Før kampen: Madla

Madla

Endelig klar til seriestart 2015 og det er Madla som er Staal sin første motstander denne sesongen. Pga litt travlere dager på hjemmebane enn vanlig så ber jeg om forståelse for at rundens Før Kampen sak denne gang er mest kopiert fra Madla`s Stian Sigbjørnsen. Jeg lover å komme sterkt tilbake allerede neste runde selv 🙂

«Madla har hatt en fin og god sesongoppkjøring, som ble toppet med en ukes treningsleir i Tyrkia i slutten av forrige måned. Troppen er bred og består i hovedsak av unge lovende spillere, krydret med et par oldinger, i form av blant annet Madla legenden og kaptein Eskild Einarsen. Spillerne har lagt ned hardt arbeid i vinter, for å nå målet om etablering i 3 divisjon.

Vinterens statistikk viser 3 seire, to uavgjort og 2 tap, i tillegg ble Brodd for sterke i NM kvaliken. Motstanden har vært sterkere enn klubben er vant med fra fjoråret, og vi må nok venne oss til at oppmøte ikke lenger er synonymt med 3 poeng. Samtidig har de unge spillerne tatt med seg, forhåpentligvis, nyttig lærdom fra kampene som kan brukes nå når det virkelig gjelder.

På overgangsfronten har Thomas Leidland (nyeste inntog av keber) kommet fra EIK. Thomas var på utlån til Vidar i fjor, og blir en solid forsterkning. Ellers har unge Mikkel Ørbæk Andersen og David Chokheli-Losnegård signert fra hhv Hundvåg og FGI. Mikkel er en spennende spisstype som har puttet over godkjent med mål i vinter. David gir Lars økt konkurranse om keeperplassen, noe som var savnet i Taxi Olsens skadefravær i fjor. David og Lars har byttet på og stå i vinter, det blir spennende å se hvem Geir velger til seriestarten.

Chris Danielsen er også tilbake etter et år borte med ryggproblemer, og kan nesten regnes som en nysignering. Chris har erfaring fra høyt nivå, og blir en nøkkelspiller for oss i år.

Ut har Ørjan Olsen, Odd Johansen, Arild Nilsen og undertegnede forsvunnet fra fjorårets tropp.

Geir Lunde er fortsatt mannen med makten, og han har med seg sin bror Dan Sigve og Trond som assistenter. I tillegg er Bent Kenneth Danielsen aktiv på sidelinjen, i form av både endeløs vandring og fasitsvar.

Til lørdagens kamp er Magne Qvanvik ute med akillesproblemer, i tillegg sliter Ole Marius Kjørholt med vond ankel og er usikker. Thomas Sundal er også uaktuell de første kampene, da han er i Australia grunnet «studier»»

For Staal sitt vedkommende så endte Veien til Ullevål med 3-2 tap mot Ålgård onsdag. En kom tidlig bakpå 2-0 og kom ikke med i spillet første halvtimen. Kampen tok en radikal endring med Eirik Jøssang på banen fra start av 2 omg. og en fikk en tidlig redusering med samme mann. Like etter reduseringen ble Øyvind Hompland utvist for en «tofotstakling». En meget hard avgjørelse av kampens dommer men også en unødvendig tøff takling så langt fra mål. Staal fortsatte å dominere med 10 mann og det var fullt fortjent når Asgeir Austigard utlignet. Ålgård kontret inn seiersmålet 10 min før slutt og tok seg videre på tross av store Staalsjanser før slutt.

Øyvind Hompland må dessverre stå over kampen mot Madla og mest sannsynlig minst ett kamp til etter karrierens første røde kort. Kristoffer Ramsland måtte ut med skade mot Ålgård men det er fremdeles håp om han er klar til lørdagens kamp.

Madla har stort sett befunnet seg på lavere nivå eller i en annen avdeling enn Staal de siste sesongene så det er ikke spilt så mange oppgjør innbyrdes de siste 10 årene men de siste 4 oppgjørene mellom lagene er alle endt i Staalseier. Sist gang lagene møttes var i 2012 og spesielt bortekampen hvor en vant 3-0 huskes godt pga Andri Juliussons syke brassespark utenfra 16 meteren.

Kampen spilles lørdag kl. 1500 på Madla så vi håper flest mulig strandbuer legger lørdagsturen til Stavanger. Det var mange som tok turen til Ålgård på onsdag og jeg blir overrasket om vi ikke blir i overtall på tribunen lørdag.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *