra med en 2-1 seier over Klepp på hjemmebane. I andre serierunde ble det vanskeligere, og laget tapte til slutt 3-0 borte mot et sterkt Sandnes Ulf 2 lag. Vigør er nok utvilsomt et lag som kommer til å henge helt i toppen dette året, og de gjorde også 60 minutter meget bra borte mot Sandneslaget. Etter dette slapp laget inn tre mål, noe som de antageligvis ønsker å revansjere hjemme mot Lyngdal. Lyngdal har ikke hatt en spesielt god åpning på årets sesong. I løpet av to kamper har laget scoret ett mål og sluppet inn syv mot henholdsvis Jerv(1-5) og Klepp(0-2). Serieåpningen mot Jerv var nok ikke der laget hadde sett for seg å ta poeng, men med tapet mot Klepp i sekken så må ting gjøres for å forbedre poengsankingen. Det så lenge bra ut i bortekampen mot Klepp, men ett direkte rødt kort til spillende trener Espen Hægeland etter 55 spilte minutter gjorde jobben vanskelig. Når i tillegg det blir gjort to personlige feil som fører til to baklengs, så blir poengene igjen på Jæren. Det unge Lyngdal-laget vil nok få en meget tøff kamp borte mot Vigør, og spesielt når Espen Hægeland er ute med karantene. Vigør er her store favoritter.
Vigør sine siste tre:
Sandnes Ulf 2 – Vigør 3-0 – Seriekamp
Vigør – Start 0-2 NM
Vigør – Klepp 2-1 – Seriekamp
Lyngdal sine siste tre:
Klepp – Lyngdal 2-0 – Seriekamp
Lyngdal – Fløy 0-5 – NM
Lyngdal – Jerv 1-5 – Seriekamp

Kamp 3:

Kamp:  Mandalskameratene  Klepp
Dato:  27.04.2013
Klokkeslett:  16.00
Sted:  Idrettsparken Stadion
Betsafe:  H: Ingen odds  U: Ingen odds                                      B: Ingen odds
Nordicbet:  H: 1.70  U: 5.25  B: 2.85
Informasjon: På lørdag spilles også oppgjøret mellom Mandalskameratene og Klepp. Hjemmelaget MK står med to uavgjorte kamper på de to serierundene og spesielt forrige kamp borte mot Jerv var en solid gjennomføring. Seriefavoritten Jerv klarte ikke å sette ballen bak unge og fremadstormende Amund Wichne i MK-buret. Mandalskameratene var nok bevisste på at Jerv kom til å bli en tøff motstander og la også opp spillet deretter. I følge flere fra Jerv så har de troen på at MK vil ligge i toppsjiktet denne sesongen, og det bør de nok bevise i hjemmekampen mot Klepp. I serieåpningen mot Herkules så ble det kun uavgjort, men nå har laget igjen muligheten til å innkassere sin første trepoenger. Bortelaget Klepp fikk en tøff serieåpning borte mot Vigør, men leverte en grei kamp selv om det endte med et 2-1 tap. Bedre gikk det hjemme mot Lyngdal hvor laget til slutt vant 2-0 etter scoringer av ringreven Rolv Magne Olsen og Erik Hatteland. MK er favoritter i denne kampen.
Mandalskameratene sine siste tre:
Jerv – MK 0-0 – Seriekamp
MK – Herkules 1-1 – Seriekamp
Vindbjart – MK 6-1
Klepp sine siste tre:
Klepp – Lyngdal 2-0 – Seriekamp
Vigør – Klepp 2-1 – Seriekamp
Klepp – Grand Bodø 2-0

Kamp 4:

Kamp:  Staal Jørpeland  Herkules
Dato:  27.04.2013
Klokkeslett:  16.00
Sted:  Jørpeland Kunstgress
Betsafe:  H: Ingen odds  U: Ingen odds                 B: Ingen odds
Nordicbet:  H: 1.15  U: 8.00  B: 7.30
Informasjon: Det er duket for andre seriekamp hjemme på eget kunstgress når Herkules må ut på sin lengste tur for året. Poengmessig har vi åpnet meget bra i Staal, men spillemessig så gikk vi flere steg tilbake i forrige kamp mot Flekkefjord. Heldigvis klarte vi å karre med oss alle poengene etter at Eirik Jøssang scoret 10 minutter før slutt. Til den kampen var flere sentrale og rutinerte spillere ute med skader, deriblant kaptein Sindre Fjelde, Vidar Harestad, Erlend Danielsen og Arne Dalehaug. Et par av disse kan nok være klar til lørdagens kamp, men uansett har vi en jevn og sterk tropp som kan gjøre en god oppgave. Herkules startet serien med et sterkt bortepoeng mot MK, men måtte desverre gi tapt 4-2 hjemme mot Donn forrige lørdag. Det blir uten tvil gøy å stifte bekjentskap med et nytt lag og vi vet lite om Herkules på forhånd. Uansett må vi nok ta på oss favorittstempelet, særlig siden vi spiller hjemme. Men hvis vi ikke hever prestasjonen fra forrige kamp, så kan bortelaget gi oss trøbbel.   
Staal Jørpeland sine siste tre:
Flekkefjord – Staal 1-2 – Seriekamp
Vidar – Staal 4-3 – NM
Staal – Frøyland 3-0 – Seriekamp
Herkules sine siste tre:
Herkules – Donn 2-4 – Seriekamp
MK – Herkules 1-1 – Seriekamp
Herkules – Brevik 1-2 NM

Kamp 5:

Kamp:  Bryne 2  Frøyland
Dato:  29.04.2013
Klokkeslett:  18.00
Sted:  Bryne Stadion
Betsafe:  H: Ingen odds  U: Ingen odds                                 B: Ingen odds
Nordicbet:  H: Ingen odds  U: Ingen odds  B: Ingen odds
Informasjon: På mandag går lokaloppgjøret mellom Bryne 2 og Frøyland. Rekruttene til Bryne som er ledet av Even Sel har åpnet sesongen med en seier og en uavgjort. Det ble seier på hjemmebane i første serierunde mot Sandnes Ulf 2 og uavgjort borte mot Eiger. Spesielt seieren hjemme mot Sandnes Ulf 2 var bra, ettersom bortelaget stilte med et veldig sterkt lag. Når sant skal sies så har også Bryne 2 hatt med en 5-6 spillere fra A-troppen til de to kampene, så de blir ingen kasteball i årets sesong. I kampen mot Eiger hadde laget flere gode muligheter før pause, men fikk ikke satt ballen i mål. De tok etter 70 minutt ledelsen ved Kristoffer Viste, men Eiger utlignet like etter. På slutten presset Eiger på, men resultatet ble 1-1. Motstanderlaget Frøyland tok sin første seier hjemme mot Start 2 i forrige serierunde. I denne kampen ledet Start 2 både 1-0 og 2-1, men Frøyland kom tilbake begge gangene, og etter 90 minutter satte de også inn vinnermålet til 3-2. Dermed står Frøyland med tre poeng, etter to kamper. Første kampen ble det et 3-0 tap borte mot Staal Jørpeland.
Det blir spennende å se om Frøyland kan robbe med seg noen poeng fra Bryne Stadion, de får hvertfall en tøff oppgave.   
Bryne 2 sine siste to:
Eiger – Bryne 2 1-1 – Seriekamp
Bryne 2 – Sandnes Ulf 2 4-3 – Seriekamp
Frøyland sine siste tre:
Frøyland – Start 2 3-2 – Seriekamp
Staal – Frøyland 3-0 – Seriekamp
Frøyland – Florø 1-0

Kamp 6:

