Knallkjekk tur til Os

Stian Nag måtte ut allerede etter 20 minutter. Det ser imidlertid ut til at han er raskt tilbake, og forventes å være med på lørdag.

Det ble adskillig lettere å ta fatt på den lange veien hjem etter Os-kampen enn forrige gang Staal var nordover. Os ble slått 2-1 etter scoringer av Jarle Karlsen og Erlend Danielsen.

På grunn av det kraftige regnværet ble kampen spilt på Kuventræ kunstgress, istedenfor på naturgress. Hovedbanen var heller ikke merket eller klippet, derfor valgte dommeren å flytte kampen til den fine kunstgressbanen rett ved siden av stadion. Etter en bra natt på Solstrand hotell og optimal oppladning med god mat og uthvilte spillere var det en heltent Staal-gjeng som entret banen i duskregnet.

Os kom best i gang og kun et par klasseredninger av en bunnsolid Thomas Mæle i Staal-buret forhindret fjorårets 2. divisjonslag i å ta ledelsen. Etter kun tjue spilte minutter måtte midtstopper Stian Nag ut etter en smell i bakhodet, og ble erstattet av John Petter Nordbø. Selv om Stian var litt omtåket like etterpå var han fin i formen igjen etter kampen og kjørte selv hjem fra Hordaland. Det ser ikke ut som det blir noe varig skadefravær.

Os skapte en del sjanser i første omgang og var det førende laget før hvilen. Det var imidlertid bortelaget som tok ledelsen i det 44. minutt etter et fint angrept på høyresiden. Helt umarkert på bakerste stolpe stod Jarle Karlsen og var sikkerheten selv på avslutningen. Med 1-0-ledelse til pause så det lyst ut for jørpelandslaget.

I den andre omgangen var det også gjestene som var det beste laget. Der Os klarte å skape sjanser på lange baller opp til to sterke og dyktige spisser i første omgang, stengte Staal-forsvaret godt igjen etter hvilen. Erlend Danielsen var tilbake etter skade. Han byttet inn for Jarle etter pause, og satte inn 2-0. Martin Knudsen fikk en retur etter en dødball ute på høyresiden. En lang ball på bakerste stolpe til Eirik Jøssang endte til slutt hos Erlend som fikk ballen i mål.

Os prøvde en sluttspurt og fikk reduseringsmålet da Preben Borgen klistret et frispark i krysset tre minutter før full tid. Staal var imidlertid kalde og kyniske, og fikk ridd seieren i land.

Nå venter restitusjon i morgen og hjemmekamp mot Sotra på lørdag etter en særdeles vellykket tur til Os.

Staals lag:
Thomas Mæle
Vidar Harestad – Sindre Fjelde (k) – Stian Nag – Sigve Kleppa Christensen
Øyvind Alsvik – Martin Knudsen – Jarle Karlsen – Per Krister Bjørlo
Eirik Jøssang – Arne Dalehaug
Innbyttere: Helge Bjørheim, John Petter Nordbø, Erlend Danielsen, Lars Edvard Danielsen, Daniel Hawkins, Kristoffer Ramsland.

Tabellen leser du her.