Kamp:  Sandnes Ulf 2  Eiger
Dato:  29.04.2013
Klokkeslett:  18.00
Sted:  Hovedbane 2 – Kunstgress
Betsafe:  H: Ingen odds  U: Ingen odds                                  B: Ingen odds
Nordicbet:  H: Ingen odds  U: Ingen odds  B: Ingen odds
Informasjon: Etter de to første Sandnes Ulf 2 kampene å dømme så blir rekrutteringslaget til Sandnes vanskelig å slå i 2013-sesongen. En 5-6 etablerte A-lagsspillere har vært med på disse kampene og selv om det til nå kun har blitt tre poeng på to kamper så skal Eiger få en tøff oppgave med å beseire laget. Mandagens kamp hjemme mot Vigør vant Sandnes Ulf 2 3-0 etter at det stod 0-0 til pause. Målene i andreomgang ble satt inn av Nemanja Jovanovic, Fredrik Torsteinsbø og Vegard Skjørestad. Eiger har på sin side hentet et poeng på de to seriekampene, og poenget kom i den siste hjemmekampen mot Bryne 2. Det stod 0-0 lenge, men etter 70 minutter kontret Bryne 2 inn 1-0 ved Kristoffer Viste. Det skulle likevel ikke gå lengre enn tre minutter før Eiger utlignet på firspark fra 30 meter. Målet var signert av Martin Tønnessen. Etter dette hadde hjemmelaget Eiger noen muligheter til å gå opp i ledelsen, men det endte 1-1. Dermed står det solide spissen Eimantas Marozas fortsatt uten mål i årets serie. Kan det endres mot Sandnes Ulf 2? Hjemmelaget er nok en klar favoritt i denne kampen, og Eiger må ut i sin tredje strake kamp mot rekrutteringslagene i årets 3.divisjon. Blir meget imponert hvis Eiger får med seg noe fra denne kampen.
Sandnes Ulf 2 sine siste to:
Sandnes Ulf 2 – Vigør 3-0 – Seriekamp
Bryne 2 – Sandnes Ulf 2 4-3 – Seriekamp
Eiger sine siste tre:
Eiger – Bryne 2 1-1 – Seriekamp
Start 2 – Eiger 1-0 – Seriekamp
Eiger – Søgne 5-1

Kamp 7:

Kamp:  Start 2  Flekkefjord
Dato:  29.04.2013
Klokkeslett:  19.00
Sted:  Sør Arena
Betsafe:  H: Ingen odds  U: Ingen odds                                  B: Ingen odds
Nordicbet:  H: Ingen odds  U: Ingen odds  B: Ingen odds
Informasjon: Den siste kampen i denne serierunden er oppgjøret mellom Start 2 og Flekkefjord. Rekrutteringslaget til Start står med en seier og et tap så langt denne sesongen. I likhet med Sandnes Ulf 2 så har laget bestått av flere spillere fra A-troppen, men samtlige disse er unge og i alderen 17-22 år. Nå er det jo kun bli spilt disse to kampene, så her kan det jo skje endringer. I første serierunde tok laget en oppskriftsmessig 1-0 seier hjemme mot Eiger, men fikk det tøffere i mandagens kamp borte mot Frøyland. Riktignok ledet laget to ganger, men begge gangene kom Frøyland tilbake. Etter 90 minutter satte også Håvard Løvdahl Hellvik inn 3-2 målet som sikret Frøyland sine første tre poeng. Flekkefjord har fått en dårlig start på årets sesong, hvertfall poengmessig. I første kamp tapte laget 3-0 borte mot Donn, mens det ble et knepent 2-1 tap hjemme mot Staal Jørpeland. I denne kampen kunne fort FFK satt både ett og to mål før pause, men det stod 0-0. Staal gikk opp i ledelsen 1-0, men hjemmelaget kom tilbake på et langt innkast. 10 minutter før slutt fastsatte Eirik Jøssang sluttresultatet til 2-1 og poengene ble med til Jørpeland. Flekkefjord manglet også flere av sine etablerte spillere, og hvis det skal bli poeng borte mot Start 2 så bør noen av de etablerte ha kommet tilbake. Vladimir Deletic, Steffen Klungland og Odd Arne Glendrange var alle ute mot Staal Jørpeland.
Her er Start 2 klar favoritt.
Start 2 sine siste to:
Frøyland – Start 2 3-2 – Seriekamp
Start 2 – Eiger 1-0 – Seriekamp
Flekkefjord sine siste tre:
Flekkefjord – Staal Jørpeland 1-2 – Seriekamp
Donn – Flekkefjord 3-0 – Seriekamp
Frøyland – Flekkefjord 4-1

For spørsmål, kommentarer eller andre ting: følg @mihlestrand på Twitter! Et tips for lokalfotball er også gruppen «Lokalfotballen Rogaland» på Facebook.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *